DeeMeeD Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Witam. Postanowiłem od tego roku spróbować połowić na casta na większe twiche do 13cm i woblery powierzchniowe typu wooper-plpper. Od czasu do czasu może jakieś normalne wobler (skinner salmo lub raplaki). Może wpadną jakieś nieduże swimbaity. Generalnie planuje łowić na twarde przynęty do powiedzmy 30g. Pisze ponieważ mam kilka wędek na oku z oferty ST.CROIX ale nie jestem pewien który najlepiej sprawdzi się pod takie łowienie. Łowił będę przeważnie z pływadełka więc wędka w okolicy 2m z krótkim dolnikiem. Preferuje raczej szybkie kije ale nie lubię takich "suchych" modeli. Jeśli można to prosił bym o krótki opis poszczególnych mdeli i poradę który najlepiej sprawdzi się do takiego łowienia. ST.CROIX AVID CASTING AVC66MHF ST.CROIX PREMIER CASTING PC66MHF ST. CROIX TRIUMPH CASTING TCR66MHF ST.CROIX BASS X CASTING BAC66MHF ST. CROIX MOJO BASS CASTING MJC68MXF AVID X CASTING AXC68MHF LEGEND TOURNAMENT BASS CASTING LBTC71MHF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Avidy i legend mhf to kije do ok 70 gram wyrzutu ,do woblerów 13 wystarczy mf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeMeeD Opublikowano 7 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Avidy i legend mhf to kije do ok 70 gram wyrzutu ,do woblerów 13 wystarczy mfAvid na stronie Coraony jest opisany do 28g a Legend do 21g więc nie wiem jak one maja być do 70g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cubby Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Kolego od zarania dziejów wiadomo ze opisy kijów stc sa z czapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Bo amerykańscy inżynierowie najprawdopodobniej nie nadziewają 40 g przynęt na 30 g główki i nie łowią w polskich zaporówkach/rzekach sandaczy. Oni często muszą podać relatywnie lekką przynętę... niekoniecznie na daleką odległość i wyrwać siłowo rybę z zielska. Ardena 20 lb (uncjówka) jest o ponad 30 g lżejsza dd 17 funtowego TB (3/4 oz). Może tu tkwi sekret "niedoszacowania"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Najlepiej napisz prosto do Park Falls, bo nie wiedzą co czynią, ibędą zachwyceni poziomem znawstwa występującym od ręki u polskich użytkowników, i to od razu, po pierwszym kontakcie z górna półką I zaawansowanej dialektyki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 (edytowane) Avid na stronie Coraony jest opisany do 28g a Legend do 21g więc nie wiem jak one maja być do 70g.A Ty chcesz się kłócić ???? czy zależy na opinii użytkowników ???? Edytowane 7 Stycznia 2023 przez hm62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeMeeD Opublikowano 7 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 A Ty chcesz się kłócić czy zależy na opinii użytkowników Nie chce się kłócić tylko troche jestem zdziwiony że, kijek do 21g realnie udzwignie przynęty po 70g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 St,C Turnament do 21g ciskam 50g, wersją do 42g spokojnie 100-110g, kolejnym do 84g leci 220g 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeMeeD Opublikowano 7 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Widzę że, te kije są sporo niedoszacowane więc będę celował w wersje do 17,5g. Nie zamierzam przekraczać 30g więc na spokojnie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 (edytowane) Najważniejszym parametrem jeżeli chodzi o ocenę mocy kija w ST.C jest moc linki wyrażona w lb. Żadne oz i weight . Edytowane 7 Stycznia 2023 przez Novis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Jak masz kase to kupuj legent turnament basa będziesz zadowolony.17.5g troche za słaby. 30gr to tak z ostrożnością.Kup do 21gr czyli 3/4 oz. I będziesz zadowolony.Celuj w LTBC bedziesz zadowolony 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 8 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Proponuję wędzisko na takim spinningowym blanku. Fantastyczny kij spełniający Twoje wymagania, niestety trzeba pokombinować, ale efekt doskonały. 7 stóp, 5/8 uncji, reszta na obu zdjęciach blanku. Polecam tę elitkę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi