phalacrocorax Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 A po co pytać się o takie rzeczy, zupełnie nie związane z tematem... żeby mieć kilka postów więcej? <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 W sumie masz racje, ale ja tak mało tu uczestnicze że mnie to ani grzeje ani ziębi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 W sumie masz racje, ale ja tak mało tu uczestnicze że mnie to ani grzeje ani ziębi.... ale moze innych grzeje ... lub ziebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Podepnę się pod temat.Koledzy, czy Daiwa Procaster Tournament PR 100-HL (to lewa ręka?) nada mi się na początki jerkowania sliderami, w rozmiarze 7-10 cm i ew. wobkiem typu Perch12 ?Czy lepiej jednak skupić się na ABU C3/C4? A ja podepnę się z trzecim młynkiem, bo rozważam podobnie zacząć jak popperCzy Shimano Calvaros 301 obsłuży w/w woblery, a nawet trochę mniejsze np. Perch 8cm? Macałem ten młynek i przypadł mi do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Pomyliłem się, chodziło mi o Shimano Corvalus 301 (LH) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Podepnę się pod temat.Koledzy, czy Daiwa Procaster Tournament PR 100-HL (to lewa ręka?) nada mi się na początki jerkowania sliderami, w rozmiarze 7-10 cm i ew. wobkiem typu Perch12 ?Czy lepiej jednak skupić się na ABU C3/C4? A ja podepnę się z trzecim młynkiem, bo rozważam podobnie zacząć jak popperCzy Shimano Calvaros 301 obsłuży w/w woblery, a nawet trochę mniejsze np. Perch 8cm? Macałem ten młynek i przypadł mi do gustu. Corvalus to multik typu round, na pewno będzie sie łowiło komfortowo np. małymi sliderami i cięzszymi wabikami. Do przynęt typu Salmo Perch 8F celowałbym w jakiegoś niskoprofilowca z płytszą szpulką. Wbrew pozorom 12g wobler o przeciętnej lotności nie jest tak latwo rzucić z castingu. No chyba, że zakładasz, że będziesz zawsze łowił z łodzi i dystans rzutu będzie mniej istotny. Ponadto jak podobają co sie nie duże roundy to zamiast corvalusa wybrałbym ABU C3 4601. JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Dzięki JerzyNie o to chodzi czy podoba mi się multik typu round. Niski profil trzyma się wygodniej, jednak z tego co widzę, round uważany jest za solidniejszą konstrukcję (co by to nie było). Nie potrzebuję mieć (na razie )kilku multiplikatorów i wędzisk do jerkowania, bo póki co, tylko to mnie interesuje. Główny zakres przynęt jaki będę stosował,to 20-40g. Wiem, że taki Colvarus 301 czy C4 da sobie radę i z większymi wagowo wabikami. Perch 8 zakładam jako dolny zakres wagowy i stąd pytanie, czy tego typu wobler owe multiki obsłużą. Najczęściej będę łowił z łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 joker skoro interesują cie leciusieńkie wabiki do 40g to zapomnij o tym corvalusie. Zdecydowanie prawie kazdy niski profilowiec, no może z wyjątkiem tych do naprawdę lekkiego łowinia, spisze się dobrze z taka gramatyurą przynet. Ważne tez jaki kij dobierzesz do tego multika bo casting to trio multika z kijem i rodzajem linki. Poszperaj w artykułach na stronie głównej podpowiedzi co, jak i za ile znajdziesz multum.pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 ...a tak jeszcze mała dygresja. PH8F lata calkiem fajnie, ale wymaga dość dobrze dobranego sprzetu. Jesli dobierzesz sprzet do nieco cięższego lowienia to perch 8F zacznie latac znacznie gorzej. Inaczej jest np. ze sliderem 7 F/S. ten wabik lata ekstra zarówno z średniego jak i z cieższego castingu.to chyba tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleko_1 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Zalezy czym chcesz zucac.a co do Okuma VS- na Allegro bywały za 400PLN!!!Warto obejrzec aukcje z multiplikatorami...ciekawe sa na Allegro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleko_1 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 na ebay-u Daiwa Rojo jest za 250 PLN !!! http://cgi.ebay.pl/DAIWA-PRR100H-PROCASTER-ROJO-CASTREEL-6-3 -1-FREE-SHIP_W0QQitemZ130098488090QQihZ003QQcategoryZ36163QQ rdZ1QQssPageNameZWD2VQQcmdZViewItem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleko_1 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 lata dobrze slider nawet na ciezkim zestawie.Ja zucalem Sliderem 17 gram na odleglosc 25 m na wedce do 90 gram...zeby jeszcze lepiej zycac kupuje wedke do 25 gram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleko_1 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 jeszcze taniej http://cgi.ebay.pl/Daiwa-Rojo-New-Models-Great-Price-N-I-B-L efty_W0QQitemZ320111612929QQihZ011QQcategoryZ108153QQssPageN ameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 corvalus to usrus, zapomnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wisni@ Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 na ebay-u Daiwa Rojo jest za 250 PLN !!! [/url]Dolicz do tego cło i podatek i nie bedzie tak pieknie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleko_1 Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Spoko spoko, przesylka do Europy z Anglii kosztuje pare Funtow z USA tez kilka dolarow...nie jest zle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wisni@ Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Spoko spoko, przesylka do Europy z Anglii kosztuje pare Funtow z USA tez kilka dolarow...nie jest zle... Ale cło i podatek to zupelnie co innego. Te oplaty pobierane są przez urząd celny jak towar przyleci do Polski, można te oplaty ominac ale nie zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi