Zodiak Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Poszukuję jakiegoś łowiska w Bieszczadach - spin, ew. grunt. Jadę w okolice Majdana / Przysłupia od 27/12 do 01/01. Nastawiamy się z Młodym na okonie, szczupłe... Młody chce ew. z gruntu coś pociągać... Jedynym rozsądnym wyborem (o ile nie będzie lodu) wydaje się być jez. Solińskie. Może podpowiecie gdzie można tam z brzegu ze spinem pochodzić, ew. jakąś łajbę wypożyczyć? Może być komercja, może być PZW. Z tego co widziałem, to w północnej części woj. jest w czym wybrać ale to ok 3 godz. jazdy w jedną stronę. Chcę uniknąć tego, bo i tak czeka mnie dojazd w Bieszczady ok.9 godzin.Wesołych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, jaką pogodę tu mamy? Najpierw śnieg po pas, a teraz non stop leje...W rzekach stany ostrzegawcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zodiak Opublikowano 24 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Czyli raczej nie nastawiać się na możecie kija? A jezioro Solińskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 25 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Lepiej idź z młodym na spacer. Np na zaporę w SoliniePodjedz dwie wioski dalej do Kalnicy i przejdz się ma Sine Wiry.Albo na Połoninę do Chatki Puchatka.Jak już koniecznie chcesz łowić to jedz na Zawóz w okolice zielonej plaży. W zatokach możesz z gruntu. No i spory kawałek brzegu dostępny do chodzenia. Okonia trafisz, szczupaka. Przy aktualnej pogodzie i warunkach jedno z nielicznych bezpiecznych miejsc ze spora ilością okonia. Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert74 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Możesz spróbować na Myczkowcach,w dolnej części zbiornika. Trafiają się tęczaki,okonie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 27 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 (edytowane) W Cisnej podobno jakaś mini zaporowke zrobili na Solince pare lat temu .. Edytowane 27 Grudnia 2022 przez Krzysiek P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 No fakt, można jeszcze na Myczkowcach próbować - zapomniałem o nich. Ale tam bez łódki praktycznie nie ma to sensu. Nie wiem czy PZW teraz łódki wypożycza albo ktokolwiek inny.Co do Solinki ipt rzeczek - to pamiętajcie proszę, że to kraina P&L i obowiązuje zakaz spinningowania od 01.09 do 31.01. A biegnie tam z mucha i tak będzie celowym łowieniem pstrąga w okresie ochronnym -bo lipienia tam nie widziałem z 15-20 lat.Tylko Strwiąż ma okres do 31.12 - teoretycznie pstrągi w okolicach Ustrzyk Dolnych.Można też wodery czy spodniobuty i przynęta +12cm ..i od ujścia Hoczewki w dół szukac głowacic, czy kleni z normalnymi przynętami od mostu w Postołowie. https://www.pzw.org.pl/pzwkrosno/wiadomosci/246202/67/informator_wod_gorskich_na_2023_rok Na Solinie tez z woda do góry pojechali ..... ;/Ehh ja jednak będę oponował za tym że Bieszczady to wycieczki w góry a nie wycieczki na ryby .... bo .. "Tu panie nie ma ryb ,,," Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi