Skocz do zawartości

Blanki ATC / Shikari

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

W takich warunkach o jakich piszesz łowiłem kijem Lamiglasa dwu częściowym 7'0 G1216 z serii G-1000. Wędka co prawda bez jakiejś szczególnej urody i finezji po prostu typowy wół roboczy...Za to ma super mocne podbicie,- na metrowej wodzie 20g kogut wylatuje 10 cm pod powierzchnię! Spokojnie radzi sobie tez z jerkbaitami do 10cm... Mam go w oryginalnej wersii sprowadzonej z USA, jedyne co w nim zmieniłem to przelotki na sic i polakierowałem (bezbarwnym lakierem) blank ze wzgledu na otarcia jakie zawsze pojawiają sie kiedy dużo łowisz z łódki. Jakbyś chciał jest do wziecia za rozsądne pieniądze.

• 4 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...

blank atc IST 961 opinie

jak w temacie czy mial ktos stycznosc z tym blankiem?? jakies spostrzezenia obserwacje, dlugosc taka jaka mnie interesuje, c.w. tez mi odpowiada, a chce go na okonie do paproszkow 2-5 gram na 3 centymetracj gumy, zylka 0,14-0,16...

• 2 miesiące temu...

Wracając do testów wędek na modłę „gniotsia nie łamiotsia”, podobne zdanie mam jak @makamba. Ot fajny test, pokazuje, że z ostatnim chrustem nie mamy do czynienia, ale czy mówi faktycznie wiele o walorach kija, poza szokującym faktem, że wędka spinningowa powinna dać się wygiąć? Modny dzisiaj zabieg marketingowy kręcić takie filmy.   :)

Edytowane przez Dagon

A czego spodziewać się po kijku "Light Jig" w kontekście jego ugięcia pod obciążeniem 10kg ? To nie są testy ugięcia, czy innych walorów kija.

To test wytrzymałościowy i nic więcej, a może aż tak wiele. "Nie łamiotsa" to bardzo ważny aspekt. Oczywiście nie jedyny, ale ważny. Jakby kijek strzelił to zaraz pokazałyby się głosy krytyki, że chrust itp. A jak kijek wytrzymuje ogromne przeciążenie to zaraz "zabieg marketingowy" ?

Samochody też przechodzą crash testy i jakoś nikt nie nazywa tego zabiegami marketingowymi chyba?

Jak dla mnie to chciałbym jak najwięcej takich testów widzieć.