Patryk1125 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 nie lepiej oddychacze+bielizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Robert - podaj jaki jest górny budżet na te spodniobuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Neopreny nadają się świetnie do pływania w Belly ale do brodzenia nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Myślę ze przeznaczę na ten cel około 700 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Jest dobra promocja:http://www.taimen.com/lan/cou/product_set/team-waders-airflo-jacket/40 Edytowane 23 Grudnia 2013 przez Siksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Od niedawna używam tych:http://www.cabelas.com/catalog/product.jsp?productId=721051&destination=%2Fcatalog%2Fproduct.jsp%3FproductId%3D732819%26type%3Dproduct&WTz_l=YMAL%3BIK-811200Ciepłe, wygodne i mają obszerne kalosze - można dać wkładki czy dodatkowe skarpety. W poprzednich miałem problem z kaloszami bo były ciut małe jak dąlem skarpetę i wtedy i tak zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Ja przymierzam się do tych : http://hurch.pl/subzero-50mm-waders-p223.html Jesli ktoś używa chętnie posłucham opini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Decathlon, a jeśli ma być cieplej, to 5 mm Cabelas. Polecam śpiochy plus buty (wtedy można dokupić śpiochy oddychające i użyć tych samych butów. Szczególnie na urozmaiconym, kamiestym dnie, ale i do tłuczenia kilometrów po brzegu (to raczej oddychaczami) śpiochy i buty są zdecydowanie lepsze od spodniobutów. Te ostatnie wykazują wyższość jedynie przy zakładaniu, lub zdejmowaniu (dużo wygodniej) i tyle. Edytowane 23 Grudnia 2013 przez Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Ja przymierzam się do tych : http://hurch.pl/subzero-50mm-waders-p223.html Jesli ktoś używa chętnie posłucham opini.A po co przepłacać http://makarfish.pl/pl/c/Spodniobuty-neoprenowe-Ocean/2924Mam. Ciepłe i grube. Tylko ten filc. Na śniegu niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Od niedawna używam tych:http://www.cabelas.com/catalog/product.jsp?productId=721051&destination=%2Fcatalog%2Fproduct.jsp%3FproductId%3D732819%26type%3Dproduct&WTz_l=YMAL%3BIK-811200Ciepłe, wygodne i mają obszerne kalosze - można dać wkładki czy dodatkowe skarpety. W poprzednich miałem problem z kaloszami bo były ciut małe jak dąlem skarpetę i wtedy i tak zimno.Ja dwa sezony biegam w podobnych tyle tylko, że 3mm i w wersji bez kalosza pod buty do brodzenia.http://www.cabelas.com/product/Home/Cabelas-3mm-Neoprene-Waders%7C/pc/105625080/c/110731680/Cabelas-3mm-Lightweight-Stockingfoot-Waders-Regular/721043.uts?destination=%2Fcategory%2FCabelas-mm-Neoprene-Waders%2F110731680.uts&WTz_l=DirectLoad%3Bcat110731680 Pewnie troszkę wygodniejsze od tych grubszych 5mm a z kalesonkami polarowymi prędzej klejnoty mi się ugotują niż zmarzną P.S. I aktualnie są w promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Jest dobra promocja:http://www.taimen.com/lan/cou/product_set/team-waders-airflo-jacket/40Miałem te śpiochy Taimen przy dość intensywnym używaniu(1 sezon) szybko ciekną na łączeniu z skarpetą neoprenową ,również kolega ich używa i narzeka na łaczenie z neoprenem ciekną.Wiec nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Polecam Decathlonneopreny 4mm jakość bardzo dobra i reklamacja załatwiana w 5 minut(gwarancja 2 lata)z oddychających też jest spory wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 WitamOdgrzeje trochę kotleta bo nie będę nowego wątku zakładał Koledzy może ktoś doradzi gdzie można zakupić w PL spiochy neoprenowe. Nadmienie ze nie interesują mnie spodniobutyKilka par spodniobutow juz miałem i każde po jakimś czasie przeciekaly a ja już po prostu mam dość klejenia. Dajcie jakieś namiary na sklepy gdzie takie śpiochy neoprenowe można zakupić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zależy po jakim czasie, jakim użytkowaniu, w jakiej były cenie. Nic nie jest na wieczność.Ja lecę na Cabelas od 2003 r i jeszcze dają radę, choć klejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 http://hurch.pl/subzero-50mm-waders-p223.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zależy po jakim czasie, jakim użytkowaniu, w jakiej były cenie. Nic nie jest na wieczność.Ja lecę na Cabelas od 2003 r i jeszcze dają radę, choć klejone.No wlasnie gdzie mozna te Cabelas - y nabyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 http://hurch.pl/subzero-50mm-waders-p223.htmlte mam na miejscu w P-slu do kupienia ale nie ukrywam ze szukam czegos tanszego poniewaz na nie i tak zwykle gumowe spodniobuty bede chciał zalozyc oczywiscie dwa rozmiary większe wiec w tym przypadku nie zalezy mi az tak na jakosci tylko na tym zeby byl neopren ktory bedzie dobrze izolowal pewnie jak tanszych nie znajde to kupie te z Vision -a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Neopreny Cabelas mozna kupić w USA. Na muchowym komisie FF też od czasu do czasu ktos sprzedaje (np ja ostatnio 300 PLN).Napisz swoje wymiary ( waga, wzrost, rozmiar stopy, długość nogawki od pachwiny do podłogi, obwód w klatce piersiowej) to może coś wymyślimy, choć teraz $ drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 te mam na miejscu w P-slu do kupienia ale nie ukrywam ze szukam czegos tanszego poniewaz na nie i tak zwykle gumowe spodniobuty bede chciał zalozyc oczywiscie dwa rozmiary większe wiec w tym przypadku nie zalezy mi az tak na jakosci tylko na tym zeby byl neopren ktory bedzie dobrze izolowal pewnie jak tanszych nie znajde to kupie te z Vision -aJeśli chcesz w ten sposób używać neoprenów to lepiej kupić używane, nawet cieknące. Z tym, że komfort ruchowy w takim secie będzie słaby. Jak szukasz czegoś na mrozy to pogadaj z A. Błauciakiem o neoprenach 7mm. Kontakt w necie znajdziesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Neopreny Cabelas mozna kupić w USA. Na muchowym komisie FF też od czasu do czasu ktos sprzedaje (np ja ostatnio 300 PLN)?Napisz swoje wymiary ( waga, wzrost, rozmiar stopy, długość nogawki od pachwiny do podłogi, obwód w klatce piersiowej) to może coś wymyślimy, choć teraz $ drogi. dzięki za chęci wzoraj pisalem z jednym z forumowiczów i moze pomoże mi temat ogarnaci z wysylka ze Stanów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Jeśli chcesz w ten sposób używać neoprenów to lepiej kupić używane, nawet cieknące. Z tym, że komfort ruchowy w takim secie będzie słaby. Jak szukasz czegoś na mrozy to pogadaj z A. Błauciakiem o neoprenach 7mm. Kontakt w necie znajdziesz.jak beda spiochy dobre i nie beda ciekly to w gume sie pchal nie bedeale z doswiadczenia wiem ze predzej czy później skarpety sie po przecieraja albo szwy w kroku puszcza to bynajmiej beda sluzyc jako ocieplacz co do komfortu poruszania sie w takim zestawie to wiem ze szalu nie bedzie Edytowane 6 Stycznia 2015 przez tony1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 jak beda spiochy dobre i nie beda ciekly to w gume sie pchal nie bedeale z doswiadczenia wiem ze predzej czy później skarpety sie po przecieraja albo szwy w kroku puszcza to bynajmiej beda sluzyc jako ocieplacz co do komfortu poruszania sie w takim zestawie to wiem ze szalu nie bedzie Właśnie zalewam szwy w 3 szt "śpiochów", żeby nie było "tego" w kroku..... przepuszczania. Jeżeli chodzi o skarpety, to do "ekstremalnych" warunków zawsze lepsze są neopreny z butami termicznymi ( Thinsulate). http://www.cabelas.com/product/Footwear/Mens-Footwear/Mens-Waders/Mens-Fishing-Waders%7C/pc/104797980/c/104747580/sc/104674680/i/103926780/Cabelas-5mm-Neostretch8482-Neoprene-Chest-Waders-150-Regular/721049.uts?destination=%2Fcatalog%2Fbrowse%2Fmens-fishing-waders%2F_%2FN-1101197%2FNs-CATEGORY_SEQ_103926780%3FWTz_l%3DSBC%253BMMcat104797080%253Bcat104674680&WTz_l=SBC%3BMMcat104797080%3Bcat104674680%3Bcat103926780 Trafnego wyboru życzę i dobrych jakościowo "spodni". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 tez w tamtym roku taki zabieg wykonalem ze swoimi i dlugo nie wytrzymaly niestety dlatego bede kombinowal cos ze spiochami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1961 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Tony,sam przerabiałem temat ze spodniobutami,wszystkie popękały na butach lub na łączeniu nogawki z butami,nareszcie trafiłem na Cabelasa mam już czwartą parę śpiochów,jestem z nich zadowolony,wytrzymują 2-3sezony,na lato kupuję 3mm,na wiosnę 5mm,kupuję je w usa,przesyłka trwa około tygodnia,raz tylko zapłaciłem cło i podatek /około 60zl/,zaznaczam że rocznie spędzam na pstrągach około 300godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Jakość , krój , wykonanie , materiały , pochodzenie - wszystko przemawia za Panem Błauciakiem . Cabela's nie handluje niczym innym jak chiński badziew , różnica z Jaksoniem jest tylko jedna , że mozna tam kupić śpioszki w wersji stockingfoot - u nas całkiem niedostępnej , bo genetycznie wolimy odmianę neopren + gumofilce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi