Skocz do zawartości
  • 0

Pike Foto Time.

Robert

Pytanie

Ja wprawdzie wyruszam dopiero w niedzielę ale z domu wyjeżdżam już dziś i nie będę miał możliwości pożegnania. Trzymajcie kciuki za udane zdjęcia, bo to mój główny cel wyprawy. Nie obiecuję przesyłania dokładnych statystyk połowu, bo takowych nie lubię, ale z pewnością przęśle wiele ważnych informacji dla tych co jadą na Szkiery po mnie. Będe 11 dni na Raggaro.

Teraz najważniejsze. Nie wyłapcie mi wszystkich bolków, bo dla mnie Wisła jest była i będzie naj... :D

Pozdrawiam.

Robert

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Robercie kilka fotek moznaby zahostować na imageshack.us lub na fotosik.pl :D

( jeżeli nie masz umowy żnei możesz wstawiać fotek poza stronkę salmo to wstawiaj, z miłą chęcią zobaczętwoje kolejne projekty)

tam wielkość pliku jest w miarę czyli ok 1,5 mb :D

• 0

Fakt, Artur ma co opowiadać a ja lubię słuchać opowieści z egzotycznych wypraw. Nadrabia tym moją niechęć do przemieszczania się :D

Ponieważ zdjęcia w galerii też nie grzeszą wielkością, zapodam fotki w tym wątku. Jak widać Zenderix ciężko pracował cały dzień. Nie wiem skąd brał siły bo jechał na zupkach chińskich z Radomia :D

post-158-1348913463,6033_thumb.jpg

• 0

Udanych zdjęć akcji jest ponad 20. Przeglądnąłem pobieżnie bez liczenia. W sumie na pewno zrobiłem kilaset zdjęć. Mimo to odpadów nie jest tak wiele ponieważ mój prosty aparat ma kapitalną funkcję. Robi 46 zdjęć w serii 3,5f/s ale zapisuje tylko 5 ostatnich. Jest dużo czynników które wykluczają zrobienie udanego zdjęcia. Albo szczupak skoczy za wcześnie lub za późno. Często skacze po za kadr. Najczęstszy jednak powód to ochlapany obiektyw. Idealnie ostre i nieporuszone zdjęcie gwarantuje tylko migawka 1/1000 s. Większość zdjęć jest zrobiona na 1/350 s. Tak więc potrzebny jest kolejny fart czyli uchwycenie momentu w którym ryba na ułamek sekundy przestaje wywijać głową. Jest jeszcze kila innych problemów do pokonania. Najważniejsze, że nie zmarnowaliśmy czasu :D

• 0

Pokazałem na forum ile mogłem. Zdjęcia są przeznaczone do druku i każdy chce mieć zdjęcia niepublikowane. Jak się ukażą drukiem to mogę takie wrzucić. Jeszcze jedno zdjęcie wisi na plfoto http://plfoto.com/1256351/zdjecie.html

Wysokie oceny i pochlebne komentarze mile wdziane

• 0

Nie ma więcej kont. Jest oficjalna strona www.hamerrobert.com

oraz strona dla potencjalnych klientów. Tam jest prawie wszystko. Na plfoto jestem raczej z rozpędu, bo ten portal strasznie się stoczył po upowszechnieniu się cyfrówek. Pełno wybitnego badziewia.