Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mateusz83 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Niezmiernie mi miło otworzyć nowy wątek moim ulubionym gatunkiem [emoji28]Oczywiście kluską 50+ Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz83 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Nie wiem jak edytować post więc dopiszę w tym miejscu...przejechałem na inną mete którą jeszcze w lecie typowałem na potencjalną zimową miejscówkę... okazało się że mam dobrego nosa [emoji6]Klenio prawie w identycznym rozmiarze lecz ucieszył bardziej [emoji4] Był jeszcze 1 lecz okazał się sprytniejszy , przy samym podbieraku stwierdził że jednak nie chce foty i zwiał [emoji28] Tak czy siak 2:1 dla mnie [emoji1787] Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tadekb Opublikowano 4 Stycznia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2023 Powitać w Nowym Roku! Mnie też udało się zacząć sezon. Co prawda pierwszego był krótki spacer, ale to tak bardziej dla przewietrzenia się. Woda była jeszcze sporo wyższa i ciągła tak, że nie było szans połowić w innych miejscach niż jakieś klatki i inne zatoki. A że w takich miejscach praktycznie nie łowię (nie tylko w zimie) to skończyło się na spacerze. Dziś przepływ o 100m3 mniejszy, więc była szansa połowić "po męsku". Trochę się trzeba było nachodzić, ale dwa brania zaliczone i oba 50+: 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz83 Opublikowano 4 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2023 U mnie również są kolejne rybki [emoji4]Sprawdzanie wcześniej typowanych miejsc przynosi efekty w postaci 2 kleni , jednemu wprawdzie brakło ciut do pół metra ale skoro już był na miarce to i został udokumentowany [emoji1] Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 8 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Miło było po ponad 5 miesięcznej przerwie wrócić nad dziki odcinek polskiej rzeki Wszystko zagrało jak trzeba... Również tak jak kolega Mateusz z miejsca, które wytypowałem wiosną i co najważniejsze z dala ludzi Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w 2023!!! 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz83 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 Kleniozaur z niedzieli (znów tak niewiele brakło [emoji23]) "waga ciężka"Oraz równie piękny choć 10 centów mniejszy z poprzedniej niedzieli [emoji6] Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Co prawda do 50 zabrakło 4 cm, ale cieszy bardzo, bo to pierwsza ryba w tym roku i pierwszy styczniowy kleń od 3 lat:) Stara zimowa miejscówka na Widawce znowu ożyła za sprawą prowadzonej klasycznym wachlarzem, niezawodnej Chorwatki Taps Na inne woblery reakcji brak. Pod koniec łowienia na chwilę wróciłem w to samo miejsce - kilka rzutów innym woblerem bez efektu, po założeniu Chorwatki od razu mocny strzał podobnej wielkości klenia, niestety tym razem spadł po kilku sekundach. Sam nie wiem, dlaczego zostawiłem tak małą i dość cienką kotwiczkę... Sprzętowo Dragon MS-X 2.28m 2.5-16g, Shimano Stradic CI4+ FB 2500 HG. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Piotr Gołąb Opublikowano 29 Stycznia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 Rzadko bywam nad rzeką nad którą stawiałem swoje pierwsze wędkarskie kroki. Ta równie rzadko mnie zawodzi i tym razem się udało. Na pierwszej "mecie" przez dwie godziny zaliczam tylko jedno delikatne pacnięcie. Na drugiej w pierwszym rzucie trafia się wściekłe 56 cm i muszę przyznać, że dawno nie holowałem tak silnego klenia. Szybko po nim melduje się niespełna półmetrowa ryba, branie ze środka rzeki i ten również nie daje od razu za wygraną. Mija kilka chwil i tak jak poprzednio z dala od brzegu w prowadzoną po łuku larwę od @Cyprysa coś uderza z impetem. Hamulec jęczy a nurcie widzę wielką, szamoczącą się rybę. Kilka podejść i w podbieraku ląduje kolejne 56, pełnia szczęścia bo dawno nie miałem okazji łowić kleni, dodatkowo tych rozmiarów ????. 58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 Te ryby w wielu sytuacjach potrafią "utrzeć nosa" i to stały element podczas ich łowienia, zwłaszcza tych dużych. Jak zawsze w tej zabawie, trzeba być w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze, tylko tyle i aż tyle ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mateusz83 Opublikowano 1 Lutego 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Klenik z weekendu [emoji6] Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz83 Opublikowano 14 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Kolejne zimowe kluski 50+ zaliczone [emoji3] Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 (edytowane) Wreszcie moja ulubiona rzeka się „uspokoiła” i dała możliwość ponownego spotkania z wędka. Trochę się pozmieniało, ale udało się wydłubać w przeciągu niecałych dwóch godzina fajna rybę mierząca 56 cm. Zdjęcie jak dla mnie kiepskie bo za blisko obiektywu ale pochwałę się tą rybką bo gabaryty miała dosyć ciekawe. Ryba skusiła się na mojego wobka co dodatkowo cieszy Pozdrawiam zaglądających Edytowane 6 Marca 2023 przez patzaw26 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz83 Opublikowano 15 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Odświeżam [emoji2] Po miesięcznej przerwie z kleniami , w poniedziałek podjechałem na 2 godz sprawdzić co i jak ... mocny wiatr i podniesiona woda nie pomagały lecz udało się wyholować 4 szt 45/49/52/54 [emoji106]Piąta ryba okazała się sprytniejsza A właściwie szybsza od zacięcia, tu śmiało mogę zrzucić winę na wspomniany wiatr, notuje tylko kontakt i wyciągam ściągniętą z haczyka gumkę [emoji2375][emoji28] Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Klenie już bardzo aktywne. Ostatnie 3 wieczorno-nocne wypady w których zawsze coś się działo. Zagryzają już pewnie i często głęboko. Nadszedł czas smużaków 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Dwa klenie godne uwagi z moich zimowo-wiosennych wypadów nad rzekę. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 wojto-ryba piękny kleń, gratuluję, ale powiedz mi jedno, co ma na celu naciąganie jego pyszczka w taki sposób jak Ty to robisz na dwóch pierwszych zdjęciach powyżej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulter Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Myśli że jak tak zrobi to ryba wydaje się większa,następnym razem poproś kogoś niech z twoją twarzą zrobi to samo i pstryknij fotę.[emoji6] Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Dziękuję za gratulacje Koledzy zapraszam na priv, podeślę numer telefonu, pogadamy o tym jak macie ochotę, nie będziemy zaśmiecać wątku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulter Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Nie ma co gadać,ryby trzeba traktować z szacunkiem i wszystko w temacie. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 (edytowane) Gratuluję Panowie. Piękne klenie Edytowane 26 Marca 2023 przez mepps 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Dziś wypad na pstrągi. Nad wodą wiosna, żaby w wodzie zaczęły gody. Niestety sporo też kleszczy. Dziś pierwszy raz na ryby zabrałem psa... i chyba ostatni, spalił mi tyle miejscówek, że szkoda gadać. Pstrągi były, ale niewielkie. Udało się przyłowić kilka klusek. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz83 Opublikowano 28 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2023 Sobotnio-niedzielne kluski [emoji4] dla odmiany z małej rzeczki na której nie byłem chyba 3 lata , trzeba będzie częściej tam wracać [emoji4] z ciekawostek 2 szt na smużaka [emoji2] Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 31 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 Dzisiejszy czterdziestak z Widawki, na wobler od Lenny'ego 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Dziś taki mi się trafił. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Wczorajszy wypad 20:00-22:40. Uparłem się, żeby nie łowić na swoje ulubione woblery-killery. Wygrzebałem z pomocą syna kilka woblerów, które po części nigdy nie były w wodzie a którym chciałem dać szansę. Na pierwszy ogień poszedł kenart ze zdjęcia i tego kenarta nie zdjąłem już do końca wypadu. Nie wiem dlaczego poszedł w odstawkę, bo kiedyś dawał mi już ryby. Wiem! To dlatego, że mam tych wobków za dużo!Wczoraj duuużo brań, 3 spady i 3 klenie na brzegu. Początek sezonu bardzo dobry a pomyśleć, że teoretycznie za chwilę będzie jeszcze lepiej. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi