Skocz do zawartości

Szczupaki 2023

chojny83

Rekomendowane odpowiedzi

Na małą przynętę trout Magnet - miał być okoń, a jak wyszło widać na załączonym zdjęciu.

Może nie największy na świecie, ale na kij do 14 g hol był już naprawdę fajny:)

Gratulujemy, ale do publikacji zaproś większego

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 2

102cm. Nocna miłośniczka sandaczowego mięska. Udało mu się na tej wodzie złowić trochę duzych szczupaków i prawie wszystkie wyglądały jakby odżywiały się wyłącznie w McDonald. Bez względu na porę roku były masywne i upasioned4599f334d78dbe0134dd0afb9322c16.jpg92f064995515a9c9ed9899a371c5e919.jpg

Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka

• Like 21

Nie ważyłem, więc mogę jedynie zgadywać. Pewnie koło 14-15kg.

Przystosowal się do wpierdzielania dużych ryb. Szkoda, że nie zrobiłem fotki tego co mu z przełyku wystawało. Opędzlował albo jakiegoś dużego bolenia, albo olbrzymią sieję. Ciężko było poznać po płetwie ogonowej.

Edytowane przez bartsiedlce

Odpowiedź: z podbierakiem 6.5 kg strzelam że podbierakiem 1 kg. Czyli max 5.5 kg

To byla duża, zdrowa, z szerokim lbem i karkiem ok metrowa ryba.

Doceniam to co robi, jakie ma doświadczeń i jakie ryby łowi w tym, że się dzieli informacjami Hlehle ale moim zdaniem ta ryba nie miała 14-15 kg. Takie szacowanie ryby nie ma najmniejszego sensu bez ważenia.

Na potwierdzenie - rozrzut szacunków. Mediana przekracza prawdziwa wagę.

Nie ujmuje tu podziwu nad tą ryba bo jest zacna i szczere gratulacje bo w Polsce (jak zakladam bez live'a) to juz coś! Po prostu ten post nie dotyczy tego.

• Like 2

• 3 tygodnie później...

Wczoraj miałem wkleić. Warunki spełniał. Równo 75 cm. Już fajny jak na nasze polskie warunki. Ale sobie myśle będzie gadanie, ze mały. I w sumie prawda. Szału nie ma. Ale jak na zimny deszczowy dzień w komplecie z fajnym Bolkiem i leszczem za płetwę grzbietową fajny wypad.

604a459e99a0d9b4med.jpg

No ale w komplecie z dzisiejszą maciorą, już wstydu nie ma i trochę szału nawet można domniemywać.

Wczoraj nie skitrałem łódki na miejsce tylko do garażu. Dziś się obudziłem o 6:10 se myśle co będę tv oglądał. Niedziela nawet w ogrodzie pohałasować nie wypada. To se myślę jadę na 3 godz. Potem Rodzinka juz.

No i mamuśka czekała …

bf966cbfaa23f8bdmed.jpg

Oba Odra. Oba na wędkę CW 3 - 14g. Ygk 1,0. Fluorocarbon na przyponie. Taki gotowiec do 8kg. Dał radę obu. Guma 10cm na 12g główce. Sprzęt dał radę bez problemu. 3 odjazdy, jakieś próby w krzaczory i pod łódkę ale spoko bez drżenia serca. Jedynie z wodowaniem był problem bo ciężka strasznie i jak to oślizgun nieopanowywalna. Ale jakoś zwodowałem i z gracją odpłynęła. Niech się mnoży. Fajny weekend. 
Edytowane przez Qh_
  • Like 19