Skocz do zawartości

JAZIE 2007

zewu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

... i jeszcze jeden Odrzański, może nie kabanek ale juz jaź :mellow:

:)Oooo i cos drgneło.Gratulacje Patu :mellow:

hehe, nie ma czego..te naj..łowione są w nocy a tam często nie ma jak pstryknąć sobie samemu foty, szkoda męczyc rybkę i niepotrzebnie hałasować na przelewie..w tym roku jeszcze nie dobierałem sie im do skóry, ot pare przyłowów przy kleniowaniu..ale jak pogoda się ustabilizuje jadę na moje nocne jaziowiska :mellow:

post-286-1348913497,0172_thumb.jpg

@pitt gratulacje takie jazie to w Polsce tylko występują w twoim poście :lol:

@jerzy jak tam jaziowanie ,mam małe pytanko bo staram się i staram i okonie :angry: w jakich miejscach łowisz na warcie po zmroku.Mam je namierzone pod drzewem ale do niczego się nie ruszają. :(

no i tu problem nie łowię po zmroku.

pozd JW

no przed chwilą wróciłem z nocnej wyprawy jaziowej efekt 2 okonie 2 szczupaczki i jedno coś mi wobka urwało ;)

ogólnie było super tylko ryby nie brały tak jak trzeba :( ale pełnia i wieczorowa mgła nad wartą robią swoje :D :D

Szkoda ,że żona aparat wywlokła :angry:

Pozdrawiam

O jaziach z Wisły – piszą, o jaziach z Odry – piszą, a co z jaziami z Warty - łowi ktoś jazie na tej rzece? Może nieśmiało zacznę maluchem (33 cm) złowionym na starej rozmytej główce przed opaską. Rośnie dalej, żeby dorównać kolegom z fotek powyżej. Niewielki w porównaniu z odrzańskimi czy wiślanymi, ale nasz wielkopolski. Pozdrowienia dla wszystkich jaziomaniaków.

Gemba

post-789-1348913515,1593_thumb.jpg

gratuluje @gemba

założe się ,że ta rozmyta główka znajduje się w solcu :mellow:

ja mam namierzone 2 miejsca na odcinku między n.miastem a dębnem gdzie spławiają się te rybki jedna to rzeczywiście stara rozmyta głowka z kamieniami a druga to stare powalone drzewo,które niewiedzieć czemu wysoka woda nigdy nie zabiera.

Niestety podobnie jak z boleniami w tym roku mam tylko odprowadzenia i skubnięcia ale napewno nie omieszkam się pochwalić :D

pozdrawiam

gratuluje @gemba

założe się ,że ta rozmyta główka znajduje się w solcu :mellow:

Tym razem pudło, przeniosłem się ze swoimi poszukiwaniami w stronę Konina, odwiedzam Ląd, Pietrzyków, a ostatnio okolice miejscowości Rzgów. W Solcu i okolicy ostatnio za dużo zawodów. Najprawdopodobniej zawitam do Solca 16 lipca w poniedziałek popołudniu. Może pod sam wieczór spróbuję sumowania. Nie byłem tam od maja. Bolenie trafiają się na Warcie sporadycznie w tym roku mam na rozkładzie dwie sztuki 70 cm i 66 cm.

Hey.

Nasze warciane jazie preferują chyba jednak pokarm naturalny, bo

chłopaki w Rogusku młucą je na bolonki konkretnie.

Z moich obserwacji wynika, że obfitość połowów jazi na spinning

przypada na wczesną wiosnę i im bliżej lata te rybki coraz bardziej zniechęcają się do wyskoków w sztuczne przynęty.