Skocz do zawartości
  • 0

Pike Foto Time.

Robert

Pytanie

Ja wprawdzie wyruszam dopiero w niedzielę ale z domu wyjeżdżam już dziś i nie będę miał możliwości pożegnania. Trzymajcie kciuki za udane zdjęcia, bo to mój główny cel wyprawy. Nie obiecuję przesyłania dokładnych statystyk połowu, bo takowych nie lubię, ale z pewnością przęśle wiele ważnych informacji dla tych co jadą na Szkiery po mnie. Będe 11 dni na Raggaro.

Teraz najważniejsze. Nie wyłapcie mi wszystkich bolków, bo dla mnie Wisła jest była i będzie naj... :D

Pozdrawiam.

Robert

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Świerze wieści!

Na koncie w sumie 12 metrówek, największy 118 cm.

Wszystko w tym roku pomieszane. Tarło było wcześnie, ryby są już na śledziu.Najlepsze miejsca to rafy sąsiadujące z głęboką wodą i górki- tam gromadzi się śledź.

Z jednego kotwiczenia na takiej rafie Salmiaki złowili właśnie 118, parę dobrych 90-tek i trzy sandacze :huh: 4-6 kg.

Reszta u źródeł po powrocie :mellow:

• 0

No tak - już jesteśmy w domu.

Bardzo tu miło i CIEPłO!

Niestety pogoda była niezbyt dobra. W nocy temp spadała do zera a w dzień nie było wiele lepiej. Do tego wiatr przechodzący chwilami w wichurę. Niektórzy mieli nawet momentami niezłego stracha.

Rzeczywiście złowiliśmy 12 ryb ponad 1 metr a największego - 118 złowił Tomek Krysiak, który odwiedził nas tylko na 2 dni (i w każdy złowił po metrówce). Ryb było bardzo niewiele - średnio 10 - 15 na osobę co w takich warunkach mocno obniża morale ... ;)

Myślę jednak, że większość wróciła zadowolona. Szczególnie Sworek, który pobił swoją życiówkę o 26 cm (112 cm na Fatso 10 GS).

Niestety ponieważ trafiliśmy na szczyt tarła śledzi i ochłodzenie, większe ryby były trudne do namierzenia a brania były bardzo chimeryczne. Większość metrówek złowiono na wodzie poniżej 3 m gdzie gumy okazywały się lepsze od jerków.

Więcej pewnie napisze Robert, który zrobił oczywiście masę wspaniałych fotek.

Poniżej zdjęcie z jego metrówką (jak sądzę), której w tzw. ferworze walki zapomniał zmierzyć ... ;)

Moim zdaniem jednak na zdjęciu wyraźnie widać że jego ryba jest większa od Tomkowej której pomiar wskazał 96 cm (złowili w tej samej sekundzie na magicznej rafie gdzie podobne historie zdarzyły nam się kilka razy - w tym również z sandaczami).

Pozdrawiam,

PP

post-108-1348913448,3069_thumb.jpg

post-108-1348913448,3965_thumb.jpg

• 0

Witam wszystkich. Dopiero dziś dotarłem do domu, bo po drodze ze Szwecji musiałem zaglądnąć nad Wisłę :D Nie pamiętam kiedy sobie tak połowiłem jak dziś :D Ten niesamowity dzień opisze w innym wątku. Postaram się jutro wrzucić jakieś fotki z sakramencko zimnej Szwecji :D Przepraszam za brak wieści z wyprawy ale po raz kolejny + GSM zafundował mi nieciekawą niespodziankę co ograniczyło mi kontakt z Polską. Pozdrawiam, Robert.

• 0

Z braku czasu wrzucam tylko jedną fotkę pt. „ZENDERIX W AKCJI” :D Przy okazji chcę podziękować Arkowi za towarzyszenie mi na łodzi i WIELKĄ pomoc w robieniu zdjęć. Powstały one w dużej mierze dzięki jego świetnej znajomości zwyczajów zębaczy. Ponad to Arek dał się poznać jako człowiek o wielkim poczuciu humoru. Pozdrawiam.

Robert

post-158-1348913448,6613_thumb.jpg

• 0

@Robert, robiles to zdjecie bedac na lodzi z Zanderixem?? Masz taki zasieg ramion :huh: czy sie zwodowales na ta okazje? :mellow:

Super klimat, ehh mam nadzieje, ze od przyszlego tygodnia znowu zaczne ganiac za rybkami.

Pozdrawiam

SZasięg jak zasięg, ale nie widzisz jak łódż się przechyliła. Robert był wyciągnięty aż do pasa :D :D

Kurcze ten to ma mięśnie brzuszka byrobione:)

• 0

Osobiście nie planuje pisanie żadnej relacji. Co do zdjęć to oprócz mnie będzie mogło nimi dysponować Salmo. Gdzie dokładnie je opublikują, nie wiem. Zapewne wszędzie tam gdzie służyć to będzie interesom firmy. Obiecuję coś wrzucić na jerkbait, ale raczej do galerii aby nie być zbytnio skrępowanym formatem i „ciężarem” pliku. Pozdrawiam.