jacob1993 Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Najsilniejszy szcuzpak w moim życiu nie spodziewałem się że walka ze szczupakiem na kiju do 170g.moze tyle trwać .Na koniec jeszcze rozdarł podbierak trzeba będzie zszyć . 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
highvoltage Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Wszystko zależy od warunków , jak lowiles z brzegu i ryba miała gdzie harcować to może być dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Oj nie... Ja łowię na Suwalszczyźnie teraz, max to 75 cm, woda ma 9-11 stC.. ale są mega silne.. wariują. Więc wyobrażam sobie co metr może zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MSZ-64 Opublikowano 6 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 Mój majowy 80 cm z jeziora. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MSZ-64 Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 Wczorajszy 82 cm z jeziora. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 Zaskakujące 85+ z mazowieckiej glinianki. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 Zaskakujące 85+ z mazowieckiej glinianki. IMG_20230507_162110.jpg Rewelacja !Jaka przyneta ? jakas tajna, czy normalna ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 (edytowane) Rewelacja !Jaka przyneta ? jakas tajna, czy normalna ? Zwyczajny perłowy ripper Manns 10 lub 12 Edytowane 8 Maja 2023 przez jakub75 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 Woda zimna jak cholera, natura coś nie może wystartować w tym sezonie. Kończąc majówkę zawodami, tak się los uśmiechnął - 91 i 103 , na ripperka 14cm ,wolne prowadzenie ,a po braniu ostra jazda. Ten większy dał nieźle popalić i to na zestawie linka 30lb i kij do 80gr . 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 (edytowane) Jako, że wreszcie mam trochę czasu pora podsumować majówkę.Byłem 3 dni z rzędu 30.04, 01.05, 02.05 później wyjazd w góry z rodziną. Mając te 3 dni spina była duża. Wiedziałem, że trzeba wykorzystać maksymalnie czas,który posiadam. Przez te 3 dni nad wodą spędziłem ok. 15 h. Średnio 5h dziennie. W cyklach 2,5 h z rana i 2,5 h po południu.Biegałem po wodach PZW Mazowsze. Celem był szczupak, gdyż pod koniec kwietnia zrobiłem mały rekonesans nad wodą, który utwierdził mnie w przekonaniu, że lepiej odpuścić Bolenie.Efekt tych 3 dni na zdjęciach. 30.04 byłem na zero z jednym braniem.Pierwsza ryba złowiona o 17:00 01.05 na Mannsa Predatora 3 w kolorze perły na totalnym bagnisku. Krzaki takie, że nie wiedziałem jak wrócić hehe.Druga ryba z dnia 02.05 z Wisły w okolicy Warszawy. Przynęta Savage Gear Cannibal w malowaniu Bass Asassin.Obie ryby w świetnej kondycji. Dla mnie jedno z lepszych otwarć sezonu na Mazowszu. Rozmiarowo obie podobne 73-75 cm NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 16 Maja 2023 przez bartsiedlce 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 (edytowane) Nowa życiowka, którą nie wiem czy do końca mogę sobie zaliczyć, także nie zaliczam Łowisko Bielinek. Sprzętowo - Saxa Shade do 170g, Tranx 301, Hooligan Roach z Photofish117 centymetrów miała. Edytowane 15 Maja 2023 przez bartsiedlce 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Im starszy tym.mniej szasu na odpoczynek.Drugi raz udało się wygospodarować pół dnia na łodzi i .... I to są najlepsze chwile 4 ryby wywalone na łódkę,....wywalone, bo ida na tarło No 13 maj a maluchy juz po a wieksze idą Wiec robię przerwę 2tyg Ale dzień był zajebisty !!! 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Udało się zrobić trzy cyferki i bardzo blisko do trzech, wypady nie obyły się bez rybek.Mega dużo odprowadzeń jak na weekendowe łowienie, sporo spadów pięknych ryb, ale już powoli wyposażam się w lepsze wędzisko ^^ Sprzętowo, curado 201k z shimano beastmasterW3 powershad z moim fav tranxikiem 301 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gary Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Poprzednia niedziela : po upewnieniu się ze na płytkiej wodzie do 1-1,5 m siedzą same maluchy przeniosłem się na blat 2-2,5 w pobliżu płycizn, kolejne rzuty nie napawały optymizmem- nic się nie działo. wyszło jeszcze słonko zza chmur tak więc zdecydowałem się zmienić przynęte na pig shada 14 w stonowanych kolorach ale z brokatem, chyba z 3 rzut i bam silne uderzenie praktycznie zaraz przy kajaku na krótkim dyszlu fajnie pochodziła, co prawda żadna metrówka ale cieszy bo myślałem, że zębate powyżej wymiaru z tego jeziorka już usmażone, a tu miła niespodzianka i dająca nadzieje że nie wszystko wyjedzone . silne i w dobrej kondycji 78 cm zębatego szczęścia. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Doczekałem się, odpaliły i w OdrzePierwsze sensowne ryby w tym roku. [emoji2526] 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PABL0 Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 dzisiaj taki grubasek 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Pare dni temu cieszyłem się z pierwszych fajnych ryb w tym roku, ale dziś [emoji898][emoji1635][emoji471][emoji1628] dopiero otworzyłem sezon. W pierwszym rzucie 100 [emoji2956], w drugim najgrubsza 70+ jaką widziałem. Znalazłem ich stołówkę, bałem się tylko żeby żona mnie teraz nie obudziła[emoji12]. [emoji2526] 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 22 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 (edytowane) Dopiero dziś zauważyłem ze złowiłem tę mamuśkę już rok temu w tym samym miejscu i podobnych okolicznościach [emoji16]. Przybyło jej 2 cm i 2 kg ( poszła w masę [emoji23] ) C&R [emoji2526] Edytowane 22 Maja 2023 przez gumowy 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 25 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 To tylko potwierdza informacje o tym że ryby nie mają przyrostów po kilka centymetrów rocznie i taki szczupak może żyć około 25 lat a nie jak piszą w internecie 7 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 27 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 To tylko potwierdza informacje o tym że ryby nie mają przyrostów po kilka centymetrów rocznie i taki szczupak może żyć około 25 lat a nie jak piszą w internecie 7 8W jaki sposób, to ma potwierdzać taką teorię?To może co najwyżej potwierdzić, że w danym akwenie ta ryba ma albo skąpą bazę pokarmową, albo gorzej radzi sobie ze zdobywaniem pokarmu, lub też, ma po prostu takie osobnicze predyspozycje do wzrostu.Znam przykłady czynnych żwirowni w których właściciel ma pełną kontrolę nad wpuszczanymi rybami. 6lat temu wpuszczał tam 2-3 letnie szczupaki, a w tym roku już złowiony tam został szczupak 120cm, w zeszłym 118cm.Ryby 100-107cm łowią tam regularnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 27 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Nie mówię nie. Możesz mieć rację. Za mało mam wiedzy żeby robić gównoburzę.I po to jest forum żeby wymieniać informacje. ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 28 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 Szczupaki wreszcie wytarte.Woda przy powierzchni około 16st ,wiecszukam nawietrznej zatoczki....nie nie Płynę na tajne/poufne miejsce gdzie potarlaki czasem fajnie żerują. Woda niegłęboka wiec w ruch idą głównie woblery. Czesanie dwugodzinne i nic ... wiem że jak nie tu to nigdzie.Zakładam dużą gumę i woda ożywa Dwa kabany ladują na łodzi w ciągu może dwóch/ trzech wtorkowych godzin. Zadowolony spływam nie zatrzymując się w innych potencjalnych miejscówkach. Jutro jest też dzień , a że jestem na zwolnieniu lekarskim to bitwa jutrzejsza jest nieunikniona cdn. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 28 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 Na krąpika 6cm własnej roboty 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 28 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 Robił odjazdy jak zdrowa osiemdziesiąna. Mega silna i waleczna ryba. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 29 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 ....dzień zapowiada się niemalże bezwietrznie.Odwożę syna do szkoły ,zajeżdżam do domu tylko zrobić sobie kawę w termos i heja na łódkę. Trochę komicznie musi wyglądać to gramolenie się na Perłe z tobołami i o kulach ale dwa kursy zrobione i wreszcie okolo dziewiątej odbijam z przystani.No oczywiście kierunek magiczna zatoczka.Spędzam tam biczujac okolo trzech godzin. Nic,tylko jakieś rybska w trawach buszują.Zastanawiam się co robić i decyzja zapada .Plyne na otwartą wodę na " szczyt ".Tak nazywam najtajniejsze z tajnych i zarazem magiczne miejsce .Dosłownie trzy rzuty i siedzi klocek.Po paru chwilach ląduje w Łodzi świnka 107,5 cm . Mam wrażenie że sapiemy razem spoglądając se w ślepia.Po dwóch godzinach wiem że to była jedna ryba w tym miejscu . Musze powoli splywać. Mimo zwolnienia lekarskiego i chęci walki z rybskami jakies obowiązki jeszcze mam.Po drodze mam podwodny cypelka i w myślach układam plan .Najpierw ten wobler pozniej ten itd.Podpływam i ciskam...Maluch . Drugi odprowadza do lodzi ale tez mały. Zmiana wobka i strzał!!!No co za dzień ! 98cm szczęścia ląduje na łodzi. Szybka sesja foto i gazu po syna....jutro jutro rewanż se myślęCdn. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi