Skocz do zawartości

Podbierak szczupakowy

gooral

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Poszukuję podbieraka na szczupaki 100+ 

Z tym, że zdecydowanie do brodzenia, nie chodzi o wielokilometrowe spacery.

Raczej przemieszczanie się po pas w wodzie z podczepionym do kamizelki.

Preferuję obręcz stałą z krótką rączką, długa gumowa - gumowana siatka z dużymi oczkami.

Najlepiej wszystko stałe nierozkładane.

• 2 tygodnie później...

Używał ktoś? Dzisiaj widziałem w sklepie j wygląda solidnie. Zastanawiam się czy brać tego Mistralla, czy Cormorana kdon składanego w podobnych wymiarach?

Kupiłem kilka miesięcy temu. Porównywałem z SG, Cormoranem i na pierwszy rzut oka podbieraki podobne. Jestem ciekaw trwałości materiałów, bo różnica w cenie w porównaniu ze wspomnianymi duża. Za tego Mistrala zapłaciłem ok 120 zł. Wygodny podbierak ze składanym koszem, łatwy w transporcie. Siatka mocna, z dużymi oczkami. Spokojnie wszedł do niego sum 130 cm. Ogólnie komfort używania dużego podbieraka niezaprzeczalny;)

• 3 miesiące temu...

Używa ktoś podbieraka WESTIN ? Bo zastanawiam się nad nim i nie wiem czy rozm. L czy XL. L widziałem na żywo to trochę płytki 50cm ale bardziej pewnie poręczny do transportu i na łódce (bo to kosze nie składane).

Wymiary:

L - 60x70 głęb. 50

XL - 70x85 głęb. 80 i ma taśmę do przytrzymania siatki.

XL pewnie super na duże pike bo można w takiej długiej siatce komfortowo rybę chwilkę przytrzymać i pewnie dobrze podebrać. Tylko że u mnie przeważnie mniejsze ryby (a raz w roku SE) a na łódce pewnie taki XL dużo miejsca zajmuje...i bądź mądry co tu wybrać.

Proszę o opinię użytwowników tych podbieraków.

post-53422-0-81440200-1555012131_thumb.jpg

Używa ktoś podbieraka WESTIN ? Bo zastanawiam się nad nim i nie wiem czy rozm. L czy XL. L widziałem na żywo to trochę płytki 50cm ale bardziej pewnie poręczny do transportu i na łódce (bo to kosze nie składane).

Wymiary:

L - 60x70 głęb. 50

XL - 70x85 głęb. 80 i ma taśmę do przytrzymania siatki.

XL pewnie super na duże pike bo można w takiej długiej siatce komfortowo rybę chwilkę przytrzymać i pewnie dobrze podebrać. Tylko że u mnie przeważnie mniejsze ryby (a raz w roku SE) a na łódce pewnie taki XL dużo miejsca zajmuje...i bądź mądry co tu wybrać.

Proszę o opinię użytwowników tych podbieraków.

Zerknij na drugi opisany (Dragon). Sklada sie na pol i dzieki temu zajmuje znacznie mniej miejsca. Mam juz go pare ladnych lat i nadal dziala :)

Pamietam, ze nie kosztowal tez duzo.

http://hlehleblog.pl/2015/11/04/test-szczupakowych-podbierakow/

• Like 1

Zerknij na drugi opisany (Dragon). Sklada sie na pol i dzieki temu zajmuje znacznie mniej miejsca. Mam juz go pare ladnych lat i nadal dziala :)

Pamietam, ze nie kosztowal tez duzo.

http://hlehleblog.pl/2015/11/04/test-szczupakowych-podbierakow/

Wymiary tego Dragona niemal identyczne jak podanego przeze mnie Westina XL. W samochodzie raczej mi nie przeszkadza ze kosz nie skladany, bardziej chodzi mi o lodke a podbierak ze skladanym koszem i tak raczej przed wedkowaniem rozkladasz i jest caly czas gotowy do uzycia podczas plywania...

Wymiary tego Dragona niemal identyczne jak podanego przeze mnie Westina XL. W samochodzie raczej mi nie przeszkadza ze kosz nie skladany, bardziej chodzi mi o lodke a podbierak ze skladanym koszem i tak raczej przed wedkowaniem rozkladasz i jest caly czas gotowy do uzycia podczas plywania...

Ja mam zlozony, ale ja zazwyczaj lowie szczupaki z druga osoba, a jak zdarzy sie samemu to miejsca jest wiecej i jest rozlozony.

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

a jak zachowuje się ten zawias na podbieraku podczas podbierania takiej metrówki ? Bo jak to plastelina aluminiowa to może być słabo. Też szukam jakiejś podbierajki na łodkę ale za dużo tego wszystkiego. Ktoś ma jakieś jeszcze propozycje ?

Polecam ze stajni Dragona typowe duże podbieraki z gumową siatką, ryba 80cm wygląda w nim jak okołowymiarowy szczurek  :P  Od maja sporo ryb zaliczył.