pitt Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 http://www.advancedtubularcomposites.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 blanki shakiri (czy jakoś podobnie) w polsce generalnym dystrybutorem jest Łukasz Masiak, fajne zabawki- za nie dużą kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Shikari. Rzeczywiście, blanki które zbierały dobre recenzje w USA. Po przejęciu Shikari przez ATC widać pewne oczekwianie na to jakie będą blanki produkowane pod nowym szyldem (podobno część dawnych modeli Shikari zniknęło z oferty ATC, trudno mi to zweryfikować bo ofertą dawnego Shikari nie interesowałem się bliżej)Miejmy nadzieję, że co najmniej tak dobre, jak poprzednie. A jak będzie - czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Z tego co wiem to Bob Loomis z nimi ściśle współpracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Wszelkich informacji o shikari/ATC znajdziecie tutaj HTTP://WWW.RODMAS.PL JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 tu mouna kupic jeszcze shik?ri http://www.versitex.com/versitex/brand1.html?Brand=Shikari Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Witam Od pół roku jestem szczęśliwym posiadaczem - a raczej użytkownikiem ( bo je używam ) wędek uzbrojonych (samodzielnie ) na blankach Shikari (łącznie pięć sztuk ) i jestem zachwycony. Warte polecenia .Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 TO pochwal się coś zmajstrował. Jakieś foty, te rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Wczoraj otrzymałem nową dostawę ATC . Wśród kilku nowości z materiałów ATC II ,ATC III , oraz ATC V , otrzymałem pierwsze blanki z serii E- Elite , dokładnie model MBE702 –około 15 lb 4-18 g. Blank ma świetny potencjał rzutowy bardzo małą średnicę i zbieżność (jak na ten typ blanku ), oraz ogromny przyrost mocy .Bardzo lekko leży w dłoni nie mam jeszcze dokładnej wagi , ale balans blanku jest świetny. Ciężko jest opisać samą konstrukcję słowami –na dniach więcej wraz ze zdjęciami. Na bank będzie to moje ulubione nowe wędzisko . Ponadto już u przedstawicieli dostępne są nowe kompozyty korkowe w bardzo dobrych cenach i pięknych wzorach. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Łukaszu, mógłbyś podać wymiary blanku, mam na myśli średnicę zewnętrzną szcztówki, dolnika, może wagę o której wspomniałeś ... no i jakieś zdjątko z charakterystyką ugięcia? No i przedwe wszystkim, co to jest te E? Bob Loomis pytany w wywiadzie o nowe materiały z tego co pamietam mowil ze na razie bedzie rozwijana seria ATC V a tymczasem... ? Pozdrawiam ps. 15 lb i 5/8oz - to nie pomyłka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 O pracach nad nowym materiałem i serii wiem od około roku . Powodów dla których nie zostało to poruszone w wywiadzie jest kilka. W czasie wywiadu prace nad projektami nie były jeszcze gotowe . A dość jasne było ,że wywiad będzie czytany przez różne osoby. Ponadto firma pomimo zastosowań nowego materiału także w serii V nie chciała zmieniać nazwy produktu. Materiał V aktualnie jest inny. Blanki są jeszcze lżejsze i czulsze. Seria Elite prawdopodobnie bazuje w części na V generacji grafitu różnice mogą być w zastosowaniu i ilości materiału 57 mln psi. Blank z serii E przy długości 213 cm , w 63 cm od dolnika zbudowany jest z materiału woven , ale innego jaki dotychczas widziałem . Zasada działania jest podobna jak w lamiglasach serii Titanium . Blank przy takim rozwiązaniu z dolnikiem woven jest świetnie zbalansowany i lekki . 15 lb nie jest pomyłką jest to blank magnum . Wymiary 5 prototypów , które otrzymałem to 1, 8 mm -2 mm szczyt , dolnik 12 mm -12,5 mm . dolnik .Wagi jeszcze nie posiadam , ze zdjęciami też troszkę będzie trzeba poczekać . Ugięcie blanku jest trudne do opisania ani fast , ani mod fast –raczej regular. Zadziwia najbardziej potencjał rzutowy i przyrost mocy . W najbliższym czasie pojawią się inne modele z tej serii. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Oto lista aktualnych modeli serii ELITE. Oczywiście na Polskim rynku bedzie wiele modeli pozakatalogowych : PE693 Popping/Wading 6' 9 1 8 - 15lb. 3/8 - 3/4 oz. Fast 0,069 tip 0,454 butt 1.25 oz. CBE744 Crank Bait 7' 4 1 8 - 17lb. 3/8 - 3/4 oz. Med. Fast 0,073 tip 0,5 butt 1.57 oz. SPE6103 Spinner Bait 6' 10 1 10 - 17lb. 1/4 - 3/4 oz. Fast 0,07 tip 0,556 butt 1.8 oz. SBE804 Swim Bait 8' 1 12 - 25lb. 1 - 6 oz. Fast 0,089 tip 0,605 butt 3.6 oz. WE724 Worm 7' 2 1 12 - 20lb. 1/4 - 1oz. Fast 0,08 tip 0,577 butt 2.2 oz. FSE764X Flippin Stick 7' 6 1 + 1 12 - 25lb. 1/4 - 1 oz. Med. Fast 0,086 tip 0,641 butt 3.28 oz. DSE692 Drop Shot 6' 9 1 6 - 12lb. 1/8 - 3/8oz. Fast 0,07 tip 0,424 butt 1.6 oz. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Dzięki dobremu koledze dostałem link, czytam na TT forum.Ponoć Firma ATC albo zwija działalność albo przenosi produkcję gdzieś taniej. http://www.tackletour.net/TTForums/viewtopic.php?f=38&t= 34419 Co najgorsze jak piszą z rozmów z ludźmi z ATC wynika ze nie będą uwzględniane gwarancje.... Ciekawe jak odbije się to na gwarancjach u rodbuilderów.Ponoć news krąży od listopada.... do Polski jak zwykle trafia trochę późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 @Kuba To ,że ATC buduje nową fabrykę w USA wiadomo od listopada i od tego czasu nie produkują blanków . Jednak sprawa wygląda trochę inaczej . ATC jest w posiadaniu Targus Fly & Feather inc. . Jednym z wspólników był Bob Loomis. W trakcie budowy nowej fabryki wynikł konflikt między właścicielami a Bobem właśnie o przeniesienie produkcji poza teren USA. Bob wykupił cały sprzęt ATC , Shikari i jeszcze paru innych firm i razem Bradem Loomisem –synem G. Loomisa , włączył ten asortyment do projektu Loomis Outdoors- nad , którym pracuje od 6 miesięcy . Firma Rodmas będzie polskim przedstawicielem tej marki .Wpływ na tą decyzje ma też fakt ,że firma G.Loomis przestaje sprzedawać blanki od przyszłego roku . I był to jeden z powodów dla których Brad Loomis przeszedł z G. Loomis do nowego projektu Boba. Co do gwarancji dystrybutorzy zostali zabezpieczani stockiem gwarancyjnym przez ATC. Ponadto na przełomie stycznia /lutego 2009 . Przychodzi do mnie pierwsza dostawa z Loomis outdoors , gdzie kontynuowane będą te same modele jakie były w ATC przynajmniej na polski rynek . Tak więc na rynku Polskim nie będzie żadnych problemów gwarancyjnych , a firma Rodmas będzie uznawać wszystkie gwarancje. Będą też pewne nowości –materiał o którym niestety na razie nie mogę mówić . Ale będzie to wielki przełom w budowie blanków. Co do ATC nie zapadłą jeszcze żadna , konkretna decyzja , na pewno jest dla nich wielkim ciosem odejście Boba Loomisa . Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Dobrze wiedzieć, bo jak zajrzę do szafy to atc, atc a tam w kącie... a tez atc tylko wędki gościnnie przebywające są jakieś inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramay Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 uff, no to mozna spac spokojnie, a i widoki na przyszlosc optymistyczne , dzieki Lukasz za wyjasnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Unfortunately, we have sold off all of the inventory and machinery. I have no way to replace the warranty. If any thing changes i will contact youRegardsFred Gasparach Łukasz, trzy pytania, jeśli znasz odpowiedz: czy powyższe oznacza że Fred Gasparach nie przechodzi do projektu Loomis Outdoors? Rozumiem że stock gwarancyjny to są te blanki które masz akytualnie na składzie - skoro produkacja już się nie odbywa a firma wyprzedała zapasy ? Czy Loomis Outdoors będzie kontunuował produkcję na mandrelach ATC? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Stock gwarancyjny – w moim wypadku zanim złożyłem jakieś zamówienie , była robiona symulacja tego co sprzedaje się u mnie na rynku (na rok czasu). Tak aby każde zamówienie przychodziło jak najszybciej . Pewna ilość takich blanków została dla mnie przeznaczona na potrzeby gwarancyjne . Wczoraj otrzymałem jedną z takich przesyłek . Fred nadal pracuje dla ATC , więc nie przeszedł do Loomis Outdoors . Tak jak napisałem narazie ATC kończy nową fabrykę i zastanawiają się nad dalszym kierunkiem firmy . Od tego kierunku będzie też zależało czy będę dalej współpracował z ATC. Loomis outdoors jest w posiadaniu Mandreli ATC i Shikari –i przynajmniej na polski rynek będzie produkowało takie same modele jak dotychczas w ATC. Więcej informacji na temat projektu Boba nie mogę udzielić , przynajmniej na razie . Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Dobrze wiedzieć, bo jak zajrzę do szafy to atc, atc a tam w kącie... a tez atc tylko wędki gościnnie przebywające są jakieś inne. Uff, to samo mam ATC i ATC a za rok... też ATC <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Dobrze wiedzieć, bo jak zajrzę do szafy to atc, atc a tam w kącie... a tez atc tylko wędki gościnnie przebywające są jakieś inne. Uff, to samo mam ATC i ATC a za rok... też ATC <_< Witam, Polecam przeczytac watek. ATC to chyba to nie bedzie. Bardziej Loomis Outdoors. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Czy ktoś z forumowiczów ma kij na blanku ATC Elite DSE692? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Dobrze wiedzieć, bo jak zajrzę do szafy to atc, atc a tam w kącie... a tez atc tylko wędki gościnnie przebywające są jakieś inne. Uff, to samo mam ATC i ATC a za rok... też ATC <_< Witam, Polecam przeczytac watek. ATC to chyba to nie bedzie. Bardziej Loomis Outdoors. Bujo Dokładnie Ma ktoś jakiś namiar na stronę LOOMIS OUTDOOR? Na targach oglądałem kilka produktów - nawet ciekawych - i chętnie bym zapoznał się z całą ofertą Edit: chyba pozbierali zabawki, bo nawet strona ATC nie działa,zero maila czy innego kontaktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Witam Strona jeszcze nie działa . Ale blanki Już rolują . Wkrótce pierwsza dostawa 2-częściówek , także z wysokiego modułu =GLX G. Loomisa , oraz więcej info. Narazie prosze o cierpliwość. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 WitamCzy jest strona www firmowa ATC/shikariPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 strona już nie działa, bo nie ma firmy. info u Łukasza Masiaka rodmas.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi