osiak Opublikowano 6 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 (edytowane) Edytowane 6 Lipca 2023 przez osiak 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 Anglik czy Irlandczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 7 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 Moje nowe PB - całe 47,5 cm kluski. Cieszy niesamowicie bo bieda u mnie straszna w tym sezonie. Przywalił jak zły w 5cm twistera prowadzonego spokojnie przy brzegu (na tą samą gume mam PB bolenia .Wiem że fota słaba i wyglądam jakby mnie ktoś na dwójce przyłapał ... ale weź to ogarnij w tym stresie po tylu wypadach na zero, nie spodziewałem się 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 7 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 (edytowane) To było juz ciężkie popołudnie, któraś tam godzina intensywnego przedzierania się przez bangladesz, ileś tam czasu nabiał moczył się w rzece brodząc wśród traw i kamieni ,poprzednia nocka spędzona samotnie w lesie przyniosła sny o wielkich kleniach choć krótki czas spania w aucie nie powodował komfortu wypoczętego umysłu... Byłem już po prostu padnięty, oko tez już bolało mnie mocniej... przysiadłem... mówię sobie pauza choć kilka minut, łyk wody ,kanapka itd... ale nie ...nie dane mi było ...na wodzie zobaczyłem mały krąg a w uszach zagrała ukochana melodia...Cmok,Cmokkkkk... poderwałem się od strzała jakbym dopiero co zaczynał, otwieram pudełko z nartnikami ,,zielony był najbliżej, aż pcha się na agrafkę.... rzut ,plusk...nic.....jedno szarpniecie szczytówką spowodowało że robal lekko sliznął się na tafli..... BUUUUUMMMMM NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 21 Lipca 2023 przez bartsiedlce 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 58 ???? 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 9 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Coś tak jak by 50tka,z nizinnego Sanu na brombe.Branie atomowe,na spokojnej zatoczce pod gałęziami drzew. Sprzętowo,lami 10lbStelka fi 4000Pletka pitbull 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 9 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Dzięki ????55 no może bez 1-2 mm 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 10 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 Anglik czy Irlandczyk? Anglik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 10 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 A tu Polak ????Branie z powierzchni na smużaka własnej roboty prowadzonego w dół rzeki. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MckenziQQ Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Wrzucam klenie złapane na Urlopie codziennie wyjeżdżało po kilka grubych ryb ???? wszystkie klenie złapane na największa Brombę Andrzeja Lipińskiego ???? pozdrawiam 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Kleniaszek, zebrał smużaka rzuconego pod zwisające nad wodą gałęzie. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Na wstępie gratuluje wszystkim kolegom pięknych ryb mi też się ostatnio trochę poszczęściło i nawet nieźle połowiłem, największa ryba miała 57cm. Wszystkie złowione na własnej roboty piankowce w podobie guniaka czerwczyka .Sprzęt którym operuję to kijek 9'6"#5 na blanku Ignis z F.Artu ,kręcioł kasetowy Wychwood, linka piątka z S.A. i przypon koniczny z końcówka 0,22mm. Było też kilka grubych krasnopiórek Pozdro.Wobi 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 No otarłem się o życióweczkę choć przyznam że karczycho to ta bestia miała chyba największe jakie widziałem....oczywiście na swojaka...kotlet.......... 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 Niedzielne popołudnie też spędziłem do pasa w chłodnej wodzie, dało to 3 rybki powyżej 45cm (największa 52cm.)i kilka mniejszych. Trzy całkiem fajne utkwiły na amen w polu ryżowym i nie dały się zfocić. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz83 Opublikowano 18 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 W ostatnim czasie coś nie mogłem się przebić przez te 50 cm wyryte w mojej bani (to już jest chyba choroba)[emoji28] Fajne rybki lądowały w podbieraku a jednak brakowało centa,dwóch,trzech ...Wczoraj przed robotą wyskoczyłem pomachać wędką i jednego kluska udało się przechytrzyć [emoji482] Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 Smużakowy 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 Wypad na Liwiec 48 i 43. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 Wymiarowy Anglik 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 (edytowane) Powierzchniowo ???? Edytowane 24 Lipca 2023 przez Zybi81 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 Letnia zajawka. Czyli kluski na imitacje dużych robali ????! 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 w sumie pierwszy lepszy sposobem BFS 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 Uderzenie atomowe na Bonito 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 28 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 ...nartnikowo 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 30 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 Minęło kilka lat od mojej ostatniej wizyty na letnich, nocnych kleniojaziach. W końcu jednak znalazłem czas i po wcześniejszym rozpoznaniu miejscówki udałem się na łowy. Noc jest ciepła, naokoło cykają świerszcze. Po godzinie mam pierwsze puknięcie w wobler, to podbija czujność. Niestety mija kolejna godzina i nic się nie dzieje. Daję sobie jeszcze pół godziny i w tym momencie następuje delikatne przytrzymanie, zacinam i siedzi. Ryba wychodzi do powierzchni robiąc głośny młynek na wodzie, pierwsza myśli jaka przychodzi mi do głowy, to jaź. Zapalam czerwone światło w czołówce, ryba odchodzi na hamulcu i po krótkiej chwili ląduje w podbieraku. Gościem podbieraka okazuje się piękny kleń, miarka pokazuje 51 cm, malutki wobler tkwi głęboko w gardle, na szczęście wpiety jednym grotem. Szybka fota z samowyzwalacza i ryba wraca do wody, a ja szczęśliwy wracam do auta. Na dzisiaj wystarczy wrażeń, kolejne nocne kleniojazie być może w przyszłym tygodniu. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 30 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 Kolega z nadwagą 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi