jachu Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 Tak Piotrze, to była ta strona. Raki interesowały mnie już w zasadzie od przedszkola, więc przekopując wczoraj zasoby i znalazłem jeszcze parę opracowań na ich temat. Przy niektórych padło nazwisko Łucjan Ch. Też z Rajskiej. Może to tylko zbieżność nazwisk, ale przed wieloma laty z Łucjanem Ch. mieszkałem "pod jednym dachem" przez cztery lata w Sierakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotwic Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 Tak Piotrze, to była ta strona. Raki interesowały mnie już w zasadzie od przedszkola, więc przekopując wczoraj zasoby i znalazłem jeszcze parę opracowań na ich temat. Przy niektórych padło nazwisko Łucjan Ch. Też z Rajskiej. Może to tylko zbieżność nazwisk, ale przed wieloma laty z Łucjanem Ch. mieszkałem "pod jednym dachem" przez cztery lata w Sierakowie. Jachu, nie doszukuj się przypadków, tam gdzie ich nie ma. Świat rybacki mały jest, a Łucjan o którym piszesz, uczył się w Sierakowie, więc w 99,99% to ta sama osoba. Obecnie spokojny emeryt, który czasem wypływa na ryby.Jego nazwisko, tak jak i Krzywosz T., albo Ulikowski D. często pojawiają się przy materiałach o rakach, bo od wielu lat się tym zajmowali i o rakach pisali. Ja w tym pomagałem, choć moja działka to ichtiofauna i nieszczęsny kormoran.Rakami ciągle się zajmuje nasz Zakład (ZRJ), ale po prostu brakuje czasu, by wszystko zrobić i opisać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 Lucka, bo tak go nazywaliśmy, jakoś z wędką sobie nie przypominam. Chociaż w szkole pewnie połowa chłopaków tym się zajmowała, a ja bodaj w czwartej klasie zdobyłem nawet tytuł mistrza szkoły. Koniecznie pozdrów Lucka przy najbliższej okazji. Pewnie mnie pamięta, bo bardzo szybko zaprzyjaźniłem się z mieszkańcami jego pokoju w internacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 Miło Cię słyszeć, Piotruś. O Olku zapewne wiesz. Byliśmy na pogrzebie z Wieszakiem i Wujkiem Piotrkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi