Skocz do zawartości

Okuma Aveon Baitcaster 20 FD

SzymusS

Rekomendowane odpowiedzi

Czy miał już ktoś z Was styczność z tym multikiem?

Pojawił się on jako nowość już w paru sklepach Internetowych, na razie niestety jako pozycja niedostępna. Jednak cena jest całkiem zachęcająca - może stanowiłby jakąś ciekawą opcję dla Revo S :unsure:

Czekam na wasze opinie odnośnie jego oraz ew. jakieś dokładniejsze informacje?

Pozdr.

@Salmo: sorry - masz rację, oczywiście chodziło mi o Okumę ;)

Interesująca w/g mnie wydaje się szpula, o stosunkowo małej pojemności (0.25/150), co mogłoby wskazywać na przystosowanie do lżejszych przynęt.

Ciekawe jaki jest górny i dolny zakres ciężaru obsługiwanych przynęt... :unsure:

@Salmo: sorry - masz rację, oczywiście chodziło mi o Okumę ;)

Interesująca w/g mnie wydaje się szpula, o stosunkowo małej pojemności (0.25/150), co mogłoby wskazywać na przystosowanie do lżejszych przynęt.

Ciekawe jaki jest górny i dolny zakres ciężaru obsługiwanych przynęt... :unsure:

Witam

SzymusS 150m linki 0,25 mm to jak na multiplikator dość spora pojemność. Mnie ten aveon wydaje sie podobny do VS 200 więc zapewne bedzie to dobry multik do średnich jerków takich jak Slider 10S. Bardzo lekko napewno nie połowisz tym multikiem.

Poniżej dla pewnosci umieścilem zdjęcie tego multika.

pozd JW

żródło: spinn.pl

post-268-1348913423,5653_thumb.jpg

Myślałem o dolnej granicy na poziomie 7-10g.

Natomiast górna: max do 60g

tak <10g wchodzi w grę, ale nie z kazdym kijem, ale o tym dlaczego to już nie niedługo.

pozd JW :D

@Jerzy - dzięki za info

PS - a co to za tajemnica, czyżby jakiś nowy artykuł na jerkbait.pl się szykuje :unsure: - jeśli tak to już nie mogę się doczekać :mellow: