grzesiekre Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Niestety właśnie poprzez "detektywów"wątki z rybami są coraz uboższe, od paru lat sukcesywnie zmniejsza się ilość zdjęć w wątkach. Część użytkowników już się przeniosła na instagram... Szkoda bo jerk to fajne miejsce. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Wybrałem się na klenie i trafił się taki dziwoląg. Prawdopodobnie jest to Drucieniec wodny. Ten na foto ma +/-20 cm.Witam.Też kiedyś go "złowiłem" - myślłem że to zwitek drutu, ale nagle zaczął się dziwnie krzywić i wyginać, normalnie jak w horrorze Skubany miał gdzieś między 30-40 cm.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Wystarczyło napisać w 1 poście jak było i git, a tak niesmak jakiś tam pozostał....bo czy przy kolejnych prezentowanych przez pana Tomka rybach będziemy się zastawiać czyja to ryba? Tego nie wiem Co rzecz jasna nie zmienia faktu że to piękny karp i myślę ze 8/10 holi zakończyło by się niepowodzeniem, więc tutaj duże brawa dla umiejętności. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 A ja proponuję aby zakazać komentarzy w wątkach z rybami a tylko I wyłącznie Moderator będzie rozstrzygał czy fotka się nadaje do danego tematu. Pozbędziemy się hejtu i niepotrzebnych scysji, a będziemy oglądać tylko piękne ryby!Pogadać można w Cafe lub innych wątkach, a tu wpisy typu ''co to za kij?'',albo ''gratki '' I tak nic nie wnoszą.Po pierwsze to jest forum, sama nazwa określa co tu sie dzieje i może dziać, jak będę chciał pooglądać same fotki ryb to poszukam gdzieś indziej. Po drugie, jeśli zwrócenie uwagi, prośba o jakieś szczegóły czy zapytanie jest hejtem to chyba jednak jest nadinterpretacja tego słowa. Po trzecie ten portal zawsze promował wysoki stopień moralnego traktowania ryb i wyjaśnienie czy dane zdjecie spełnia te normy jest jak najbardziej na miejscu. Rybami z pod jazów, w okresie ochronnym czy na granicy zgonu chyba można, jeśli ktoś koniecznie musi, chwalić się gdzieś indziej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zwrócić uwagę, że na 4 strony tematu jest 7 fot.Odnośnie regulaminowych zdjęć i tak zawsze decydujący głos ma Moderacja. A teraz wyobraź sobie, że pod każdą fotką 25tys użytkowników składa ''gratki ''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 20 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 Ziemia hemoglobina. Taka sytuacja[emoji23][emoji23][emoji23] ????????????քɛʀƈɦքʊռӄɛʀʐ ???????????? 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zodiak Opublikowano 24 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Chodziłem za szczupłym. Wyciągnąłem karpia - 13,3kg. Od razu dla jasności napiszę, że podczepiony - nie wiem czy liczyć za przyłów? Nikt nie uwierzy, że złowiłem karpia na Goby Shada 20cm Na początku napędził mi niezłego stracha, bo w początkowej fazie bez problemu wyciągnął z 50m plecionki, nie miałem zielonego pojęcia co się dzieje. Ale uświadomiłem sobie, że mogę spróbować narzucić swoje zasady - sprzęt mocarny - kij z CW do 98 i plećka 0.2mmKarpiszon nie poniósł większego uszczerbku - zaczepił się mnie więcej 1/3 od ogona, za sam grzbiet, więc walczył ostro. Na nasze szczęście (moje i karpia) kotwica bezzadziorowa, wbił się jeden hak. Po dezynfekcji i sesji zdjęciowej wrócił w dobrej kondycji do wody. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 26 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2023 Tak z ciekawości chciałem spróbować połowić cierniki, zobaczyć czy można? Widać, że można. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 27 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 I to będzie wyzwaniem najbliższych lat,nowy wymiar ultraligt ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 27 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Nic nowego. Łowiłem je 25lat temu na lekka przeplywanke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 27 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Nawet gołymi rękami wyjmowało się takie z wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 28 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 IMG_20230526_153210_copy_2604x3468.jpg IMG_20230526_152502_copy_2604x3468.jpgTak z ciekawości chciałem spróbować połowić cierniki, zobaczyć czy można? Widać, że można. Ciernik potrafi atakować stadem nawet szczupakowe wahadło nr 3. Można je łowić na spina regularnie, pod warunkiem że zejdziesz mocno z wielkością kotwiczek lub haków - ukleje to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morrigan40 Opublikowano 28 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 Rybka niszowa tak samo jak kiełb i inne drobne ryby a szkoda bo jest piękna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor22 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Przy okazji łowienia okoni w małej mazowieckiej rzece. Skusił się na czarna tante. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gary Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Rzadko kiedy biorę dwie wędki jak idę nad rzekę, tym razem było inaczej. Zestaw bardziej pod klenia -miękki kij do 10 g z plecionką 0,6 PE i cieniutkim fluo na końcu oraz cięższy boleniowo/ sandaczowy. Trochę mnie to zdziwiło, że bohater z poniższego zdjęcia nie gustował w woblerach boleniowych natomiast spodobał mu się siek bzyk...przez pierwsze sekundy myślałem że to życiowy kleń jednak szybko wyszło na to że tak duzych i zębatych kleni nie ma . O dziwo nic nie przegryzł nie porwał nie spiął się (chyba luźno ustawiony hamulec tu pomógł i miękki kij), wypiął się dopiero w podbieraku (z powyginanych kotwiczek sieka które utkwiły mu w czubeczku górnej części pyska, fuks fuksem poganiany). No i przypadkiem nowe PB w kaczodziobym: 87-88 cm wyszło. Hol też nie trwał zbyt długo, max myślę ok 5min, szczupak żwawo odpłynął "do siebie". 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Takiego przyłowu w czerwcu to bym się nie spodziewał. Szczególnie, że ryba w kondycji jak z początku stycznia ???? 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Chuda jak szkapa, może chora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo__20 Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2023 Dodatek przy łowieniu kleni na przelewach odrzańskich główek.Kij do 15g plecionka 0.10mm i 5cm woblerek 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2023 Tarło kleni to okres kiedy trzeba brać takie przyłowy pod uwagę ????♂️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 Miał być ładny gruby Bolek, a tu po dość agresywnym holu pokazał się taki grubasek. Nawet nie wyjmowałem z podbieraka żeby nie robić zamieszania na łodzi z tym żwawym kolegą. Mniej więcej oceniam go na 6-7kg 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 30 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 Gdyby ktoś się zastanawiał czy Noctiss Nano SNT645-2N to dobra okoniówka to potwierdzam daje radę [emoji1787] https://youtu.be/8iyuziAHN0g Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 30 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 Miałem identyczną sytuację na Różnowie, tylko wędką okoniową był Dragon ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Gdyby ktoś się zastanawiał czy Noctiss Nano SNT645-2N to dobra okoniówka to potwierdzam daje radę [emoji1787] Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkŁadny przyłów, ale dlaczego nie wyciągałeś tej kotwiczki boleniowi z pyska?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Ładny przyłów, ale dlaczego nie wyciągałeś tej kotwiczki boleniowi z pyska?!Bo chciałem aby ryba jak najszybciej wrociła do wody, to była jedna ułamana część z haczyka które spinmad montuje w swoich wirujących ogonkach. Ryba bez problemu, w krótkim czasie sama się go pozbędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 IMG_20230526_153210_copy_2604x3468.jpg IMG_20230526_152502_copy_2604x3468.jpgTak z ciekawości chciałem spróbować połowić cierniki, zobaczyć czy można? Widać, że można.Kiełbie też można Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi