doktorek Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Szukam śpiochów 4,5 - 5 mm. No chyba że zmarźluch (ja) wytrzyma w 4 mm . Wskazane z dobrymi kaloszami - patrz posty wyżej. Pytanie również o rozmiarówkę np. normalnie noszę 40-41 czyli 27,5-28 cm wkładka. Czy w śpiochach 42/43 wystarczy na grubą skarpetę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Szukasz śpiochów czy spodniobutow ? Bo nie zrozumiałem...Ja używam od 3 miesięcy scierra Helmsdale i spoko, neopren lepszy niż te najtańsze SCR jest rozciągliwy troszkę, nie krępuje tak ruchów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Przepraszam, o ile niezbyt precyzyjnie się wyraziłem. Spodniobuty oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Przepraszam, o ile niezbyt precyzyjnie się wyraziłem. Spodniobuty oczywiście.Ok, trociuję od początku tego roku, przerobiłem 3 pianki. 2 spodniobuty i 1 śpiochy . Według mnie Scierra Helmsdale . Używałem tylko tej firmy bo mogłem je przymierzyć u mnie w sklepie i były dostępne moje rozmiary 47. Miałem też niższą wersję KENAI które to były z tańszego neoprenu który jest sztywny. Wersja Helmsdale jest z neoprenu SCR, który jest rozciągliwy i o wiele bardziej komfortowy. Mam śpiochy w tej wersji i przy nich zostaję. Moim zdaniem wersję z kaloszami są mniej komfortowe przy chodzeniu za trocie, często wędrówki przez kamienie gdzie kalosze całkowicie się nie sprawdzają a wręcz utrudniają. Tylko dobrej jakości buty do brodzenia . Takie moje zdanie. Jeśli miał bym polecać to Scierra Helmsdale. Takie moje zdanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Tylko dobrej jakości buty do brodzenia . Takie moje zdanie. Dobre buty to podstawa. Plus kolce, nawet te najtańsze do opon crossowych, z polskiego portalu aukcyjnego na "A". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Dobre buty to podstawa. Plus kolce, nawet te najtańsze do opon crossowych, z polskiego portalu aukcyjnego na "A".Ja mam tossu 2.0 filcowe i po kamieniach latam be problemu. Kolega w spodniobutach z kolosami porażka pływał ostatnio... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Ok, trociuję od początku tego roku, przerobiłem 3 pianki. 2 spodniobuty i 1 śpiochy . Według mnie Scierra Helmsdale . Używałem tylko tej firmy bo mogłem je przymierzyć u mnie w sklepie i były dostępne moje rozmiary 47. Miałem też niższą wersję KENAI które to były z tańszego neoprenu który jest sztywny. Wersja Helmsdale jest z neoprenu SCR, który jest rozciągliwy i o wiele bardziej komfortowy. Mam śpiochy w tej wersji i przy nich zostaję. Moim zdaniem wersję z kaloszami są mniej komfortowe przy chodzeniu za trocie, często wędrówki przez kamienie gdzie kalosze całkowicie się nie sprawdzają a wręcz utrudniają. Tylko dobrej jakości buty do brodzenia . Takie moje zdanie. Jeśli miał bym polecać to Scierra Helmsdale. Takie moje zdanie.Ja niestety marznę w stopy (woda 4-8 st. C), więc śpiochy odpadają, może ze skarpetą o 2 nr większą byłoby ok. ale wówczas buty byłyby już ogromne . Na lato mam oddychacze-śpiochy i jest ok. Po wykrotach, krzaczorach raczej nie łażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Ja niestety marznę w stopy (woda 4-8 st. C), więc śpiochy odpadają, może ze skarpetą o 2 nr większą byłoby ok. ale wówczas buty byłyby już ogromne . Na lato mam oddychacze-śpiochy i jest ok. Po wykrotach, krzaczorach raczej nie łażę Mam to samo, szybko marznę w stopy, polecają mi wszyscy skarpety z merynosa, spróbuję. Mówiłem oczywiście o śpiochach neoprenowych . Takie posiadam i są super. W tym tygodniu kupuję oddychacze i będę chyba celował w vision. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca Panowie szukam spodniobutów neoprenowych i jak każdemu z nas zależy mi na jakości.Kolega podał mi dwa modele, które sam użytkował w czasie polowań i wypraw wędkarskich.Zastanawiam się, czy w podanej rozmiarówce jest uwzględniony luz na ewentualną skarpetę. https://www.tidewe.com/products/deepwade-zip-waders-duck-hunting-breathable-chest-waders https://www.tidewe.com/products/questwade-elite-comfort-zip-waders Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca Pod tymi linkami nie ma neoprenów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca Pod tymi linkami nie ma neoprenów.Może źle się wyraziłem, choć ten produkt w swoim składzie ma również neopren. https://www.tidewe.com/products/flash-sale-questwade-elite-comfort-zip-breathable-waders?variant=45860357177556 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi