chojny83 Opublikowano 9 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 (edytowane) Pozwolę sobie otworzyć wątek.Udało się złowić kilka fajnych sztuk.Wstawiam tą ponad metr.Szczupaki gryzły głównie Salmo Slider 12F i Sweepera 14 Utnę zbędnę komentarze bo mnie zasypią pytaniami. To ryba z DE, Rugia. Edytowane 10 Stycznia 2023 przez bartsiedlce 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 10 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2023 https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20180002003/O/D20182003.pdfhttps://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20180000024/O/D20180024.pdf To dla usystematyzowania wiedzy ogólnej.Szczegółowe warunki połowu określa użytkownik rybacki na swoich wodach. Wszelkie obostrzenia i zakazy mogą być przez niego zaostrzane w stosunku do przywołanych aktów prawnych, niedopuszczalne jest ich łagodzenie. Na Rugii łowienie szczupaków o tej porze jest dozwolone, więc proszę darować sobie uszczypliwości i nadmiar komentarzy w wątku. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 23 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Zimowa Rugia na razie bez metrówki ale 90 plus już się zameldował Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enio Opublikowano 3 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 Szczupak 99cm złowiony vertykalnie na dużej rzece w Holandii. Głębokość łowiska 4m na pograniczu nurtu i spokojnej wody. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Zielony na koniec sezonu zimowego w UK. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Woda 5st , powietrza 2st i deszczyk , wiec tylko na łódkę No czuby 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wacha Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Rzeczny (mazowieckie wody), trafiony z rana ... na (przyspieszone w tym roku) otwarcie sezonu. :D Złowiony z brzegu, jednak przy poodbieraniu przelałem wodery (wpłynął w zalane gałęzie) ... stąd szybszy powrót do domu, bo woda w rzece nie jest za gorąca. Uderzył w 13 cm wobka. Krew na rybie, to moja... zapomniałem już jak to się wyhacza szczupaki Był też boleń, ale rozmiarami nadawał się na żywca dla tej Pięknej Mamusi. Opłacało się wstać o 4:00. Wróciłem mega zadowolony i to nie tylko ze względu na zdobycz ... Pozdrawiam,Adam W. (Wacha) 79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Taka krowa i to z rzeki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Fiu fiu, brawo Wacha.piękny krawężnik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 (edytowane) Doprawdy, zacne otwarcie sezonu! Graty! Edytowane 30 Kwietnia 2023 przez Stachu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zlotowlosy Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Witam wszystkich i gratuluję moim poprzednikom! Moje wczorajsze, udane otwarcie sezonu - 30.04 okazał się szczęśliwy. 90 cm - moje nowe PB z polskich wód. Lokalne, wędkarskie Eldorado z PZW ????????Po kilku latach wędkowania, w końcu trafił się okaz godny wątku „Szczupaki” ???????????? Sprzętowo: Abu Revo sx, Batson MB785 12-25 lb od Mekamila, Stren 30 lb, własnoręcznie wykonane przypony AFW Coated Wire 45 lb, przynęta Salmo Slider 10s. Pozdrawiam wszystkich! 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Piękne pajki. Niemniej jednak w internetach skąpo jest, jeśli chodzi o info. Największe sztuki jak zwykle z poza granic. Pozdrowionka z nad morza [emoji2772] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 (edytowane) Ten z Polski delikatnie krew puścił ale ja nie bawię się w "mycie' ryb do zdjęcia .Zagryzl 4d roach 32cm 420g Edytowane 1 Maja 2023 przez jacob1993 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Rzeczny (mazowieckie wody) Ryba marzenie! Wielkie gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duch Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 95cm, szczupak kolegi, grzecznościowo 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztynteam Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 W wątku mało wpisów więc coś dorzucę , ryb bardzo dużo ale rozmiary nie tak dobre jak ilość , jutro próbuje dalej. Dwie największe . 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Rybka ze Śląskiej zaporowki, chudziutki ale waleczny ????Woda jeszcze zimna 12stopni. Odpuszcze sobie dwa tygodnie, niech trochę się woda ogrzeje. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 To i ja dorzucę zielonego do tematu Zjadł wirówkę nr 3/4 od Esoxa na spadzie 6-7m. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 (edytowane) Na jedno ze starorzeczy Wisły wybrałem się jeszcze po ciemku. Chciałem przetestować, zakupione w tajemnicy przed żoną, nowe Karasie od Jaxona.Z początku nic się działo, poza coraz większą ilością wędkarzy, którzy wraz z wstającym dniem, coraz liczniej pojawiali się nad wodą.Niestety na Karasie nic nie chciało brać, mimo, iż przynęty pracują przepięknie. Zakładam więc wobka od Hegemona, który kilka szczupaków mi już przyniósł.Wykonałem może ze 2 lub 3 rzuty i nagle poczułem żywy, pulsujący ciężar na końcu zestawu. Na początku opór nie był duży, obstawiałem więc szczupaczego pistoleta. Jednak im bliżej brzegu, tym opór rósł. Pod samymi nogami ryba weszła w wodorosty i nie mogłem jej stamtąd wyciągnąć ;/ Po chwilowym przeciąganiu liny, ryba wyszła z roślin i po chwili była na brzegu.Szybki pomiar, buzi i do wody. Rybka żwawo odpływa chlapiąc mnie na pożegnanie Po wypuszczeniu szczupaka, w drugim, bądź trzecim rzucie, znów na Hegemona, notuję kolejne branie. Niestety, mimo prawidłowego zacięcia, po ok. 30 sekundach ryba spada...Jak się później okazało, tego dnia ryby żerowały dość dobrze i brały nie tylko mi, gdyż inni wędkarze spotkani nad wodą również połapali szczupaki 70+ i 80+.Po bezowocnym przerzuceniu całego pudełka z blachami i woblerami, ok. 9:30, postanawiam zakończyć wyprawę i wracać do domu. NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 5 Maja 2023 przez bartsiedlce 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Niestety błędy początkującego skończyły się kontaktem z zębami [emoji1787]Poczekałem aż tłumy zjadą z majówki i na spokojnie[emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 95 na swojaka.... 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Spokojnie, każdy tak zaczynał podbieranie ????✌️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Zmiana łowiska na rzekę i dzisiaj melduje się waleczne 81. Brak fotografa i niestety pod słońce. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Jak na pod słońce to i tak bardzo fajne zdjęcie. Jakim aparatem/telefonem zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 (edytowane) iPhone 13 przedni aparat. Swoją drogą właśnie sobie uświadomiłem że jest pełnia i wieje ze wchodu [emoji1591] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 5 Maja 2023 przez spinspektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi