Mundurowy Opublikowano 18 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 widać że spasiony .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 18 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 (edytowane) U mnie dzisiaj życiówka 95cm, gruby strasznie. Zdjęcie tego nie oddaje.super! gratuluje! Trzymam kciuki za metra i większe podboje! Edytowane 19 Grudnia 2023 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2023 (edytowane) W niedzielę zabrałem pierwszy raz w tym roku jeden z kiji na spacer ???? i może to był błąd ????W drugim rzucie na jednej z kładek, taka oto mamusia , na Deps-Balisong 130 sp Edytowane 19 Grudnia 2023 przez hm62 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 112 cm nowe PB .Mojo musky pięknie się pod nim gieło . 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Wow, naprawdę odpasiony Miałeś okazję zważyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Nie ważyłem ale ponad 10kg napewno zdjęcia i tak nie oddają tego jak miał bebech. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Z innej perspektywy 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 nie odpasiony tylko wypchany ikrą .... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 (edytowane) Śmiem się z Tobą pięknie, acz zasadniczo nie zgodzić Żadna z kilku dużych, grubych ryb, które w tym roku od listopada do grudnia macałem w PL tak nie wyglądała, a nie widzę powodu, dla którego miałyby być mniej wypchane ikrą niż ta. Moim zdaniem ten szczupak w miarę niedawno się nażarł. Nie zdążył nawet dobrze strawić - byłby wtedy bardziej równomiernie nabity. BTW - do tarła jeszcze daleko, za to ryby żrą na potęgę. Nie wiem, czy średnio nie są grubsze niż w zeszłym roku - tak na oko Edytowane 22 Grudnia 2023 przez krzysiek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 nie odpasiony tylko wypchany ikrą .... Ikrę jak najbardziej może mieć o tej porze roku jedno nie wyklucza drugiego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Ok. Ale moim skromnym zdaniem to, co różnicuje tuszę dużych szczupaków o danej porze roku, to po prostu stopień nażarcia się Czasem wystarczy pomacać po brzuchu i wszystko wiadomo. Albo zajrzeć do ryja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 Ryby ikrę już mają w sobie od jesieni. I niektóre dlatego są grube, ale od ikry są grube na całości i równomiernie. Te z balonem są dodatkowo nażarte. Moja tez była. Zima idzie trzeba sadło gromadzić. Wyścigane będą po tarle oby udanym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 28 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 (edytowane) Dzisiaj do mamuśki z zeszłego tygodnia 112 dołączył tatuś 95cm. Tez ciężki jak cholera. Złapany 200m od mamuśki. Mam nadzieje, że sie spikną na tarle Sprzet ten sam Inshore 3-14g, YGK 1,0, fluorocarbon, żółta guma tylko tym razem większa 5”.Mendy chodzą raczej w toni. Mniejsze też. Bo drobnica sie gromadzi, ale jeszcze przemieszcza. Edytowane 28 Grudnia 2023 przez Qh_ 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 29 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 To raczej koleżanka poprzedniej, chłopaki tak nie wyrastają 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 29 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 To raczej koleżanka poprzedniej, chłopaki tak nie wyrastają A, jak to jest z samcami? Kiedyś ktoś mi mówił, że dorastają do 70-80cm, powyżej tylko samice. To prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 29 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 Ja słyszałam że i metrowki samce się trafiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 29 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 Nie słyszałem o tak dużych samcach. Moi koledzy, ichtiologowie, twierdzą że 80 to już wielki chłop, większość skutecznych tatusiów ma 60-70 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 29 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 (edytowane) A to nie wiedziałem. Ichtiologiem nie jestem. Myślałem, że samiec bo nie był tak upchany ikrą, gruby wzdłuż linii bocznej, tylko miał piwny brzuch … Ale takich króciaków pod 60 to tam też są.Ale nawet lepiej, że samica bo więcej ikry będzie. Mlecz można dostarczać małymi cysternami. Żeby tylko sumy wszystkiego nie wyżarły potem … Edytowane 29 Grudnia 2023 przez Qh_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 29 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 Największy samiec jakiego miałem w rękach miał 99cm. Płci szczupaka nie określa się po rozmiarze brzucha tylko po wielkości, kształcie i zabarwieniu otworu odbytowego.Zdjęcie które zamieściłeś nie jest dość ostre, aby dokładnie zobaczyć to co trzeba i rostrzygnąć jednoznacznie. Na tyle ile widać jest to bardziej samica niz samiec. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 90tka na końcówkę sezonu. Strzelił w wolno prowadzonego jerka od Tomka Janika. [emoji1591] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 80tka z dogrywki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 Największy samiec jakiego miałem w rękach miał 99cm. Płci szczupaka nie określa się po rozmiarze brzucha tylko po wielkości, kształcie i zabarwieniu otworu odbytowego.Zdjęcie które zamieściłeś nie jest dość ostre, aby dokładnie zobaczyć to co trzeba i rostrzygnąć jednoznacznie. Na tyle ile widać jest to bardziej samica niz samiec.Mam lepsze zdjęcie. Mogę Ci przesłać. Ogólnie mamuśki już nabite ikrą, są grube na całości, takie (okrągłe) ten był bardziej płaski na całości tylko brzuch wypchany.Odbyt ma troche inny od zeszłotygodniowej mamuśki. Tamta miała bardziej biały z czerwonym środkiem i wystający i jakby z tylu z taką rozetą. Ten 95 otwór bardziej płaski, normalnie okrągły i bardziej czerwony. 112 mam jeszcze zdjęcie w podbieraku i dupę widać, ale tego 95 tylko to jedno. Za to z iPhone więc ma dobrą rozdzielczość. Można sporo powiększyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 W tym okresie masa gonad oscyluje w okolicy ok.10% całkowitej wagi samicy. Zdjęcia możesz podesłać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 (edytowane) Ten, może nie jakiś okaz, ale na sylwestrowe zakończenie sezonu fajny. Jeszcze w komplecie z sandaczem. No i 79cm i chopak co potwierdza, ze 95 tez raczej chłopak był, bo identyczny odbyt z takim jakby T i czerwony. Hehehe i dopiero widać jaka mamuśka była wielka. Bakisty ma 28cm to mamuśka miała ponad 20cm w pionie Fajny sezon był. Edytowane 31 Grudnia 2023 przez Qh_ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Ten to 100% samiec. Gratuluję wyników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi