Gelson Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Aleee zwierz... Wygląda na 50kg, zazdroszczę i gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2844 Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 (edytowane) Molwa około 25kg.Chyba widzę kombinerki PPN knipex lub lemp Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Września 2023 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modesty wand Opublikowano 5 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 W zatoce koło mojej przystani kręci się spora ławica śledzi i takie oto sztuki pilnują tego wszystkiego.Gdyby ktoś był chętny na takie sztuki to będę leciał do Norwegii na początku listopada.Jest łódka, mały domek i całkiem sporo ryb w fiordzie [emoji6] Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modesty wand Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Paczajta jakie kalmary biorą u mnie. Około pięć kg. Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Może dziabnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modesty wand Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 (edytowane) Może dziabnąć?Nie dziabnie, prędzej obrzyga czarnym rynku atramentem [emoji1787] Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 16 Listopada 2023 przez modesty wand 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszGD Opublikowano 20 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 (edytowane) Cześć. Jest duża szansa, że w przyszłym roku odwiedzę miasto/miasteczko Al i okolice.Chciałbym zabrać ze sobą wędkę. Nigdy nie byłem w Norwegii i kompletnie nie znam realiów.Czy w podanej lokalizacji jest szansa na jakiś relaks z wędką? Cel pstragi, mile widziane palie itp????. Okonie z brzegu na jakimś jeziorku też będą ok. Jak z zezwoleniami i ogólnie z logistyką około wedkarską? Mile widziane też info odnośnie turystyki pieszej itp.Planowany wyjazd wstępnie w miesiącach kwiecień-czerwiec i tu też liczę na sugestię. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Łukasz Edytowane 20 Listopada 2023 przez ŁukaszGD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 10 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2024 W 2025 roku mam nowy cel. Wspólnie z żoną zdradzić.Zdradzić Szwecję, na rzecz Norwegii Plan: fiordy.Szukam chatki w odległości ok. 15 godzin od Trelleborga.Domek z łódką, najlepiej i z silnikiem, gdyż nie mam siły targać swojego.Planuję zabrać:- wędka cw. 50-150 gr - spinning- wędka 200-500 gr - ciężkie pilkery- pilkery (cała gama, od lekkich 20 gr po półkilowe odważniki) Wszelkie rady odnoście miejscówki, sprzętu, innych dobrych spostrzeżeń mile widziane.- czy targać wahadłówki, gumy i woblery?- jaka plecionka 0,2 - 0,3?- czy ktoś uprawiał trolling fiordowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 10 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2024 Grisza, zadzwoń, pogadamy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 10 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2024 15 godzin od Trelleborga czyli plus/minus Bergen. Warto zwiedzić port/starówkę, zjeść zupę rybną i odwiedzić miejscowy sklep Campelen på Bryggen ASPolecam dorzucić kij o c.w. 30-40 g , garść główek 10-30 g 4/0-5/0 i parę gum. Łowienie czarniaków/dorszy/makreli na lekko jest świetną zabawą. Kwater szukam zwykle przez Novasol. Można wyfiltrować domy dla wędkarzy z łódką i silnikiem. Opisy są zgodne z rzeczywistością, przeważnie jestem zaskoczony na plus. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 11 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2024 15 godzin od Trelleborga czyli plus/minus Bergen. Warto zwiedzić port/starówkę, zjeść zupę rybną i odwiedzić miejscowy sklep Campelen på Bryggen ASPolecam dorzucić kij o c.w. 30-40 g , garść główek 10-30 g 4/0-5/0 i parę gum. Łowienie czarniaków/dorszy/makreli na lekko jest świetną zabawą. Kwater szukam zwykle przez Novasol. Można wyfiltrować domy dla wędkarzy z łódką i silnikiem. Opisy są zgodne z rzeczywistością, przeważnie jestem zaskoczony na plus. Hejka, dzięki za odpowiedź. 15 godzin to powinienem dotrzeć nawet w okoice Kleppen, czy Trondheim. Oczywiście zależy od wielu czynników, głównie, czy po drodze będę miał np. lokalny prom.Wędkę taką tez zabiorę. Jedna więcej - nie ma znaczenia. Jedziemy z żonką sami, a na dachu dodatkowo mam boxa.W Novasolu mam "w ulubionych" kilkadziesiąt ofert, tak samo jak w Airnb, tourist-paradise, Dintur, fjordferie.net. W sumie myślę, że mam już ze 100 ofert Jazda w 2 osoby ma wiele zalet, ale i główną wadę: bardzo drogo wychodzi. Tym bardziej, że jak to z żoną - wszystko z tego samego budżetu, a i sprzęt trzeba kupić podwójnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 Obecnie pracuję w miejscowości Odda. Kampy firmowe mamy w Austropolen. W kierunku Rosendal od kampów są domki w których mieszkałem. Są zlokalizowane przy wodzie lub na, można też tak ująć. Są łódki przy domkach. Bodajże właścicielami są Niemcy. Ja super się bawię z brzegu travelkiem dragona do 25g. Moje przynety top to gumy canibale,reno killer oraz robale np fatty d worma z libry lures. Polowilem fajne ryby dorsze okolice 70cm, rdzawce 50-70cm. Głównie używam główki 12-15g. Chociaż rdzawce super brały na dropa plus robal.Rewelacja łowienie. Teraz zimniej to mniejsza aktywność ryb,ale zawsze coś wydłubie. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 Bartosz, Lejesz miód na moje oczy Miałem ogromną nadzieję, że ktoś tak napisze. Szarpanie tonową sztabą żelaza na 100 m głębokości ma niewątpliwie swój urok, ale super, że takie, bardziej "szwedzkie" łowienie też można z powodzeniem uprawiać. Właśnie odbyłem wirtualny spacer od Austropolenu do Rosendal i znalazłem dwa campingi.Nie wiem o którym piszesz, ale sprawdzę je jeszcze. Miejscówka (fiord) bardzo mi się spodobała, wręcz urzekła.No i ma niewątpliwą zaletę: jest rzut beretem od Trelleborga (jakieś 12 godzin jazdy). Przepiękne zdjęcia.Aż się boję żonie pokazać, bo narobi sobie apetytu, a później będziemy tylko makrele łowić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 Szanowni,czy mamy kogoś w Trondheim? Mam chęć odwiedzić kolegę a on nie jest wędkarzem i nic na ten temat nie wie...Każda informacja cenna.Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 (edytowane) To jeszcze wrzucę fotki bez rybek. Są domki w których mieszkaliśmy i nazwa FjordHytter bodajże. W internecie można znaleźć. Pozdrawiam [url=[url="https://uploads.tapatalk-cdn.com/20241213/cbb520ae949c5dff390681f%22%5Dhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20241213/c]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20241213/cbb520ae949c5dff390681f"] Edytowane 13 Grudnia 2024 przez bartosz311287 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 Wypas ???????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszko Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 Bajka, piękne krajobrazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 Jedynie w Szwajcarii bardziej mi się podobało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 (edytowane) Kilka obrazków z początku listopada. Wypad bardziej by powłóczyć się po górach, ale wędkę też zabrałem bo lubię zjeść kolację, która godzinę wcześniej pływała w fjordzie. 80 km na północ od Bergen. Edytowane 13 Grudnia 2024 przez Mysha 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modesty wand Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia (edytowane) W 2025 roku mam nowy cel. Wspólnie z żoną zdradzić.Zdradzić Szwecję, na rzecz Norwegii Plan: fiordy.Szukam chatki w odległości ok. 15 godzin od Trelleborga.Domek z łódką, najlepiej i z silnikiem, gdyż nie mam siły targać swojego. Planuję zabrać:- wędka cw. 50-150 gr - spinning- wędka 200-500 gr - ciężkie pilkery- pilkery (cała gama, od lekkich 20 gr po półkilowe odważniki)Wszelkie rady odnoście miejscówki, sprzętu, innych dobrych spostrzeżeń mile widziane. - czy targać wahadłówki, gumy i woblery?- jaka plecionka 0,2 - 0,3?- czy ktoś uprawiał trolling fiordowy?Jak chcesz zobaczyć najładniejszy region Norwegii to tylko More og Romsdal.Mam nadzieję że administracja mnie nie zastrzeli ale jest grupa na fb.... Polscy Wędkarze w Alesund i okolicy... Są hytty, łódki no i oczywiście ryby. Przy aktualnym kursie NOK wędkowanie w Norwegii wcale nie musi być kosztowne. Można też pozwiedzać, w promieniu 100km od domy jest tyle atrakcji że tygodnia zabraknie. Słynna Trollstigen, Gejranger, Dalsnibba, Alnes,Runde i wiele innych... Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 10 Stycznia przez modesty wand 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia (edytowane) Jak chcesz zobaczyć najładniejszy region Norwegii to tylko More og Romsdal.Mam nadzieję że administracja mnie nie zastrzeli ale jest grupa na fb....Polscy Wędkarze w Alesund i okolicy...Są hytty, łódki no i oczywiście ryby.Przy aktualnym kursie NOK wędkowanie w Norwegii wcale nie musi być kosztowne.Można też pozwiedzać, w promieniu 100km od domy jest tyle atrakcji że tygodnia zabraknie. Słynna Trollstigen, Gejranger, Dalsnibba, Alnes,Runde i wiele innych... Bardzo dziękuję Michał. Sprawdzę wśród wielu moich wytypowanych miejscówek, czy mam More og Romsdal. Wydaje mi się, że mam Edytowane 11 Stycznia przez Yelcyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 12 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia Jak chcesz zobaczyć najładniejszy region Norwegii to tylko More og Romsdal.Mam nadzieję że administracja mnie nie zastrzeli ale jest grupa na fb....Polscy Wędkarze w Alesund i okolicy... Nie mogę znaleźć takiej grupy na FB a chętnie bym poczyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 12 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia Nie mogę znaleźć takiej grupy na FB a chętnie bym poczyta Wpisz proszę:Polscy Wędkarze w Ålesund i okolicy znaleźć się musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modesty wand Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Tak dla zachęty żeby odwiedzić Norwegię [emoji16]To moja największa molwa z 2024r. Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Ale bydlę Piękna. Jak złowiona? Na co? Głęboko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi