Rando Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Bo labrador nie jest psem obronnym. On jest do przytulania, a amstaff ma bronić. I to robi, bez różnicy - na pożytek mojej żony, albo pajacującego kretyna. Identycznie jest z bronią albo samochodami. Należy ich zakazać dla dobra ogólnego.. bo złe są Moj glock nie szczeka jak go zamkne w sejfie i sam celu nie wybiera jak go wypuszczę. Nie jestem za zakazywanien posiadania psów szczególnej rasy ale jednak pitbulla posiadać nie będę. Mam małe dzieci w domu i nie chce kusić losu. https://www.usatoday.com/story/news/nation/2022/10/08/2-children-killed-mother-hospitalized-after-tennessee-dog-mauling/8219201001/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 (edytowane) BOB mówisz i masz. :-) https://img.knives.pl/proxy/cache/2f7d4470a0a2b18a84bc9a31ea1d4a74c44a940473340d23e99bad3dd6d1ac9a/resized.jpgGuzik mam ... ERROR 1011 Edytowane 17 Grudnia 2022 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Panowie, jestem tu obertrollem, i wbrew sieciowym standardom nie zabiegam o popularność, ale staram się podtrzymywać rzeczowe dyskusje oparte na faktach Psy są ok, ale ich właściciele zbyt często, mniej. Mam psy odkąd pamiętam, to i dostrzegam zmiany na gorsze. Mam amstaffa, i trzy razy zapłaciłem mandat za tzw friko. Wystarczy, aby rozhisteryzowana pańcia albo pańcio zadzwonili na policję i oskarżyli o atak. Nie obronicie się nawet w sądzie - próbowałem Rasa ma być pod kreską.. no to jest! A to są silne i niezmiennie inteligentne psy, na odległość wyczuwają cykorów wszystkich gatunków. Nawet dziś usłyszałem w kolejce - panie, niech on się na mnie tak nie patrzy Za mojej pamięci było kilka takich nagonek - na sznaucery, rotweilery, dobermany, kaukazy. Sugestia, jakoby najlepszym wyborem dla mas miałby być gejowski dupelek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Założę wątek o marchewce to za moment będzie nawalanka nacią!!! https://www.facebook.com/reel/1405909986883331?s=yWDuG2&fs=e 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Matka wydra, ojciec jeleń i wyszło takie cóś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Moj glock nie szczeka jak go zamkne w sejfie i sam celu nie wybiera jak go wypuszczę. Nie jestem za zakazywanien posiadania psów szczególnej rasy ale jednak pitbulla posiadać nie będę. Mam małe dzieci w domu i nie chce kusić losu. https://www.usatoday.com/story/news/nation/2022/10/08/2-children-killed-mother-hospitalized-after-tennessee-dog-mauling/8219201001/Jak zapewne wiesz, w Polsce takiego Glocka legalnie nie będzie posiadać każdy, bo niektórzy po kilku minutach rozmowy z psychologiem zgody na posiadanie broni nie uzyskają raczej nigdy. Ci sami ludzie mogą sobie natomiast bez problemu nabyć psa rasy uznanej za niebezpieczną. Problem z rasami niebezpiecznymi jest tego rodzaju, że nigdy nie wiadomo, czy taki nawet najlepiej ułożony pies kiedyś sobie nie przypomni do czego jego rasa została wyhodowana. Takie przypadki znam. Dodam, że bardzo tragiczne przypadki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Mojego Azula, ostatnio jedna pani określiła mianem: przeraźająco piękny???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Mojego Azula, ostatnio jedna pani określiła mianem: przeraźająco pięknyAzul zapewne jest piękny bez dwóch zdań . Ale jak byłeś sam z czworonogiem to może ta Pani miała w głowie jakiś plan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Eeee tam, z żoną szedłem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Żeby ocieplić choć trochę wizerunek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Podobno w trosce o ofiary, samochody też nie będą powszechnie dostępne. A człowieki będą żyły wolne od strachu przed przejechaniem.. choć innych strachów oczywiście nie zabraknie - już władza o to zadba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Pewnie w 90 kilku % za zdażenia z udziałem psów odpowiadają ich właściciele czy przez błędy w wychowaniu (świadome lub nie) czy przez własną głupotęCała reszta to genetyka rasy i osobników wykorzystanych do reprodukcjiTak jak podczas hodowli można częściowo wyeliminować wady genetyczne rasy np podatność na kontuzję więzadeł tak można i eliminować osobniki niestabilne psychicznie np nadmiernie agresywneW zasadzie "wina" psa jest taka iż trafią na nieodpowiednich ludzi czy podczas hodowli czy w domu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 16 lat w zdrowiu i chorobie, po utracie połowy kości dolnej szczęki, cały czas, posłuszna... zgasła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Bardzo podobają mi się 2 rasyWilczak Czechosłowacki i Rotweiler jednak jako mieszkaniec bloku zdaję sobie sprawę iż nie będę im w stanie zapewnić tyle rozrywek i wysiłku fizycznego żeby te psiaki były szczęśliweDlatego mam kundla kanapowcaJednak jeśli zgodnie z planem wyemigruję kiedyś na wieś gdzie mam kawał ogrodzonej działki (a mogę ogrodzić sporo więcej) to kto wie, może 2 Rotweilerki zagoszczą na stanieTam będą się mogły tak spanachać aby były szczęśliweBo pies szczęśliwy to pies zmęczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 (edytowane) Pewnie w 90 kilku % za zdażenia z udziałem psów odpowiadają ich właściciele czy przez błędy w wychowaniu (świadome lub nie) czy przez własną głupotęCała reszta to genetyka rasy i osobników wykorzystanych do reprodukcjiTak jak podczas hodowli można częściowo wyeliminować wady genetyczne rasy np podatność na kontuzję więzadeł tak można i eliminować osobniki niestabilne psychicznie np nadmiernie agresywneW zasadzie "wina" psa jest taka iż trafią na nieodpowiednich ludzi czy podczas hodowli czy w domu Zdecydowanie inaczej określiłbym te procenty, jakoś na spacerach z moim łagodnym labradorem, 4 na 5 napotkanych pitbulli/amstaffów rzuca się z pianą w pysku przy powitalnym obwąchiwaniu. W przypadku innych ras czy mieszańców ta proporcja jest zgoła odmienna Kwestia wychowania konkretnego osobnika na pewno jest istotna, ale po co zwiększać sobie prawdopodobieństwo na niezrównoważonego, kipiącego agresją psa wybierając rasę stworzoną między innymi do tego żeby walczyć.Co ci po tym, że taki pitbull w domu z dziećmi jest łagodny jak baranek, podczas gdy na spacerach musisz martwić się o życie każdego innego, napotkanego psa (może niektórych to kręci, jakiś kompleks?) Edytowane 18 Grudnia 2022 przez GroPerch 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Interesująca dyskusja. Kolega Sławek dostał 3 mandaty za friko. Widzę że jest tutaj kilku właścicieli amstaffów/pitbulli. Czy panowie też są prześladowani? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Niechęć do przedstawicieli własnego gatunku nie jest tylko przypadłością ras uznawanych za niebezpieczne Mój kanapowiec za młodu kochał wszystkie żywe istotyWraz z wiekiem została miłość do ludzi, własnego stada (niezależnie od rasy) I niektórych psówCała reszta jest traktowana nieufnie lub ignorowana ale część, szczególnie psów i to niezależnie od wielkości i płci jest chyba znienawidzona bo moja szuka dostaję prawie piany na ich widokCo jest o tyle dziwne że żadnych przykrych doświadczeń z przedstawicielami własnego gatunku nie miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 @ Mysha te mandaty aby na pewno za friko?Jak to SOB napisał: "...a amstaff ma bronić. I to robi, bez różnicy - na pożytek mojej żony, albo pajacującego kretyna.."Ja tam mam ograniczone zaufanie do ludzi którzy decyzję o ataku pozostawiają... psu o zmacerowanym genotypie. :P 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Pies, bez względu na rasę, powinien słychać swojego pana. Jeśli "pan" nie potrafi odwołać swojego psa, to nie jest panem psa a bezpański pies jest zawsze niebezpieczny i nieobliczalny bez względu na genotyp czy fenotyp. Lubię molosy i nie ma to związku z kompleksami, zwyczajnie podobają mi się te psy i lubię z nimi pracować. Nie ma dla mnie znaczenia czy pies jest mój czy nie mój. Jeśli odwiedzam schronisko dla psów to zawsze staram się pomóc właśnie molosom bo jest mi ich najbardziej żal. Nigdy nie spotkałem się z krytyką innych właścicieli psów, zwykle ludzie sami podchodzą i chcą się pobawić z silnym psem, którego akurat mam na smyczy, dzieci bardzo lubią bawić się z bullowatymi i z wzajemnością bo to bardzo skore do zabawy, zwierzęta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 (edytowane) Nigdy nie spotkałem się z krytyką innych właścicieli psów, zwykle ludzie sami podchodzą i chcą się pobawić z silnym psem, którego akurat mam na smyczy, dzieci bardzo lubią bawić się z bullowatymi i z wzajemnością bo to bardzo skore do zabawy, zwierzęta.Sęk w tym, że te psy rzadko słuchają swojego "pana" - tak to wygląda w realu i mam świadomość, że nie jest to wina psa. "Akurat mam na smyczy" - hahaha, serio, wzruszające?Jest wiele ras, a w zasadzie większość, lepszych do zabaw z dziećmi, i chyba nie trzeba tego jakoś szczególnie tłumaczyć. Jeszcze jedna uwaga, warto rozróżnić psy obronne od bojowych.Niemniej nie jestem przeciwnikiem tych ras. Sam wychowałem pięć potężnych mieszańców - suka, którą przygarnąłem miała kontakt z przynajmniej dwoma psami bojowymi, szczeniaki były fajne, kochane, cudowne, ale twarde . Więc mam jakieś rozeznanie.A ilu z Was, posiadaczy ras bojowych, ma rodowód psa i uczciwie kupiło go z prawdziwej hodowli ? Edytowane 18 Grudnia 2022 przez MaleX 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 (edytowane) Do usunięcia Edytowane 18 Grudnia 2022 przez MaleX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 (edytowane) Miałem na myśli sytuację, że kiedy wyprowadzam molosa to ludzie są przyjaźnie nastawieni i nie odnoszę tego do konkretnego zwierzęcia. Chodzi mi o reakcję ludzi na bullowate. Edytowane 18 Grudnia 2022 przez guciolucky 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 19 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Społeczeństwo ma być bezpłciowe.. no to jest, a psy człowieków ujednolicone charakterologicznie, czyli nic konkretnego. W mediach społecznościowych prawdziwą furorę robi meksykański treser sprawnie przemieniający czworonogi w słodkie słodziaki.Jakby nie patrzył - inżynieria społeczna ma się świetnie! Jest bezpiecznie - jak to śpiewała Siekiera - a w imię wspólnego komfortu mogą wam prawilnie do...ać służby porządkowe.. a nawet poszczuć psami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 19 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 16 lat w zdrowiu i chorobie, po utracie połowy kości dolnej szczęki, cały czas, posłuszna... zgasła. FB_IMG_1671367152917.jpgPrzykro mi Kuba, przechodziłem to samo we wrześniu i mimo że mamy nową lalę to serce nadal boli. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi