Skocz do zawartości

Kołobrzeg i okolice.

Mdah

Rekomendowane odpowiedzi

Hej panowie jadę w lutym na weekend do Kołobrzegu połowie coś w morzu? Można z molo czy tylko brodzenie? Jaki sprzęt i przynęty? Spining lub śledzing wchodzi w grę

jak będziesz autem to możesz za trotką spróbować przy ujściu Czerwonki , dość popularne miejsce 

Od paru dni na wybrzeżu ładnie wieje. Jeżeli nie upierasz się koniecznie na łowienie w "solance", to proponowałbym odwiedzenie dolnego odcinka Parsęty (Rościęcino, Kopydłówko, Bogucino). W obecnych warunkach jest spora szansa na spotkanie ze świeżym srebrniakiem ;) .

Edytowane przez pastowany kaban
  • Like 3

Chłopaki jaka pogoda na morzu? bo w Poznaniu mocno wieje. Da radę w ogóle wejść do morza w śpiochach czy fale mnie przykryją? Wyjeżdżam w ten piątek.

Dziś w Kołobrzegu nie było szansy, wiatr jest mega mocny i fala wysoka ( choć chwilami zdawało się że da radę ).

Jutro podejmuje próbę połowić w Parsęcie ;)

• Like 1

A jak w porcie? Można postraszyć te okonki czy nie? Po Parsęcie nie będę latał bo jadę wypocząć z kobitą i młodym, ale pomajtał bym po tej długiej zimie :)

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

Dziś ciężko było chodzić po mieście, a co dopiero łowić.

Jedyne co można by pomyśleć to łowić od zachodniej strony bo od wschodniej byś nie zarzucił :(

Chłopaki jaka pogoda na morzu? bo w Poznaniu mocno wieje. Da radę w ogóle wejść do morza w śpiochach czy fale mnie przykryją? Wyjeżdżam w ten piątek.

Rejon klifu Orłowskiego jak jesteś kozak to można brodzić bez problemu.Fali praktycznie nie ma, ale wiatr i deszcz łeb urywa. Poza tym brak aktywności ryb.

Edytowane przez spinnerman

I jak w końcu z tym Kołobrzegiem, kto gdzie będzie łowił? bo jadę na weekend tam do dziewczyny i zabrałbym ją na spacerek w okolice łowów, żeby chociaż popatrzeć ;d

Ja łowię pod Kołobrzegiem, dziś Rościęcino jutro chyba też, a sobota to się zobaczy ;)

Są tablice z zakazem.

Granvorka ja chciałem trochę z młodym pomachac za okoniem dla zabawy, ale muszę się w wwędkarskim dowiedzieć czy gdzieś można

Nie wiedząc czy można w porcie w Kołobrzegu wziąłem dziś syna do Dźwirzyna, ryby nie współpracowały ale trafił się jeden mały sandacz na jaskółkę 4cm

Nie wiedząc czy można w porcie w Kołobrzegu wziąłem dziś syna do Dźwirzyna, ryby nie współpracowały ale trafił się jeden mały sandacz na jaskółkę 4cm

Latem w Dźwirzynie w porcie okonki i małe sandaczyki ładnie współpracowały na paproszki ,ale nic większego się nie trafiło.