Maciej W. Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 Byłem po Robercie, tłoku mniej i zaparkować się udało tuż przy wejściu. Impreza zaskoczyła mnie pozytywnie ilością wystawców i pogawędką z kilkoma sympatycznymi osobami. Coś tam symbolicznie nabyłem, choć ceny dalekie od promocyjnych. Nie ma co się czepiać, bo trzeba czasem przejechać pół Polski, opłacić nocleg i stoisko, a trudno wymagać od dłubaczy filantropii. Jak ktoś się wybiera w niedzielę i ma wątpliwości, polecam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 Macałeś może nowe Jaws light river? Te 2.85Któreś na pewno ale nie powiem Ci bo w ogóle ta wędka akurat która miałem w rękach mi nie podeszła. Natomiast przy sky dream zatrzymałem się na dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 14 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 Stoisko Mikado było chyba jedynym stoiskiem, gdzie nie jest prowadzona sprzedaż. No, ale też formule Targów za bardzo nie podlegają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmaj Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 Mam i ja.Chyba będą łowne bo zainteresowały mojego żarłoka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 Riomes to pewniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 Ja tam wolę Mesrio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 ...a jest na tych zdjęciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 Nie, ale jest na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 Sporo świetnego towaru/rękodzieła jest na forum... i co z tego? Piszemy o Łomiankach (i naszych nabytkach) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmaj Opublikowano 14 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 Ludziom nie dogodzisz to zaraz ktoś skomentuje wysoką cenę lub to że ktoś inny robi lepsze / ładniejsze przynęty ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 15 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 Warto było jechać prawie 4h,byliśmy w 5ciu,każdy zadowolony,czy było drogo-a co teraz jest tanio??Bardzo pozytywna impreza.Parę zabawek przywiozłem, siemson,murkyB,szpiegi,ArturG. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 15 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 (edytowane) Warto było jechać prawie 4h,byliśmy w 5ciu,każdy zadowolony,czy było drogo-a co teraz jest tanio??Bardzo pozytywna impreza.Parę zabawek przywiozłem, siemson,murkyB,szpiegi,ArturG. Te malutkie klenióweczki to czyja robota? Edytowane 15 Stycznia 2023 przez Voiteh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 15 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 Te malutkie klenióweczki to czyja robota? Kleniówki.jpgMurky baits 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 15 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 Imprezę odebrałem pozytywnie. Oczywiście jak zawsze byli wystawcy bardziej lub mniej zainteresowani rozmową i opowiedzeniem o swoich przynętach.Dla mnie na plus spotkanie i rozmowa z Siemsonem, na stoisku eRka woblery, porozmawiałem również fajnie z chłopakami z Towarzystwa Miłośników Regi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis Opublikowano 15 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 Byłem i ja. U Bartka faktycznie tłum cały czas, ale mimo wszystko udało się z nim zamienić parę zdań, machnąć kilkoma blankami, poprzymierzać się do nowych uchwytów.Kilka rzeczy kupiłem, ze znajomymi pogadałem.Dla mnie super impreza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 15 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 BOB mieliśmy podobne typy . Tego kupiłem, ale inne modele zamówię w indywidualnym malowaniu . Fajna impreza. Niezdecydowanym, którzy mają blisko polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 15 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 W jakiej cenie są bilety ? Nie mogę doczytać.. 2 dorosłe plus córka 12 lat to ile pesos ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 15 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 100 pęka 35 od łebka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 15 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 Nawet za dziecko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 15 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 Odwiedziłem, bo miałem blisko. Uczucia mieszane. Z jednej strony fajnie to wszystko zobaczyć na żywo. Z drugiej strony pozostanie to dziwne uczucie, że zapłaciłem za wejście do sklepu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 15 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 Taką mamy rzeczywistość, że targi, które w założeniu powinny służyć promocji swoich produktów i możliwości pomacania ich na żywo, stały się kiermaszami. Pewnie jest to pochodna zamożności społeczeństwa, bo wystawcy starają się odkuć za poniesione koszty, a zwiedzający przybywają w poszukiwaniu okazji. W przypadku imprezy w Łomiankach nie wieszałbym psów na kiermaszowym procederze. Tu nie wystawiają się duże firmy z grubym budżetem na reklamę i jest to dla nich okazja do utrzymania się na rynku. Zresztą tak się składa, że ceny nie są dumpingowe i nie powodują specjalnego zamieszania w branży. Wartość dodana, w postaci spotkania i porozmawiania z ludźmi znanymi tylko z sieci, jest fajną odskocznią od wpatrywania się w ekran komputera. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 15 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 Podstawowe pytanie na które trzeba sobie odpowiedzieć. Czy to dalej jest hand made czy tylko jazda na temacie. Większość wystawców miała woblery z form, piankowe itp. W moim odczuciu to już nie jest hand made. Rozumiem ceny wystawców którzy sami dłubią te przynęty scyzorykami w drzewie czy innym materiale. To tylko tak w celu skomentowania cen na targach. Fajnie bo można było zobaczyć przynęty o których istnieniu ja osobiście nie wiedziałem i takie nabyłem o ile ktoś nie przesadził z cena w moim odczuciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 16 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 (edytowane) Termin rękodzieło faktycznie brzmi nieco ortodoksyjnie i staroświecko, kojarząc się ze starszym panem na zydelku, strugającym kawałek drewienka. Jednocześnie to słowo klucz, nobilitujące autora, przedmiotowi przynoszące magiczną moc, wywołujące ślinotok u potencjalnego nabywcy. Otwiera też furtkę, do podyktowania ceny wyższej od "produkcyjnej sieczki". Wiadomo wszak, że obecna Rapala to plastikowy badziew, w porównaniu ze sterówką z mieszkania w Radomiu, czy Świebodzinie. Już hand made, choć jest synonimem, pasuje tu lepiej. Generalnie granice się zatarły i ciężko wskazać twórcę (czy wytwórcę), który jeszcze jest hand made, a który nim właśnie przestał być. Jeśli się nie wyrabia z robotą i kobita maluje mu woblery, to czyja to twórczość? Przecież nie będziemy się bawić w wyliczenia, czy dany wobler został wykonany w jednym egzemplarzu, dziesięciu, czy w stu. Myślę, że życie i realia rynku sprawiły, że w Łomiankach było zdecydowanie więcej piany niż drewna. Gdyby wykurzyć z Łomianek pianę, prawdopodobnie impreza by się nie odbyła, bo na placu boju pozostałaby garstka strugaczy-zapaleńców. Gdybyśmy sobie zażyczyli, by lejący pianę powrócili do noża (i jednocześnie funkcjonowali jako marka), zabrakłoby im czasu na sen i jedzenie, a do ich cen należałoby dopisać jedno zero. A na końcu pewnie i tak spotkał by ich zarzut o użycie elektrycznej wiertarki. Temat rzeka, choć bardzo ciekawy. Edytowane 16 Stycznia 2023 przez Maciej W. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi