Skocz do zawartości

Noc listopadowa

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Działają. Choć jeśli chodzi o historię to wolę czytać, natura filmów na YT jest taka, że często by złapać widza muszą upraszczać lub skupiać się na ciekawostkach. Teraz mam na tapecie "Zrozumieć Ukrainę" czyli rozmowę z prof.J.Hrycakiem, przypominałem sobie "W kręgu "Łun w Bieszczadach""prof. G. Motyki, dla rozrywki przeczytałem historię polskiego metalu ???? czyli "Skóra i ćwieki na wieki" J. Szubrychta, a przede mną "Ludowa historia Polski" dr. hab. A. Leszczyńskiego plus jakieś 2 pozycje o współczesnej Rosji. Na YT wkręciłem się w kanały rosyjskojęzyczne. Kilka lat temu miałem ideę by zapisać się na jakiś kurs by odświeżyć sobie ten język, teraz okazało się że 10 miesięcy słuchania dało taki rezultat, że Girkina łapię w 100 procentach ????.

• Like 2

Też wolę. Natomiast czasami nie mogę się doczekać, a Ukraińcy puszczają fragmenty przed nią, to oglądam.

Ok. Koniec tego tematu, bo nam go jakiś admin jeszcze wytnie ????.

Ciekaw jestem czy ktoś z naszych decydentów zainteresował się kanałem, który wkleiłem. Ma 1,8 mln subskrypcji, jego najpopularniejsze filmy mają po 8-9 mln. odsłon. Do tego ewidentnie lubi polską historię.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

26 marca 1943 roku miała miejsce Akcja pod Arsenałem. Była to jedna z najważniejszych akcji zbrojnych Grup Szturmowych Szarych Szeregów, w trakcie której uwolniono harcmistrza Jana Bytnara "Rudego" oraz 25 pozostałych więźniów politycznych.

Cześć i Chwała Bohaterom!

post-59093-0-30100300-1679857960_thumb.jpg

post-59093-0-73915100-1679857968_thumb.jpg

• Like 3

• 2 miesiące temu...