SlawekNikt Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Pany. Zamierzam zamówić kilka drobnych rzeczy w platt z Japonii. Jakby ktoś chciał dołączyć do zamówienia w celu obcięcia niemałych kosztów wysyłki zapraszam na priv. Oferta ważna 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matysznak Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Przesyłka to pikuś przy vat i cle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Przesyłka to pikuś przy vat i cle.... Ech ... No tak, wszystko dostępne w sklepach we wspaniałej uniji to po co kupować w Japonii i płacić cło i vat ... I jeszcze za przesyłkę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 trochę przesadzasz z tymi niemałymi kosztami ja ostatnio płaciłem za ubezpieczoną (czyli nie najtańszą) przesyłkę 7,40 euro... a można też oczywiście taniej... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Zamawiałem tam shimano ultegre Łącznie wyszła ok 300zl. Żadnych dodatkowych kosztów typu VAT i cło nie było. Znów te same śpiewki. VAT i Cło…. Od pewnie jakoś dobrych dziesięciu lat zamawiam z Chin z Japonii tez kilka razy się zdażyło. Były to telefony, zegarki, sprzęt wędkarskie i różne inne dziwne gadżety. Nigdy nie dostałem do zapłaty vatu czy cła, a na które forum sie nie wejdzie i ktoś chce coś zamówić to się go straszy vatem i cłem… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 W zeszlym tygodniu przyszla do mnie paczka z plat , vat + 8,50 poczta pobrala 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Zamawiałem tam shimano ultegreŁącznie wyszła ok 300zl. Żadnych dodatkowych kosztów typu VAT i cło nie było.Znów te same śpiewki. VAT i Cło…. Od pewnie jakoś dobrych dziesięciu lat zamawiam z Chin z Japonii tez kilka razy się zdażyło. Były to telefony, zegarki, sprzęt wędkarskie i różne inne dziwne gadżety. Nigdy nie dostałem do zapłaty vatu czy cła, a na które forum sie nie wejdzie i ktoś chce coś zamówić to się go straszy vatem i cłem… moja paczka też była z vatem:( a za paczuchę z ukrainy z ebaya z opłaconym vatem i tak doliczyli dodatkowo 8,50 - naprawde chamski numer...może zależy kiedy to zamawiałeś, ja ostatnio wszystko mam z opłatami:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matysznak Opublikowano 19 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 JDMhaven: Subtotal ¥119,050 Shipping ¥7,640 Taxes ¥0 Być może dlatego że Taxes to 0 zapłaciłem tutaj naprawdę dużo podatku, może na plat jest lepiej ale nie było tego co szukałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2022 Do starszych kołowrotków tez są części ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2022 Jak bardzo starszych ? Np. do slawetnych stelek od 2013 są. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 20 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2022 Wierze w cuda,to jak by mieli przekładnie(koło i pinion) do stelli F lub H 4000 98r,to moge sie dołączyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 Ja chętnie dołączę. Dosłownie 4 drobiazgi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 To 8.50 pobiera Poczta za oclenie. Tak mamy prawo skonstruawane. Nie chce ktoś płacić tego to wystarczy zanieść pisemko na pocztę i robić to samemu.Życzę powodzenia. Ps. Nie wierzę w te bajki że ktoś dostał paczkę z Plat bez vat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 (edytowane) Sory Slawek ze poza tematem.. ostatnio doslownie 2 tyg temu kupowalem kolowrotek w JP, przesylka zadeklarowana na okolo 700zl, dhl express… zaplacilem podatek 150zl Edytowane 21 Listopada 2022 przez hose4ras 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 (edytowane) Moje ostatnie zakupy w „Jeżu” wygladaly tak. A tutaj tzw koszty. Moze i da sie zamowic bez dodatkowych oplat ale ja nie potrafie chyba[emoji23] czy to ze sklepu czy z aukcji zawsze sa doplaty. Wybacz offa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 21 Listopada 2022 przez bartuch5473 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 Jest w porządku. Sam coś tam zamawiam od czasu od czasu i doskonale wiem, że tanio to już było ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 Jest w porządku. Sam coś tam zamawiam od czasu od czasu i doskonale wiem, że tanio to już było ...Nie mialem w zamiarze sie zalic ze trzeba placic. Wiadomo mozna kupic sobie w europie, wolny wybor. Mialem badziej na mysli to ze nie wierze, ze ludzie nie placa bo im sie udaje. Moze kilka lat do tylu tak bylo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 Panowie dziękuję za zgłoszenia. Na chwilę obecną jest komplet, ale dam znać jak będę robić kolejne zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 Panowie dziękuję za zgłoszenia. Na chwilę obecną jest komplet, ale dam znać jak będę robić kolejne zakupy. ja czekam gdy dostępny będzie shimano cc bfs wtedy chętnie się podłącze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 ja czekam gdy dostępny będzie shimano cc bfs wtedy chętnie się podłącze a po co? kołowrotki zazwyczaj wysyłają za darmo:) ps. a w pl doliczaja Ci 400zł do ceny jako koszt wysyłki i płacisz od tego dodatkowy vat + cło... i to całkiem na serio:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 Odnośnie pisania że ktoś nie dostał dopłaty vat do paczki z Plat. Dziś przyszło zamówienie za 91.50zł!!! z przesyłką,najmniejszą paczką Air Mail. I nawet do tego PP doliczyła Vat i 8.50 za obsługę.Chore to jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 17 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 Mam pytanie. Czy cło + VAT to teraz już standard i każda paczka jest clona i opodatkowana czy jeszcze coś przechodzi bez? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 17 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 Tez jestem ciekaw czy w przeciągu ostatniego roku komuś się poszczęściło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 Mam pytanie. Czy cło + VAT to teraz już standard i każda paczka jest clona i opodatkowana czy jeszcze coś przechodzi bez?Clo jest dopiero od 150euro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 17 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 Niedawno zamawiałem przynęty z Płata. Wartość przesyłki około 250 zł. UC doliczył sobie 50 zł, wysyłka e-packet czy jakoś tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi