Ugly Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Witam,Czy ktoś w Stolicy lub okolicy posiada taki kijek. Ewentualnie będę wdzięczny za wszelkie opinie użytkowników.To ten z c.w. do 15g. Bardzo dobry i uniwersalny kijek. Z sandaczem 85 czy szczupakiem 90+ też spokojnie daje radę.U.P.S.: Mój to casting. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Pod jakie przynęty jest dedykowany. Jaka jest charakterystyka pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Pod jakie przynęty jest dedykowany. Jaka jest charakterystyka pracy?Pod jakie przynęty - nie mam bladego pojęcia Ja używałem go do łowienia gumkami do 7 cm z głowkami 5-7g i wobki raczej smukłe do 10g. Z Mg + avail +10 lb linka. Ale mniej oczywiście tez spokojnie da radę.U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 A tak wogole zagadaj z Łukaszem Rodmasem On zbroił i sie zna U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 HMB704 MAGBASS ATCIISwego czasu zakupiłem na wyprzedaży ten blank od Łukasz Masiaka za grosze można powiedzieć no teraz przydało by się go złożyć.Jest to blank opisany jako 17 lb do 28 g przy czym ma spory zapas mocy w dole i te 17 lb u innych producentów było by spokojnie 20 lb a i na moje oko spokojnie pociągnie więcej jak 28 gram. Blank sporo waży bo ponad 80 gram a z założonym dps 18 i pianą to już mam prawie 140 g, do tego dojdzie jeszcze gałka wyważająca prawdopodobnie około 20 gram. Czyli jak widać ciężki badyl się szykuje.Założenie jest takie że ma być prosto i ekonomicznie tak wiec przelotki to klasy haldroy ewentualnie alconite. Nie miałem do tej pory do czynienia z tak mocnymi blankami i nie mam pojęcia jak to zrobić.1. dwustopkowa 30 potem V20, V10 V10 V8 L7 L6 x 2(3)?2. Może tak samo jak wyżej tylko od V 30?3. Y25, Y16, Y10, V7, V6, L5 x...? Panowie pomóżcie - może ktoś miał styczność z tym blankiem. Dodam, że chciałbym aby robił głównie z plecionką i gumami na główkach 20g+ (rzadko tak ciężko łowię ale 3-4 razy do roku może się zdarzyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Witam, kapitalna wędka z tego wyjdzie na szczupaka. Mam taką od 5 lat -zakres rzutowy od 10 do 60 gram ciągnie bez problemu. Te 17 lb rzeczywiście mocno niedoszacowane ale z drugiej strony to morski blank. Uzbrój go wg punktu 3. Nie ma sensu obciążać go przelotkami dwustopkowymi. Pozdrawiam,Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Dzięki za odpowiedz.To proponujesz od Y zacząć? Tak masz swoją uzbrojoną? A powiedz mi ile Twoja wędka waży i jak z jej wyważeniem? Bo bez gałki wyważającej to mi to strasznie na "pysk" leci a tak nie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Witam, mój jest w mieszanym korku, waży 152 gramy, kołowrotek o wadze 245 gram wyważa mi cały zestaw idealnie.Od stopki kołowrotka do końca wędki mam 32 cm. Pierwsze trzy przelotki od kołowrotka to Y, a potem dalej do końca to L.Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Dzięki.Powiem że przy tym blanku to te 152 gamy to niezły wynik.Będę próbował zmontować coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) Skoro ma moc to obstawiał bym jednak KRy. Więcej można wycisnąć z blanku a i będzie ciut lżej uzbrojony niż w tradycyjne "Y", nie wspominając o starcie dwustopkową. Zacząłbym od 25KL-H, 12KL-H, 8M, 7L, 6KT a tunel na 5,5 lub nawet 5,0. Na szczyt topa MN. Edytowane 25 Września 2014 przez Tomas81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Nie bardzo gamotny jestem w te KRy - to 8M to co to?Przy czym wolałbym nie schodzić niżej w tunelu jak 6 bo przy minimalnym mrozie też planuję łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Nie bardzo gamotny jestem w te KRy - to 8M to co to?Przy czym wolałbym nie schodzić niżej w tunelu jak 6 bo przy minimalnym mrozie też planuję łowić.8M to taka przejściówka w stożku dedykowana dla patyków do 25lbs, odkładnie to KL-H 8M. Natomiast nie musisz w tunelu zakładać tych piątek, możesz przy tym układzie kończyć na KT6 zakładając top MN 6. Zresztą dokładnie taki jest sugerowany spacing Fuji dla 25lbs kijów: 25H, 12H, 8M, 7L i 5x6KT+6MN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 O dzięki terasz już jasne wszystko.Trzeba to przemyśleć i skalkulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 ATC IS 703 - kolor? Może ktoś wie czy te blanki miały tylko wisniowy kolor?czy były tez w kolorze grafitu? o ile pamiętam a miałem ten blank to był wiśniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Spin Jigi były na 100% wiśniowe, piękny kolor... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Potwierdzam , i do dziś żałuje że go odsprzedałem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Wpiszę się jako trzeci, kolejny "user" IS 703 od Wojtka - też żałuję jak cholera, że go odsprzedałem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Wojtek IS to nie spin jig ,to freshwater spinning .Spin Jigi miały oznaczenie ISJ lub SJ. Z kolorem już doszedłem S703 był grafitowy a IS 703 którego miałem był wisniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Potwierdzam , i do dziś żałuje że go odsprzedałem Powiem Ci Karol szczerze, że akurat za tym ISJ 702 też mi tęskno... Wpiszę się jako trzeci, kolejny "user" IS 703 od Wojtka - też żałuję jak cholera, że go odsprzedałem Arek i z tego co pamiętam to poszedł za marne pieniądze. Czasami mam wrażenie , że szukamy miodu w dupie z tymi wędkami... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Powiem Ci Karol szczerze, że akurat za tym ISJ 702 też mi tęskno... Arek i z tego co pamiętam to poszedł za marne pieniądze. Czasami mam wrażenie , że szukamy miodu w dupie z tymi wędkami... Zgadzam sie w 100%. Jak juz trafiamy na super wedke to trzeba trzymac a nie za grosze sprzedawac by kupic cos niby nowego ale jak sie pozniej okazuje gorszego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Wojtek IS to nie spin jig ,to freshwater spinning .Spin Jigi miały oznaczenie ISJ lub SJ. Z kolorem już doszedłem S703 był grafitowy a IS 703 którego miałem był wisniowy.Tomek źle mnie zrozumiałeś, napisałem tylko że miałem ATC ISJ 702, czyli spin jig, 213cm, 6-12lb, 3-14g i był wisniowy Wykonany u Pana Z.Kawalca, uchwyt Matagi, alconity i sic na szczycie, piekna dzielona rękojeść, stan idealny, ach ja głupi...Wyszedł na gotowo jak Phenix w tytanach, a było to już kilka lat temu, takich wędek się nie zapomina! Arek , pamiętasz kto wędkę od Ciebie odkupił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 (edytowane) Potwierdzam , i do dziś żałuje że go odsprzedałem Zgadzam sie w 100%. Jak juz trafiamy na super wedke to trzeba trzymac a nie za grosze sprzedawac by kupic cos niby nowego ale jak sie pozniej okazuje gorszego. Święte słowa Kolego, ale wiadomo Polak mądry po szkodzie! Jak już sobie tak wspominamy, to jeszcze "zaliczkowałem" Taiahę 260cm, tej mi najbardziej szkoda , choć nawet blanku w ręku nie miałem... No ale niestety się zesrało, zaliczki mi nie żal i dałbym wiele , żeby ten Rodbuilder powrócił na rynek... Edytowane 15 Stycznia 2015 przez Baars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Wojtuś OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Święte słowa Kolego, ale wiadomo Polak mądry po szkodzie! Jedyne co mozna to uczyc sie na wlasnych bledach, sam sprzedalem dwie wedki jakich juz teraz nie kupie a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Michał co to były za kije? może Ci odsprzedam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi