ximus Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Bo chciałem aby ryba jak najszybciej wrociła do wody, to była jedna ułamana część z haczyka które spinmad montuje w swoich wirujących ogonkach. Ryba bez problemu, w krótkim czasie sama się go pozbędzie.Wystarczył jeden ruch szczypcami... takiego haka z zadziorem ryba się nie pozbędzie... jak chciałeś ją szybko wypuścić to lepiej był wyciągnąć haczyk niż gadać o swoim kiju z pracowni.Sorry ale rozwala mnie takie podejście 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Wystarczył jeden ruch szczypcami... takiego haka z zadziorem ryba się nie pozbędzie... jak chciałeś ją szybko wypuścić to lepiej był wyciągnąć haczyk niż gadać o swoim kiju z pracowni.Sorry ale rozwala mnie takie podejścieSory ale nie będę się wdawał z Tobą w dyskusje na temat tego czy ryba się go pozbędzie czy nie. Ja wiem swoje Ty swoje. Dla mnie istotnym w tym momencie był fakt szybkiego uwolnienia ryby po męczącym holu. Odnośnie mojego podejścia to chciałbym by co drugi wedkarz miał takie jakie mam ja, ryb wówczas byłoby zdecydowanie więcej. Dla mnie koniec tematu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Nie ma co się dziwić, że jest wstawianych coraz mniej zdjęć z rybami. Zawsze muszą się do czegoś przypierdolić. A kij z pracowni to już w ogóle kłuje w oczy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Po prostu nie rozumiem jak można rybę wypuścić z hakiem w pysku bo się nie chciało sięgnąć po szczypce.Szkoda pięknej ryby który będzie teraz z tym żyć. Takie zachowania trzeba piętnować. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Po pierwsze to nie przez lenistwo nie sięgnąłem po szczypce. Po drugie i nie pisze tego złośliwie - doedukuj sie trochę jak ryba jest w stanie pozbyć się kotwicy/haka itp. Tu był ułamany nie cały trzonek tylko jego część. Ryba była po męczącej 15 min walce. Byłem na 3m pontonie z kolega. Miejsca mało. Tłumaczył się nie będę. Podjąłem taka decyzje świadomie bo w mojej opinii ryba sobie z tym poradzi. Uważam, że lepiej było ją czym prędzej wypuścić niż męczyć w 3 metrowym pontonie. A jak już się chcesz czepiać to czemu nie zwracasz uwagi ile śluzu ta ryba zostawiła a była na pontonie dosłownie kilkanaście sekund. To jest w mojej opinii czyste bicie piany z Twojej strony. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 A tak bez złośliwości ScoottJak ryba (boleń) pozbywa się takiego kawałka druta z zadziorem ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zrobi to środowisko w którym się znajduje. Zawarte w haczyku żelazo w kontakcie z płynami ustrojowymi ryby oraz wodą utleni się. Będzie to proces stosunkowo szybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zeżarł tantę od majfrienda. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 A tak bez złośliwości ScoottJak ryba (boleń) pozbywa się takiego kawałka druta z zadziorem ?Sam się nad tym zastanawiam, również bez złośliwości. Zdarzyło mi się złowić brzanę, klenia i bolenia z hakiem lub kotwiczką, które były wrosnietę, zardzewiałe, nie wyglądało to fajnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 No właśnie o te zakolczykowane chodziO ile zębatego nie spotkałem to np pstrągi czy klenie już tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) A tak bez złośliwości ScoottJak ryba (boleń) pozbywa się takiego kawałka druta z zadziorem ?Chyba każdy z nas miał kiedyś hak w ręce/dłoni, wtedy człowiek ma 3 wyjścia:- przebic ponownie skórę żeby wyszedł zadzior i uciąć kleszczami- owinąć hak pletką i pociągnąć- nie wiem dokładnie jak ale na YT tak robią - pojechać na SOR Pytanie które rozwiązanie wybierze boleń??? Chętnie poznam odpowiedz i douczę się o tym jak ryby pozbywają się haka. Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez ximus 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) Co najmniej kilkanaście razy w przeciągu wielu już lat przygody z wędką zdarzyło mi się złowić drapieżniki z zardzewiałymi hakami, kotwiczkami czy nawet wrośniętą w szczupaczą szczękę niewielką obrotówką. Widać, że męczyły się z tym długo. Nie w każdym przypadku udawało się usunąć metalowe dziadostwo bez większej szkody dla zdrowia ryby, w większości bez problemu. W powyższej sytuacji wystarczyło by kilka sekund by z pomocą kolegi jednym sprawnym ruchem kombinerek wyjąć złamany grot, nie wyobrażam sobie w sytuacji kiedy można to zrobić wypuszczać rybę z resztkami metalu w pysku do wody, bo kiedyś "bez problemu" się go pozbędzie. Myślę,że kolega @ximus nie zareagował ani ze złośliwości, pewnie nie jest też zazdrosny o wędkę z pracowni ????, po prostu zareagował normalnie. Obchodźmy się najlepiej na ile w danej sytuacji możemy o wyholowane ryby, czasem naprawdę niewiele zmienia bardzo dużo. PozdrawiamPiotrek Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez Piotr Gołąb 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) Edit. ????"Obchodźmy się najlepiej na ile w danej sytuacji możemy z wyholowanymi rybami" Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez Piotr Gołąb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Miewałem ryby spięte dwoma kotwami wewnątrz pyska,chwila skupienia i wszystkie wracały do wody bez "kolczyków "....zdjęć mało mam,o filmach nie wspomnę ????♂️ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasieka Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 (edytowane) Taki agresywny jegomość zameldował się na moim zestawie podczas szukania brzan w szybkiej rynnie. Branie ku memu zdziwieniu jak na rybkę tych rozmiarów dosyć mocne .A połakomił się na Sticka 5 od Dorado. Edytowane 22 Sierpnia 2023 przez Lukasieka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Taki agresywny jegomość zameldował się na moim zestawie podczas szukania brzan w szybkiej rynnie. Branie ku memu zdziwieniu jak na rybkę tych rozmiarów dosyć mocne .A połakomił się na Sticka 5 od Dorado.Chciał się przytulić do rybki tego samego gatunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roipakaz Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Plumknął pod nawiasem gałęzi, puściłem pod nawis woblera, licząc że cuś w kropki się uwiesi, a tu taki byk. ???? ???? ???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Jelcz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 2 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2023 PB jelca złowiłem kilka podobnej wielkości. Wszystkie na szarego chrusta z oliwkowym odwłokiem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 2 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2023 Tak z ciekawości, ile miał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Tak z ciekawości, ile miał? Nie mierzyłem. Wszystkie, które wczoraj złowiłem miały na oko ponad 30cm ten był największy. PB z całą pewnością pobite bo ryby były dwukrotnie większe niż te, z którymi się do tej pory spotykałem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Taka sytuacja. „Jak do tego doszlo nie wiem…”[emoji23] miala byc zyciowka okonia a tu taki ekhem jegomosc[emoji23] ????????????քɛʀƈɦքʊռӄɛʀʐ ???????????? 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 8 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 Witam.Sandacz ...Wszystko było jak trzeba - kopnięcie takie że w łokciu poczułem, murowanie po zacięciu, walka w nurcie i kapitulacja przy powierzchni.Jeszcze kilka metrów ode mnie, widziałem nawet w świetle latarki biały brzuch, który okazał się ... podeszwą.Byście moją minę widzieli ... Pozdrawiam. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 8 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 Takiego okazu nikt się nie powstydzi , wagowo jak wyglądał ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IPeIPe Opublikowano 8 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 Ciesz się, że bez właściciela… 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi