Flexx Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) A tu trwa w najlepsze...http://mrzezyno.webcamera.pl/ Szarpak czy "tylko" tłuczenie do wiader małych okonków i sandałków? Edytowane 7 Lutego 2016 przez Krzysiek Rogalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Szarpak czy "tylko" tłuczenie do wiader małych okonków i sandałków?Rano widziałem kilka przyzwoitych okoni, sporo ponad forumowy wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar14 Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Koledzy gdzie w Kołobrzegu są ciekawe miejsca do wędkowania? Od 26 lipca będę w Kołobrzegu a do Parsęty będę miał rzut beretem Chciałbym powędkować w okolicy ale w necie na ten temat mało info gdzie warto porzucać. Czy porty w Kołobrzegu to dobre łowiska? Interesuje mnie też Kanał Drzewny oraz pobliskie łowiska. Wiem, że Parsęta słynie z troci ale o tej rybie wiem nie wiele także ten temat chyba sobie odpuszczę. Czy na miejskim odcinku można złowić pstrąga, okonia, sandacza? A może ktoś ma ochotę na wspólne wędkowanie w tym terminie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallucek Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 okonia można sandaczyka -niewymiarowego raczej. okres lipcowy jest najlepszy na trocie łososie o ile następuje nagła zmiana pogody tak jak wczoraj lub dziś .Co do Parsęty jak na razie nie ma rostrzygnięcia prawnego przetargu na rzekę Parsętę. Polecam bardziej mrzeżyno port jeśli chodzi i łowienie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 (edytowane) Jeśli będziesz zmotoryzowany to całkiem blisko miasta są ciekawe odcinki, na których można liczyć nawet na troć. Sporo jest przyzwoitego jazia, trafiają się klenie. W Zieleniewie trzeba skręcić w lewo (jadąc od Kołobrzegu) w ul. Szlachecką i tą ulicą, później drogą będącą jej przedłużeniem można dojechać nad samą wodę. https://www.google.pl/maps/@54.146474,15.5655777,15z Edytowane 7 Lipca 2016 przez janusz.walaszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar14 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Jeśli będziesz zmotoryzowany to całkiem blisko miasta są ciekawe odcinki, na których można liczyć nawet na troć. Sporo jest przyzwoitego jazia, trafiają się klenie. W Zieleniewie trzeba skręcić w lewo (jadąc od Kołobrzegu) w ul. Szlachecką i tą ulicą, później drogą będącą jej przedłużeniem można dojechać nad samą wodę. https://www.google.pl/maps/@54.146474,15.5655777,15z A dojazd do wody w Zieleniewie dobry? Bo będę samochodem na niskim zawieszeniu i nie chciałbym po dziurach jeździć a za kleniem chętnie poganiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar14 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 okonia można sandaczyka -niewymiarowego raczej. okres lipcowy jest najlepszy na trocie łososie o ile następuje nagła zmiana pogody tak jak wczoraj lub dziś .Co do Parsęty jak na razie nie ma rostrzygnięcia prawnego przetargu na rzekę Parsętę. Polecam bardziej mrzeżyno port jeśli chodzi i łowienie . Dzięki za odpowiedz. Kawałek z Kołobrzegu więc chyba podskoczę. A może jakieś mniejsze rzeki pstrągowe z okolicy ktoś poleci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Dojazd dobry, chyba, że masz w aucie jakąś super glebe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 A dojazd do wody w Zieleniewie dobry? Bo będę samochodem na niskim zawieszeniu i nie chciałbym po dziurach jeździć a za kleniem chętnie poganiam Kleń, letniego "sreberka" nie zastąpi. To nawet nie namiastka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Tym bardziej, ze teraz może być łatwiej o "sreberko" niż o klenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar14 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Typowej gleby nie mam więc chyba dam radę Hmm to chyba wezmę, też mocniejszy sprzęt oraz większe woblery i porzucam za srebrniakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Droga wzdłuż Parsęty wygląda jak na fotce, sam dojazd do rzeki jest dużo lepszy, ubitą żużlówką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Typowej gleby nie mam więc chyba dam radę Hmm to chyba wezmę, też mocniejszy sprzęt oraz większe woblery i porzucam za srebrniakami Z uwagi na wodorosty, jak sądzę, warto mieć kilka obrotówek 3-4 i wahadełek rzecz jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallucek Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 http://www.pzw.org.pl/1479/wiadomosci/135040/60/sztormowe_trocie_wplynely_do_parsetyiTakich pare padło wczoraj i dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar14 Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 http://www.pzw.org.pl/1479/wiadomosci/135040/60/sztormowe_trocie_wplynely_do_parsetyiTakich pare padło wczoraj i dziś Teraz mam dylemat na co się nastawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar14 Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Dzięk Droga wzdłuż Parsęty wygląda jak na fotce, sam dojazd do rzeki jest dużo lepszy, ubitą żużlówką Desant z Krakowa.jpg Dzięki za fotke Ale z racji tego, że będę Seatem Altea na sportowym obniżonym zawieszeniu to chyba na tą drogę nie będę wieżdzać, najwyżej się przejdę kawałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar14 Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 A zna ktoś z was łowisko Karp w Dolinie? Kilkanaście kilometrów od Kołbrzegu a widzę, że jest możliwość spiningowania i fajne szczupaki są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 (edytowane) Zrobisz jak uważasz, osobiście nie marnowałbym czasu na jakieś "łowiska" na PW wysłałem Ci info. Ryba jest w rzece, zaobserwowałem dzisiaj kilka spławów, woda jak marzenie, podwyższona i lekko trącona, fotka z dzisiaj, właściwe już z wczoraj miejsce na fotce to zakręt na wysokości "Fabryki Domów", 1,5 km powyżej "poprzedniej fotki" Edytowane 10 Lipca 2016 przez janusz.walaszewski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar14 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Zakręt obiecujący, za dwa tygodnie będę w tym miejscu walczył z rybą życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Zakręt obiecujący, za dwa tygodnie będę w tym miejscu walczył z rybą życia Zakręt obiecujący i owszem, ale jedź tam gdzie Ci napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar14 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Zakręt obiecujący i owszem, ale jedź tam gdzie Ci napisałem Na pewno pojadę tam bo boje się o zawieszenie w moim aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Jak się boisz o zawieszenie auta to może idź na te karpie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamm Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Witam kolegów mam pytanie gdzie mogę teraz zdobyć zezwolenie na Parsęte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 (edytowane) Na razie cały czas obowiązują bezpłatne zezwolenia z RZGW Szczecin zezwolenia@szczecin.rzgw.gov.pl Już nieaktualne; Komunikat w sprawie amatorskiego połowu ryb23.06.2016 Komunikat Dyrektora RZGW w Szczecinie w sprawie amatorskiego połowu ryb W związku ze zbliżającym się terminem rozstrzygnięcia konkursów ofert, na oddanie w użytkowanie obwodów rybackich:- rzeki Parsęta - nr 1- rzeki Wieprza - nr 4Dyrektor RZGW w Szczecinie zaprzestaje wydawania zezwoleń na wędkowanie w ww. obwodach rybackich. Dodatkowo zawiadamia się, iż z chwilą podpisania umów z nowym użytkownikiem rybackim wydane dotychczas zezwolenia stracą ważność.W celu wykonywania amatorskiego połowu rybackie, każdy wędkarz będzie zobowiązany do uzyskania zezwolenia od nowego użytkownika rybackiego.O ostatecznym rozstrzygnięciu poinformujemy stosownym komunikatem, niezwłocznie po podpisaniu umów użytkowania tych obwodów zatem mamy bezkrólewie, RZGW już nie wydaje zezwoleń a nowy dzierżawca jeszcze nie zaczął Edytowane 13 Lipca 2016 przez janusz.walaszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamm Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 To pewnie i kontroli nie ma bo niby kto miał by to robić.Z tego co mi wiadomo to do porozumienia chyba daleka droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi