Kunasz63 Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 opinie Seeker 192cm 7-28 8-20lb blank bs636 witam wszystkich planuje zakupic wedke jak w tytule na pstragi na malych zakrzaczonych rzekach i ewentualnie szczupaka z lodzi, chcialbym aby sie ktos wypowiedzial co zna ten kij ewentualnie kogos kto lowi szklakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Łowiłem tym kijem i w 100% nie jest to wędka na pstrągi,- sandacz i szczupak (z zaletą że nawet nie dużego okonia nie rozerwie) z łódki to w naszych warunkach przeznaczenie tego kija.W szklakach Seekera do zastosowań pstrągowych moc 12lb jest górną granica ( bo nie ma takich pstrągów) jeśli to czarna seria z boronem.Nowej jeszcze nie rozpracowalem do końca ale kijkiem SP 652 8lb do 10g łowiłej juz klenie +-50cm w malej nie latwej rzeczce i dawał radę, wszystkie ryby wyjęte "0" spadów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 SEEKER SP 754-S- kto ma zrobiony ??? [ew. SP 703 , FX 803-2 ,FX 793-2 ] Przed wykręceniem kijka dobrze byłoby go pomacać . Stąd moje zapytanie: kto i gdzie w Polsce ma zrobiony ten kijek ??? Priorytetem jest 754 ale jak ktoś ma inne z wymienionych to też chętnie przymierzę do ręki. Z racji pracy w terenie jest okazja do podjechania w parę miejsc i stwierdzenia naocznie i namacalnie,czy będzie nadawał się na kropaski w moich rewirach.Wiadomości mogą być tu,czyli w wątku. Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Wojtek Baars ma takiego SP-754 złożonego i gotowego do wysyłki w pracowni Wojtka Grocholi,- pogadaj z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Zaraz będę dzwonił do Wojciecha !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 A i sam W.Grochola ma coś podobnego już wstępnie ukręconego.Rozmawiałem z nim nie dalej jak miesiąc wczesniej i jak mnie pamięć nie myli to wspominał o SP-703 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 W Starachowicach jest dwa SP-754 i jeden SP-703. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 U mnie w szafie jest 754 i 703 czekają na zrobienie. Ten 754 to bardzo specyficzny blank moim zdaniem, mało mi się kojarzy z pstrągowym patykiem z uwagi na potężny dolnik to jest .... sam nie wiem co to jest, jakiś hot-shot ze szkła ? Naprawdę trudno mi znaleźć odpowiednik do czegokolwiek co miałem w ręce, choć miałem tego trochę. Myślę że to jeden z takich blanków który będzie wzbudzał skrajne emocje - albo będzie miał swoich gorących orędowników, albo przeciwników. 703 to już konstrukcja bardziej "znajoma" i pozwalająca na znalezienie punktów odniesienia. U mnie będzie robił za łódkową okoniówkę, zobaczymy jak się sprawdzi w tej roli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 (edytowane) Dołączę się co prawda nie w wymienionych w tytule ale polecam.SP 652 wersja Eglas z boronem przyjedź i zobacz zapraszam - super kijek pod kropka.Zbrojony u Wojtka Edytowane 20 Maja 2013 przez olek520 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Starachowice i Warszawa stanowią dobre opcje do skorzystania do odwiedzin.Prawdę powiedziawszy to w W-awie byłem wczoraj i dzisiaj rano.Najczęściej odwiedzanym miastem na moich trasach jest Warszawa,Zielona Góra,Kutno,Łódź. Także Friko jesteś na razie pierwszy na liście do odwiedzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Tylko co u Friko pomacasz jak jego pracownia rodbuilerska jest leniwa i ma obsuw w terminach wykonania :lol: . Pewnie do zimy trzeba będzie czekać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Z braku laku[znaczy się kija] to i dobrze machnąć gołym blankiem.Nie ma takiej opcji,żeby do zimy czekać.Ma być teraz i już . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 754 do patrągów się nie nadaje,zapomnij.Mam jeszcze parę innych szklaków ,przyjedz to obejrzysz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Po wstępnej konsultacji z Wojciechem 754 został wykluczony z moich poszukiwań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Witam planuje przeprowadzic renowacje seekera e glass wedka jest podrapana i ma jakies plamy. Chcialbym to spolerowac tylko niewiem czy to mozna zrobic w sposob ktory opisany jest tu na forum juz kilka razy, tzn drobnym wodnym papierem zmatowic usunąc rysy i wetrzec lakier do omotek, czy tak mozna to zalatwic ze szklanym blankiem, po drugie chcialbym zmienic przelotki bo te sa niby w czarnych ramkach ale juz malo co tej czarnej farby zostalo, pozatym szary pierscien przelotki poprostu mi sie nie podoba. Myslalem o tytanowych minimach lub tichromach, ewentualnie micro wave system ciekawi mnie co to jest warte ale tez troche boje sie sprobowac, czy przy zakladaniu lzejszych przelotek(obecnie alconite) rozkład pozostaje ten sam czy rozmieszczenie nalezy zrobic na nowo?? ze skladaniem wedek nie mialem nigdy wczesniej do czynienia ale nie boje sie sprobowac z muchami sobie poradzilem to i omotke zakręce. Panowie licze na pomoc:) tak to sie prezentuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Przelotki oczywiście że w tych samych miejscach. Mozna kombinowac z innym rodzajem przelotek (wysokość) tylko po co. Co do lakieru spróbowałbym oskórować blank i albo polakierować na nowo albo wetrzeć delikatnie lakier do omotek i potem zmatowić wodnym papierem. Z grafitem mozna tak zrobic ,nie wiem jak szklane blanki znosza takie traktowanie.Miłej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Kunasz63, najprościej zadzwoń lub odwiedź Zbyszka Kawalca. miąłem ze swoim ulubionym Seekerem kiedyś także problem pod tytułem zakleszczone złącze i przy ściąganiu tego porysował się nieco i mam teraz pięknie polakierowany na czarno blank,- wygląda super i nie ma problemu z nowym rozmieszczeniem przelotek.Jak z jakiegoś powodu nie chcesz u Zbyszka lub on już nie ma takiej możliwości to zapewne Krzysiek Zieliński będzie mógł Ci jakoś ulżyć w problemie.Powodzenia,- moim zdaniem - warto Lakier na całym blanku to ok 4g więc wagowo bez znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Chcialem sprobowac swoich sil, ale jak nie podolam to kijek wroci do Zbyszka po 9latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Seeker SP753 Witam.Poszukuję informacji na temat tego blanku, czarna seria. Mam możliwośc nabycia kija na tym blanku, ubranego w RECoile oraz SIC na szczycie. Wędka ma służyc do łowienia pstrągów, na gómki na głowka 3-4 g, oraz na jigi na podobnej gramaturze. Czy ten blank będzie ok?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Czy w tych wątkach nie znalazłeś odp. na swoje pyt.:http://jerkbait.pl/topic/1748-sie-zrobi%C5%82-kolejny-nowy-seeker/?hl=sp753#entry879590http://jerkbait.pl/topic/29872-blank-na-okonia/page-2?hl=sp753#entry1316410 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 OK. dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Czy w tych wątkach nie znalazłeś odp. na swoje pyt.:http://jerkbait.pl/topic/1748-sie-zrobi%C5%82-kolejny-nowy-seeker/?hl=sp753#entry879590http://jerkbait.pl/topic/29872-blank-na-okonia/page-2?hl=sp753#entry1316410Na Moda zawsze można liczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Jeśli tylko odpowiada Ci długość to ten kij będzie jak najbardziej ok, bardziej do gumek i jigów ale i koguciki w podanej gramaturze da się przyzwoicie poprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Miałem 753 i trochę pstrągi z niego spadały (tak jak by sie nie zacinały), zmieniłem go na 703 i ten już jest OK.Oba są czarne, 703 mam na hardloyach ale juz mam do niego komplet Recoil. Kiedys się przerobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Poszukuję starego katalogu. Tego gdzie były jeszcze stare 2-częściowe freshwatery. Ktoś poratuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi