Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 W zglobalizowanym świecie najbardziej liczą się narodowe i ponadnarodowe interesy. My w tej konkurencji przegrywamy, a irytujący historyk tłumaczy nam, że przegrywamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 Jak ulał pasuje tu wkleić filmik z drugiego ulubionego kanału historycznego z jutuba, czyli Irytującego Historyka: Dobre, ale najlepsze to co tuż przed 18 minutą.Przypadek? Nie sądzę! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 Friko widzę, że mamy podobnych faworytów na Yutubie . U mnie dochodzi jeszcze pani Andromeda (ale to już w większości teraźniejszość). 3 / 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 9 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Kawałek dobrej roboty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 4/4 zastanawiam się kto będzie następny ? Powojnie ? Okupowana Polska ? Darek Rybacki ? Olaf Popkiewicz ? Zakazane historie? Te algorytmy YT widać działają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 9 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Działają. Choć jeśli chodzi o historię to wolę czytać, natura filmów na YT jest taka, że często by złapać widza muszą upraszczać lub skupiać się na ciekawostkach. Teraz mam na tapecie "Zrozumieć Ukrainę" czyli rozmowę z prof.J.Hrycakiem, przypominałem sobie "W kręgu "Łun w Bieszczadach""prof. G. Motyki, dla rozrywki przeczytałem historię polskiego metalu ???? czyli "Skóra i ćwieki na wieki" J. Szubrychta, a przede mną "Ludowa historia Polski" dr. hab. A. Leszczyńskiego plus jakieś 2 pozycje o współczesnej Rosji. Na YT wkręciłem się w kanały rosyjskojęzyczne. Kilka lat temu miałem ideę by zapisać się na jakiś kurs by odświeżyć sobie ten język, teraz okazało się że 10 miesięcy słuchania dało taki rezultat, że Girkina łapię w 100 procentach ????. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Słuchasz piwnicznej debaty w oryginale ? Coś obrzydliwego, ja tam wolę jednak z filtrem Andromedy ( "he he he" ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 9 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Też wolę. Natomiast czasami nie mogę się doczekać, a Ukraińcy puszczają fragmenty przed nią, to oglądam. Ok. Koniec tego tematu, bo nam go jakiś admin jeszcze wytnie ????. Ciekaw jestem czy ktoś z naszych decydentów zainteresował się kanałem, który wkleiłem. Ma 1,8 mln subskrypcji, jego najpopularniejsze filmy mają po 8-9 mln. odsłon. Do tego ewidentnie lubi polską historię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 Ostatnio było o filmach.https://www.youtube.com/watch?v=Xin5QhhVYOc 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Jak juz wstawiamy ciekawe filmy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 To jeszcze jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 Kto nie oglądał niech obejrzy! WARTO!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 26 marca 1943 roku miała miejsce Akcja pod Arsenałem. Była to jedna z najważniejszych akcji zbrojnych Grup Szturmowych Szarych Szeregów, w trakcie której uwolniono harcmistrza Jana Bytnara "Rudego" oraz 25 pozostałych więźniów politycznych. Cześć i Chwała Bohaterom! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Dziś przypada rocznica polskich Termopil XVII wieku. Jedno z największych i najbardziej zapomnianych zwycięstw jazdy polskiej:https://www.polskieradio.pl/39/156/artykul/2323383,bitwa-pod-hodowem-%E2%80%93-zwycieskie-husarskie-termopile 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi