Novis Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Siemano, Takie jak w tytule mnie interesują. Ktoś, coś, namiary, zdjęcia, oferta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Waga gumy nie ma znaczenia(chyba że guma ma 500g), raczej chodzi o długość żeby wkrętka trzymała. Do gum 40cm 300g używałem zwykłych +/-7cm wkrętek i nie było żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Piotruś, chłopaki którzy sprzedają na forum gumy Tyson, robią takie wkrętki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 17 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Waga gumy nie ma znaczenia(chyba że guma ma 500g), raczej chodzi o długość żeby wkrętka trzymała. Do gum 40cm 300g używałem zwykłych +/-7cm wkrętek i nie było żadnych problemów. Nie mówię, że nie. Ale średnica już tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 17 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Piotruś, chłopaki którzy sprzedają na forum gumy Tyson, robią takie wkrętkiOni są jakoś tak mało kontaktowi. Ale spróbuję, Robciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Ja jestem z nimi w dobrych relacjach. Mam ich wkrętki do Tysonów 21 i 30 cm. Mogę pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 (edytowane) Melek robi z drutu 1,6 ale pewnie tanio nie jest. https://www.melhandmadelures.com/shop/all-products/shallow-screws-extra-large-5-pack/ Edytowane 17 Listopada 2022 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Wkrętki trzeba dawać porządne, znaczenie ma materiał przynęty, kilka gum w tym sezonie straciłem przez wyrwane wkrętki, między innymi pajka 40cm od foxa na fabrycznej nie ruszanej. No i jak się raz wkręci to już tak zostawić, nie wkręcać-wykręcać po kilka razy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Michał ma rację. Trafiłem wkrętki, które rozkręcały się przy wkręcaniu w gumy 30 cm Jakson (przez k a nie x). Struktura/twardość gumy była większa niż twardość drutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 17 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Dokładnie to mam na myśli. Raz wkręcić i zostawić. Robciu, idą do mnie te Jacksony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Bardzo fajne, klasyczne gumy. Bardzo wytrzymałe dzięki ich spójności. Dobrze zaprojektowane. Są stabilne (tzn. nie okręcają się nawet z zerowym obciążeniem). Fajnie lusterkują i dają fajną akustykę. Jedynie wkurzało mnie ich "lepkość" ... umyłem/odtłuściłem w "Ludwiku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 My robimy swoje wkręty na drucie 1,2mm i są długie około 7-8cm ale jak znajdę drut 1,6 to może uda mi się zrobić na takim grubym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Wydaje mi się, że drut 1,6 mm będzie za bardzo niszczył gumę, 1,2 powinno spokojnie wystarczyć.Raczej twardość drutu ma tutaj większe znaczenie.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Jak dla mnie do takich gum 1,4 wystarczy, robię z 1,2 i jak dla mnie 1,4 lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Siemano, Takie jak w tytule mnie interesują. Ktoś, coś, namiary, zdjęcia, oferta?Wzorce poszły, drut 1,6, długość około 10 cm - długie ale łatwiej skrócić niż dokleić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Andrzej, te dozbrojki to też 1,6? Jeśli tak to proponował bym z cieńszego, jak ryba wygnie to łatwiej będzie naprostować w palcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 IMO średnica spirali i sztywność jest ważniejsza od średnicy drutu (choć teoretycznie grubszy=sztywniejszy to w praktyce różnie bywa). Na Melka kanale jest filmik jak sobie zrobić fajny sprzęt do wkrętek- jakby ktoś nie widział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Andrzej, te dozbrojki to też 1,6? Jeśli tak to proponował bym z cieńszego, jak ryba wygnie to łatwiej będzie naprostować w palcach.Tak ale spokojnie go w palcach wygniesz, cieńszy mocno się deformuje po braniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 IMO średnica spirali i sztywność jest ważniejsza od średnicy drutu (choć teoretycznie grubszy=sztywniejszy to w praktyce różnie bywa). Na Melka kanale jest filmik jak sobie zrobić fajny sprzęt do wkrętek- jakby ktoś nie widział. Widziałem ale tak jak dla siebie czy kilku kolegom da się zrobić bez sprzętu. Niezbyt estetyczne oczka ale pewnie całość się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi