bart Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Co sadzicie o tym patyku,moze ktos z kolegow uzytkuje i wyrazil by swoja opinie na jego temat?Jest to kijek przeznaczony do sandaczowego "opadu",jednak zastanawiam sie czy c.w niejest zbyt duzy jak na moja wode(wedkuje na wroclawskim odcinku)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 nie znam wrocławskiego odcinka ale komfort łowienia w opadzie tym kijem to min 25g główka i guma. Przy takim obciążeniu kij pięknie się ładuje i rzuca jak katapulta. max co nim łowiłem to 35g i kopyto 6'. daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Mam ten kijek, tak jak pisze paawelek83 kij jest dość mocną konstrukcją i da się dość dobrze operować przynętą z główką 15g ale komfort jest gdzieś w przedziale 20-35g - to lekka,smukła,czuła,mocna i b.szybka wlejka. Jeśli Ci pasuje taka konstrukcja kija,to polecam,jeśli wolisz rurki,to polecam kije tej samej serii w gramaturze 10-30[lżej] i 10-40 długości 2,7m z brzegu,jak na łódkę,to są krótsze i trochę inne gramatury. Obecnie te kije można dostać nowe w granicach max.400zł [krótsze i używane jeszcze taniej] i tyle na pewno są warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 (edytowane) Ja piorę tym kijkiem wszystkie zandery na zalewie Włocławskim lub to co z niego zostało i mam oczywiście jeszcze kilka innych ale do ciężkiego orania kij w sam raz najlepiej główki od 20 do 35 wtedy praca jest w miarę a miałem już parę lat temu i jak woda troszkę rwie to jest ok cena niska a kijek w miarę Edytowane 24 Grudnia 2012 przez Krystekwolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi