Skocz do zawartości

Przelotki / spacing w muchówkach

bassy

Rekomendowane odpowiedzi

Drut mam ale nie nadaje się . Moge odlać przelotkę. Jednak jesli chodzi o tytan to bardzo dziwny materiał. Bardzo zmienia właściwości pod wpływem obróbki. Generalnie trudno przewidzieć jak się zachowa. Przynajmniej ten co mam na przelotki się nie nada.

Co masz na myśli pisząc "odlać przelotkę"? Topisz (oróbka) ten drut? Co z tym wyginaniem? Duże problemy?

Czyli jednak stopy wchodzą w rachubę?

• 9 miesięcy temu...

https://www.rodcents.org/guide-spacing#/

To taki kalkulator gdzie z dużym prawdopodobieństwem ustalisz dobry rozstaw.

Podajesz długość kija, odległośc do pierwszej przelotki, ilość przelotek i możesz ustalić sobie odległość od końca dolnika do ostatniej przelotki.

Masz też podany od razu rozmiar przelotek.

Oczywiście jest to uogónione, bo odrobinę się to zmienia w zależności od ilości składów...

• 7 miesięcy temu...
  • 2 lata później...

Zastanawiam się w jakich kijach (ich klasy, akcja) wsadza się dwie wejściówki (strippingi) z pierścieniem a w jakich można dać jedna lub wcale. Ostatnio rzuciły mi się w oczy firmowe kije które miały jedynie pierwszą stripping a kolejna była już zwykła dwustopkowa. Jest jakaś zależność? Macie jakieś pomysły.

Dzięki. Pozdrówko.

• 2 lata później...

Cześć. Przymierzam się do liftingu kija do streamera w 6 klasie. Mam zamiar oskrobać blank z lakieru i wymienić przelotki na mniejsze i lżejsze. Jaki dobrać zestaw rozmiarowo? Oryginalnie kij ma dwie przelotki typu stripper, na rodbuilding.org jeden gość poleca użyć tyljo jednego strippera 10, a potem od razu snake'a 5 lub 4 i dalej snake'i w rozmiarze 2.

https://www.rodbuilding.org/read.php?2,562749,562950

Co o tym sądzicie?