OskarEL Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 (edytowane) Witam wszystkich.Na wstępie chciałbym życzyć wszystkim szczęśliwego nowego roku Przychodzę z zapytaniem odnośnie modyfikacji składów wędki muchowej i czy jest coś takiego możliwe. Mianowicie szukam wędki, którą zmieszczę do plecaka ( dł. transportowa max 50cm). Widziałem, że kilku producentów ma w ofercie tzw. wędki travel natomiast specyfika tych wędek nie do końca mnie zadowala. Mam kilka ulubionych wędek w 2-składzie czy 4 składzie i moje pytanie brzmi czy jest sens i taka możliwość, żeby z 2 składu zrobić 6skład nie tracąc na właściwościach i akcji wędki. W tym roku czeka mnie dużo podróży po świecie z plecakiem, więc nie jestem w stanie zabrać ze sobą dwu lub czteroskładu. Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość przeprowadzenia takiej operacji, czy ma to sens (wędka nie straci swoich parametrów) i ewentualnie ile taki zabieg może kosztować. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam OL Edytowane 7 Stycznia 2023 przez OskarEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Takie modyfikacje to już wyższa szkoła Jazdy będzie ciężko znaleść kogoś kto się tym zajmie. Jeżeli chcesz ciąć wędkę to jedyna opcja na połączenie składów są spigoty, które nawet najlepiej dobrane usztywnią Blank i nieznacznie zmienią jego prace, dodatkowo na pewno trzeba będzie zmienić spicing żeby przelotki były w odpowiednim miejscu względem spigotów. Wiec dochodzi przezbrojenie, żeby nie było widać starych miejsc po przelotkach prawdopodobnie trzeba będzie oskrobać i na nowo polakierowac Blank. Ten proces jeżeli ktoś się tego podejmie bedzie sporo kosztował i nie da gwarancji sukcesu. Najlepszym wyjściem bedzie udanie się do pracowni wybranie blanku o odpowiednich parametrach transportowych i zbudowaniu wedki od podstaw. Możesz wziąć stare wedki i pokazać czego oczekujesz od gotowego kija 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OskarEL Opublikowano 7 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 I wszystko jasne. 19john92 dzięki wielkie za konkretną odpowiedz, wszystko mi wytłumaczyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zerknij na aliexpres mają sporo traveli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi