Skocz do zawartości

PZW niedobre ?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak Piotrze, to była ta strona. :)  Raki interesowały mnie już w zasadzie od przedszkola, więc przekopując wczoraj zasoby i znalazłem jeszcze parę opracowań na ich temat. Przy niektórych padło nazwisko Łucjan Ch. Też z Rajskiej. Może to tylko zbieżność nazwisk, ale przed wieloma laty z Łucjanem Ch. mieszkałem "pod jednym dachem" przez cztery lata w Sierakowie.   

Tak Piotrze, to była ta strona. smile.png  Raki interesowały mnie już w zasadzie od przedszkola, więc przekopując wczoraj zasoby i znalazłem jeszcze parę opracowań na ich temat. Przy niektórych padło nazwisko Łucjan Ch. Też z Rajskiej. Może to tylko zbieżność nazwisk, ale przed wieloma laty z Łucjanem Ch. mieszkałem "pod jednym dachem" przez cztery lata w Sierakowie.   

Jachu, nie doszukuj się przypadków, tam gdzie ich nie ma. laugh.png

Świat rybacki mały jest, a Łucjan o którym piszesz, uczył się w Sierakowie, więc w 99,99% to ta sama osoba. Obecnie spokojny emeryt, który czasem wypływa na ryby.

Jego nazwisko, tak jak i Krzywosz T., albo Ulikowski D. często pojawiają się przy materiałach o rakach, bo od wielu lat się tym zajmowali i o rakach pisali. Ja w tym pomagałem, choć moja działka to ichtiofauna i nieszczęsny kormoran.

Rakami ciągle się zajmuje nasz Zakład (ZRJ), ale po prostu brakuje czasu, by wszystko zrobić i opisać.

• Like 1

:D Lucka, bo tak go nazywaliśmy, jakoś z wędką sobie nie przypominam. Chociaż w szkole pewnie połowa chłopaków tym się zajmowała, a ja bodaj w czwartej klasie zdobyłem nawet tytuł mistrza szkoły. :)  Koniecznie pozdrów Lucka przy najbliższej okazji. Pewnie mnie pamięta, bo bardzo szybko zaprzyjaźniłem się z mieszkańcami jego pokoju w internacie.