greenlife Opublikowano 23 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Jak najbardziej. Miło patrzeć na taki żywy wątek autorski. Czuć pasję Witaj w gronie Twórców Szymonie !Dzięki Korzystając z wolnego dnia uzupełniłem zapas sterów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Podrukowałem sobie szablony do nacinania sterów z ogranicznikiem. Wcześniej z ręki średnio powtarzalnie to wychodziło IMG_9201.jpegHej czy jest możliwość zamówienia u Ciebie takiego szablonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 (edytowane) Danielu, dużo masz wzorów woblerów? Do każdego musiałbyś mieć oddzielny szablon. Fajna sprawa dająca powtarzalność. Poza tym trzeba by zrobić model 3D twoich woblerów. Innym rozwiązaniem byłoby zrobienie gniazda w przyrządzie Szymona ( w tym przyrządzie można by było mocować gniazda pod konkretne korpusy), a Ty byś sobie odlał (np. z silikonu) gniazdo pod dany korpus. i osadzał w gnieździe przyrządu. Edytowane 23 Grudnia 2024 przez Banjo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 (edytowane) Edytowane 23 Grudnia 2024 przez Banjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenlife Opublikowano 23 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Hej czy jest możliwość zamówienia u Ciebie takiego szablonu?Jak nie masz modelu 3d to chyba najłatwiejsza opcja to było by zrobienie takiego przyrządu który by się pozycjonował na oczkach, pod woblera większe gniazdo i wtedy dołożyć jakiejś dwuskładnikowej plasteliny i odcisnąć woblera. Ewentualnie zrobić cieńszą ściankę pod styk z korpusem przygrzać palnikiem i wycisnąć woblera. Jeżeli się Tobie nie pali to możemy się dogadacci w styczniu coś w wolnym czasie spróbujemy zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenlife Opublikowano 23 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Wydrukowałem kilka pudełek z asa z okienkiem z poliwęglanu 2mm. Może i drożej niż od chińczyka z Ali, ale dokładnie pod wymiar i ilość woblerów jakie chcę nosić. Paru znajomych na święta poprosiło o o pudełka z własnym tekstem na pokrywce ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 (edytowane) Jak nie masz modelu 3d to chyba najłatwiejsza opcja to było by zrobienie takiego przyrządu który by się pozycjonował na oczkach, pod woblera większe gniazdo i wtedy dołożyć jakiejś dwuskładnikowej plasteliny i odcisnąć woblera. Ewentualnie zrobić cieńszą ściankę pod styk z korpusem przygrzać palnikiem i wycisnąć woblera. Jeżeli się Tobie nie pali to możemy się dogadacci w styczniu coś w wolnym czasie spróbujemy zrobićNie pali się. Mam modele 3d woblerów tylko bez nacięcia pod ster. Odezwę się w styczniu w takim razie. Jeśli chodzi o powtarzalność to przy małych wobler ach nie mam z tym problemu. Więc raptem 3-4 takie przyżądy bym potrzebował ????Ogólnie to fajną robotę robisz ???? Wesołych Świąt i w kontakcie w styczniu. Edytowane 23 Grudnia 2024 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobek Opublikowano 24 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2024 Wydrukowałem kilka pudełek z asa z okienkiem z poliwęglanu 2mm. Może i drożej niż od chińczyka z Ali, ale dokładnie pod wymiar i ilość woblerów jakie chcę nosić. Paru znajomych na święta poprosiło o o pudełka z własnym tekstem na pokrywce ???? IMG_9761.jpegSzkoda że wcześniej tego nie pokazałeś to też bym chętnie przytulił pod swoje startowe zamówienie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 24 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2024 Wydrukowałem kilka pudełek z asa z okienkiem z poliwęglanu 2mm. Może i drożej niż od chińczyka z Ali, ale dokładnie pod wymiar i ilość woblerów jakie chcę nosić. Paru znajomych na święta poprosiło o o pudełka z własnym tekstem na pokrywce IMG_9761.jpegMasz jeszcze takie? Jak przyjedziesz w moje okolice, weź jedną dla mnie:).Polecam woblery Szymona, nie zdążyłem na nie połowić, ale wykonanie i praca kozak:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 24 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2024 Wesołych świąt i połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenlife Opublikowano 24 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2024 Masz jeszcze takie? Jak przyjedziesz w moje okolice, weź jedną dla mnie:).Polecam woblery Szymona, nie zdążyłem na nie połowić, ale wykonanie i praca kozak:).Nie myślałem że ktoś jeszcze będzie zainteresowany ???? odezwij się w styczniu jak już przejdą pierwsze testy Ustawianie, kolory keltowe pewniaki Wesołych świąt 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenlife Opublikowano 27 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2024 Od jutra wklejanie sterów 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2024 Wyrazy współczucia...Wlej klej i wsyp stery będzie prościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenlife Opublikowano 27 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2024 Na szczęście cyjanoakrylem kilka sztuk na minutę leci. Jak bym miał na epoksyd 2 składnikowy wklejać to by chyba weekendu zabrakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenlife Opublikowano 31 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2024 Ostatnie ustawione w tym sezonie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2024 Na szczęście cyjanoakrylem kilka sztuk na minutę leci. Jak bym miał na epoksyd 2 składnikowy wklejać to by chyba weekendu zabrakłoNie osłabia ich cyjanoakryl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenlife Opublikowano 1 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Nie osłabia ich cyjanoakryl?Są różne numery cyjanoakryli. Są też do poliwęglanu, nie robią wykwitów i nie osłabiają tworzywa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia Na wobler od Szymona Pozdrowienia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia Fajna miarka,taka bez cyferek ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenlife Opublikowano 1 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca Powoli wracam po przerwie na ryby i szykuje coś na lato.Nowy kolor: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenlife Opublikowano 23 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 3 nowe woblery: 42mm sdr juz po testach na rzece. Można frezować formę 42mm ze standardowym sterem:30mm sdr, rok temu na testach dały pierwsze trocie. Tu kolor pod jazia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenlife Opublikowano 24 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca I jeszcze w planach kilka sztuk wersji 2x sdr, do trollingu za okoniem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 24 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca Takie horneciki będą. Świetny wobler.W jakich kolorach je planujesz robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenlife Opublikowano 25 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca Jakieś wariacje Okonia i pstrąga. Na pewno czarne, ciemne oliwki i kilka różnych wersji kolorów fluo. Może jakaś jedna partia oklejanych. ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenlife Opublikowano 30 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca Posiedziałem chwilę i w końcu udało się wymyślić jakieś przyrządy do drutów w woblerach sdr. Często gdzieś uciekały kąty 90* , albo się druty pod sterem nie stykały na całej długości. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi