Rheinangler Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Jest to możliwe. Kiedyś dla rozstrzygnięcia dyskusji w jakimś wątku, podpiąłem Ambassandeura 5001 do kijka do 10gr. Główką 5g rzucałem regularnie (bez brody) na 18m ...taka dygresja Te uwage uwazam za dosc wazna w rozwazaniach, ktore zaczalem. Gleboko ladujacy sie i dobrze/plynnie oddajacy energie blank na pewno bedzie sprzymierzencem w dolnym cw.To co wspomnial RBTS jest takze wartoscia nie do pominiecia, bo na koncu chodzi nie o to zeby tylko rzucac ALE LOWIC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Jest to możliwe. Kiedyś dla rozstrzygnięcia dyskusji w jakimś wątku, podpiąłem Ambassandeura 5001 do kijka do 10gr. Główką 5g rzucałem regularnie (bez brody) na 18m ...taka dygresja Trzeba było podpiąć wahadełko Gżybkowe!Ja też jarałem się rzutami z zestawu z Ambassadeurem UC 5601 C przynętą ok 10 g. rzucając do kałuży, którą w poprzek normalnie dobranym zestawem przerzucam. Schody się robią w momencie, kiedy trzeba rzucić ciut dalej i do tego wiatr nie sprzyja. No ale ja do tego typu przynęt i ciut lżejszych mam Curado bfs. Wędziska raczej dobieram do moich preferencji łowienia, a nie żeby multiplikator wydolił. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Trzeba było podpiąć wahadełko Gżybkowe!Ja też jarałem się rzutami z zestawu z Ambassadeurem UC 5601 C przynętą ok 10 g. rzucając do kałuży, którą w poprzek normalnie dobranym zestawem przerzucam. Schody się robią w momencie, kiedy trzeba rzucić ciut dalej i do tego wiatr nie sprzyja. No ale ja do tego typu przynęt i ciut lżejszych mam Curado bfs. Wędziska raczej dobieram do moich preferencji łowienia, a nie żeby multiplikator wydolił. W moim doświadczeniu chodziło o wykazanie, że się da co nie oznacza , że to ma sens 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_Bo Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 (edytowane) Witam,Podczepię się pod temat.Kupiłem na "plecionce" nowego lew'sa SD3SHLJ (super duty 300) i po otwarciu od razu rzucił mi się w oczy luz na knobie.... Cała ośka z knobem, gwiazdą hamulca chodzi około 1mm...Otworzyłem 'port smarowania' żeby bez utraty gwarancji zobaczyć co w środku nie tak: podczas poruszania widać że chodzi całość z tym co na ośce poza zębatką napędzającą wodzik (27 wg schematu).Poza tym podczas kręcenia czuć/słychać lekkie rzężenie trybów w środku (nawet chiński "allojz" na 'sucho' ma lepszą kulturę pracy)Co najlepiej zrobić? Odesłać do sklepu? W sumie jakbym wiedział że sam naprawię (brak jakiegoś dystansu np. a nie wada fabryczna) to ciul z gwarancją. Chinole sam serwisuję - tzn tylko smaruję.To mój pierwszy "nie chiński" multik i od razu taki niesmak..... Patrząc na schemat to wg mnie albo nie ma segera nr 30, albo śrubki 31 są nie dokręcone i nie trzymają "bearing plate" nr 29 .....Ktoś już miał taki problem? Pozdrawiam Edytowane 29 Grudnia 2022 przez Marcin_Bo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 U mnie taki ani inny problem nie występował. Odeślij i poproś o nowy egzemplarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekH Opublikowano 12 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 Drobne pytanie... Ile na multik nawinę plecionki 30- 35 lbs? Miałem w ręce wersję z pojedynczą korbą Super Duty 300J i trochę to małe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_Bo Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 Drobne pytanie... Ile na multik nawinę plecionki 30- 35 lbs? Miałem w ręce wersję z pojedynczą korbą Super Duty 300J i trochę to małe...u mnie weszło +/- 200m plecionki 0,26 (niby 22,6kg) [mikado nihonto 8x] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 .. .Koledzy, multiplikator to nie stała szpula. Nie ma potrzeby nawijania linki po ,,kokardę", nawet nie jest to wskazane. Na wąsate to sprzęt już o większych gabarytach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekH Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 .. .Koledzy, multiplikator to nie stała szpula. Nie ma potrzeby nawijania linki po ,,kokardę", nawet nie jest to wskazane. Na wąsate to sprzęt już o większych gabarytach.Masz słuszność. Pytałem o pojemność bo sprzedawcy wzorem małpiatki kopiują to co im dystrybutor podesłał. Dla Super Duty podają pojemność 190/14 yds/lb. Nie zwracają jednak uwagi, że to pojemność dla mono. Dla plecionki to 15-/65 yds/lb co się zgadza z informacją od Marcin_Bo. Ja potrzebuję obsłużyć jerki do 150 g i stąd moje pytanie o pojemność szpuli. Nie byłoby źle gduby dystrybutorzy w tym przypadku Fox Rage przyłożyli się bardziej do opisu sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.el Opublikowano 1 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2023 Witam, Panowie szukam multiplikatora o którym mówił często w swoich filmach Piskorski, a mianowicie : Lews Super Duty 300 Jedynie jakie moge znaleźc do kupienia w internecie to:https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/lews-multiplikator-superduty-300-speed-spool/s/35778https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/lews-multiplikatory-super-duty-300j-model/s/35077 czyli jeden z dopiskiem J, a drugi z dopiskiem speed spol.Czy ten SS to jest ten "zwykły", a tez z J ma inny knob tylko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 1 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2023 (edytowane) Inny knob i jest 20gr cięższy. Więcej różnic nie widzę.Poproś o przeniesienie tematu do działu baitcasting , chociaż i tam sporo było już napisane o tym multiku.http://jerkbait.pl/topic/175624-lews-super-duty-300/ Edytowane 1 Marca 2023 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.el Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Zakupiony Może ktoś podpowiedzieć ile wejdzie tam plecionki takiej 0,25- bo te opisy z pudełka to nie wiem jak porównać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 250-300m zależności od producenta plecionki. Nawiń podkład 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldSeb Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 (edytowane) Podczepię się pod wątek, może ktoś miał podobny problem. Jakiś czas temu mój Lews zaczął mocno hałasować przy zwijaniu linki, słychać jakby tarcie. Hałas się nasila wraz z dokręceniem hamulca walki. Rozebrałem go i okazuje się że główne koło zębate trze o tę blaszkę, którą wklejał kolega autor wątku. Chodzi o to miejsce zaznaczone strzałką:Po zdemontowaniu blaszki plastikowy pin, na którym ta blaszka jest osadzona wygląda tak: Multik mam od nowości, przebieg jest symboliczny, dosłownie kilka dni nad wodą. Nie wiem co o tym sądzić bo to wygląda na jakiś błąd konstrukcyjny, na ten moment nie mam pomysłu co z tym zrobić. Może ktos ma pomysł co z tm zrobić, na ten moment jedyny pomysł jaki mi przychodzi do głowy to skrócenie tego plastikowego pinu.Multik kupiony w USA wiec odsyłanie ma średni sensu, nawet nie wiem czy jest taka możliwość po roku od zakupu. Jest umieszczona prawidłowo z tym że jej, nazwijmy to ramiona, z cienkiej sprężystej blaszki powinny obejmować koło zapadkowe nr 42. Wówczas podczas ruchu wstecznego zapadka blokuje się w wybraniach koła. Kolego, mógłbyś doprecyzować jak ta blaszka powinna być umieszczona ? Może u mnie ona się jakoś przestawiła i stąd problem. Edit2.Dobra, poradziłem sobie. Rzeczywiście jakimś cudem ta blaszka spadła z koła zębatego i była u mnie w pozycji jak na zdjęciu kolegi @Jacek placek. Natomiast powinna być tak: Po złożeniu do kupy multik pracuje jak nowy :-) Edytowane 30 Marca 2023 przez oldSeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.el Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zrobiłem pierwsze testy tego super-duty 300. Super sprzęt, polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopszmercen Opublikowano 28 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Koledzy otrzymałem dziś ten kołowrotek, czy w pudełku oprócz kręciołka powinno być coś jeszcze typu instrukcja czy schemat? Bo u mnie jest sam kręcioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 28 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Nie wiem jaka powinna być zawartość pudełka, ale instrukcję wraz ze schematem możesz ściągnąć ze strony lews.com 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak1967 Opublikowano 28 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Koledzy otrzymałem dziś ten kołowrotek, czy w pudełku oprócz kręciołka powinno być coś jeszcze typu instrukcja czy schemat? Bo u mnie jest sam kręcioł.Też dostałem sam multik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopszmercen Opublikowano 28 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Zerknąłem na YT i widzę, że jakąś literaturę ludzie dostają https://youtube.com/shorts/PEds5zOnhKo?feature=share Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopszmercen Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 A macie może w swoich Lew'sach luz wzdłużny na głównym wałku? Jak ruszam za korbkę to wyczuwam prawie milimetrowy ruch wzdłużny, nawet klik słychać. Przy unboxingu albo go nie było albo, podekscytowany, nie zauważyłem. Nie chodzi mi o klik przy ruszaniu szpulą na boki ale o ruch przy trzymaniu za korbkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopszmercen Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 Edit (jak edytować post?) - jak pierdoła pytałem z pamięci a teraz zerkam, że przecież szpula i korbka są na innych wałkach Chodzi mi oczywiście o luz wzdłużny na korbce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 Hej . To luz techniczny ,który posiada każdy multiplikator/kołowrotek . Mniejszy lub większy . Zostaw tak ,jak jest . To nie wpływa negatywnie na łowienie ,tylko przy kręceniu w fotelu może przeszkadzać . Pozdro . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopszmercen Opublikowano 30 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 Tak ale wydaje mi się, że pierwszego wieczora tego luzu nie było. To mój pierwszy multik ale kręcę kręciołkami od ponad 30 lat i chyba bym zauważył.Dziś przejrzałem jeszcze raz wątek i widzę, że jeden kolega miał dokładnie taki sam problem i doradzono mu wymianę na nowy. Napisałem do niego priv i czekam, może odpowie co zrobił.Tu wpis (też w naszym wątku) http://jerkbait.pl/topic/175624-lews-super-duty-300/?p=3084089 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
highvoltage Opublikowano 30 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 W jaki sposób jest w nim rozwiązana terkotka hamulca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 (edytowane) Podobnie jak w dokładanych setach z eBay i innych portali U mnie w super duty jest również luz milimetrowy, tak samo jak w abu revo beast oraz beast x. Wymienisz na inny i będzie tak samo, ten typ tak ma i widocznie tak ma mieć. Edytowane 31 Lipca 2023 przez mepps 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi