Skocz do zawartości

Multik dla początkujacego- doradzcie.

pietrus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów!!!

Właśnie zakupiłem sobie kijaszka do łowienia jerkami na początek YAD HOUSTON 230 do 80 g. Wybrałem go dlatego ze ma fajną długość 2.30 m (łowienie z brzegu)i łatwo go przewozić samochodem bo składa sie do 180 cm.

Mysle teraz nad multikiem do tego kijaszka, nie za drogi ale w miare mocny i uniwersalny.

Czy macie jakieś sugestie?

Dzieki z góry i pozdrawiam

PIETRUS

sugestii dostaniesz tyle, za na koncu nie bedziesz wiedzial co kupic :mellow:

jak juz wiesz C3 poszlo ... to bylby dobry kolowrotek do tego kija, tak samo jak C4 (obydwa rozmiar 5000) ... ew. shimano cardiff 100 lub lepiej 200

z low profile multis moge tobie polecic daiwe procaster 100 albo okume alumina AL-200LX (ta mialem akurat przyjemnosc lowic) kawal grata jak na low profile

moja troche inna sugestia jest taka, ze ja bym takiego dlugiego kija do jerkowania nie kupil, max. 2.10 ... ale przyda sie tobie do trollingu

Podepnę się pod temat.

Koledzy, czy Daiwa Procaster Tournament PR 100-HL (to lewa ręka?) nada mi się na początki jerkowania sliderami, w rozmiarze 7-10 cm i ew. wobkiem typu Perch12 ?

Czy lepiej jednak skupić się na ABU C3/C4?

Jak najbardziej, do sliderów bedzie dobrym wyborem. W brew wszystkiemu to całkiem udany model. Zobacz też procastera 100HL Rojo na http://www.daiwa.com. to jeszcze lepszy (nowszy) multik a tańszy niż okuma VS albo revo S.

pozd JW :D

ja się nie znam ale polecono mi procastera 100 HL i niewiem jak pracuje reszta multików ale moge was zapewnić,że po paru dniach nad wodą 10 gr wobki można wyrzucić na przeciętną odległość B) a rzut sliderem 7S i 7F to już naprawdę zadawalające wyniki.Dodam,że mam do tego perseusa do 35 gr i jestem zadowolony z kpl :D .