prime Opublikowano 24 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 Czy dobrze interpretuje przepis który zabrania 10 -cio latkowi łowienia na spining w mojej obecności i na moje zezwolenie ,oczywiście chodzi mi o wody PZW ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roseth Opublikowano 24 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 Każdy okręg ma swój regulamin, zacytuj dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 A gdzie znalazłeś ten przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 25 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 Jeśli to woda Pzw to jak najbardziej może łowić na spinning razem z tobą tutaj jest to wyjaśnione https://wiadomosciwedkarskie.com.pl/artykul/wedkowanie-w-ramach/998717 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 25 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 (edytowane) A gdzie znalazłeś ten przepis? Ja dziś zadzwoniłem do PSR okręg mazowiecki i poinformowano mnie że , może spiningowac ,może nawet łowić na żywca ,trupka że łowiąc na żywca łowi przecież na spławik lub metodę gruntowa . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Stycznia 2023 przez buszmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 25 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 (edytowane) Każdy okręg ma swój regulamin, zacytuj dokładnie. Np Okręg mazowiecki zezwala na połówy spining ,żywca,trupka tak poinformowano mnie w psr pultusk Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Stycznia 2023 przez buszmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 25 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 Ja dziś zadzwoniłem do PSR okręg mazowiecki i poinformowano mnie że , może spiningowac ,może nawet łowić na żywca ,trupka że łowiąc na żywca łowi przecież na spławik lub metodę gruntowa . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 Najwyraźniej Panowie z pułtuskiego posterunku nie znają przepisów:https://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/3/wiadomosci/39226/pliki/regulamin_amatorskiego_polowu_ryb_od_1012020r.pdfZapisy p. II.3 do II.8 wyraźnie precyzują, co wolno, a czego nie wolno młodemu wędkarzowi.Wracając do Twojego pytania, syn może spinningować w Twoim towarzystwie, w ramach Twoich uprawnień i limitów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 25 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 (edytowane) Koledzy zle sie w 1 poście określiłem ,chodziło mi o wspólne łowienie metoda spinningowa .Czyli zostaje tylko dać następna daninę bysmy mogli lowic wspolnie a nie jeden sie przyglada jak drugi łowi trochę durny przepis ,a swoją drogą to trochę nie halo by psr wprowadzało w błąd nieznajac przepisów , Edytowane 25 Stycznia 2023 przez Viking 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 25 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 http://jerkbait.pl/topic/611-czy-11-letnie-dziecko-mo%C5%BCe-%C5%82owi%C4%87-na-spinning/http://jerkbait.pl/topic/611-czy-11-letnie-dziecko-mo%C5%BCe-%C5%82owi%C4%87-na-spinning/page-4#entry3056587 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 W zeszłym sezonie opłaciłem synkowi zezwolenie na łowienie w okręgu za 1PLN, dzięki temu może łowić legalnie na swój sprzęt swoje limity jak dorosły. Oczywiście trzeba było go zapisać do koła, a to już wpisowe. Dzieje się tak, bo egzamin na kartę wędkarską może zdać mając 14 lat, a mój junior ma 10. Oczywiście wędkowac może pod nadzorem dorosłego. Proponuję wybrać się do koła i dopłacic te parę groszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 27 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Tak juz o tym wiem Dzwoniłem i u mnie taka oplata to 130zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Koledzy zle sie w 1 poście określiłem ,chodziło mi o wspólne łowienie metoda spinningowa .Czyli zostaje tylko dać następna daninę bysmy mogli lowic wspolnie a nie jeden sie przyglada jak drugi łowi trochę durny przepis ,a swoją drogą to trochę nie halo by psr wprowadzało w błąd nieznajac przepisów ,Jeśli nic się nie pozmieniało.To łowicie razem jednym spinningiem. To znaczy w praktyce syn łowi, a ojciec pomaga, podpowiada gdzie rzucić, podbiera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roseth Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 (edytowane) Tak juz o tym wiem Dzwoniłem i u mnie taka oplata to 130zl U mnie w okręgu, członek-uczestnik (do 16 r.ż.) wnosi tylko składkę członkowską ze zniżką 75% ( uchwała 52/IX/2022 ZG PZW z dnia 24 września 2022 ) i tak jest/ powinno być...??? Czyli członkowska ulgowa 38 zł, opłata na z.i o.w. 0 zł. Nie jestem pewny, ale chyba jest też zwolnienie z wpisowego w przypadku uczestnika, tak było w zeszłym roku. Edytowane 27 Stycznia 2023 przez Roseth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Od bieżącego roku to okręgi ustalają wysokość składek na zagospodarowanie i ochronę wód, a składka członkowska to 25% wartości dla członków uczestników. W każdym okręgu jest inaczej, w jednym jest opłata, w innym nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Jeśli nic się nie pozmieniało.To łowicie razem jednym spinningiem. To znaczy w praktyce syn łowi, a ojciec pomaga, podpowiada gdzie rzucić, podbiera Bzdura, dziecko łowi swoim spinningiem i Ty jednocześnie łowisz swoim spinningiem, z zastrzeżeniem, że pod Twoją opieką, a więc musisz dziecko mieć w zasięgu wzroku i głosu oraz w ramach Twojego limitu połowów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 27 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Bzdura, dziecko łowi swoim spinningiem i Ty jednocześnie łowisz swoim spinningiem, z zastrzeżeniem, że pod Twoją opieką, a więc musisz dziecko mieć w zasięgu wzroku i głosu oraz w ramach Twojego limitu połowów. Zadzwon prosze do psr Siedlce 602 748158 i skarbnik kola 88 pzw wyszkow 602557908 ,zadzwon i pogadaj z nimi moze sie mylą ,ja nie mam argumentów zeby im powiedziec ze wprowadzaja ludzi w blad . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Bzdura, dziecko łowi swoim spinningiem i Ty jednocześnie łowisz swoim spinningiem, z zastrzeżeniem, że pod Twoją opieką, a więc musisz dziecko mieć w zasięgu wzroku i głosu oraz w ramach Twojego limitu połowów. Nie wprowadzaj w błąd. Nie zrzeszony małolat łowi w twoim limicie i prawach. A Ty możesz na dwa spinningi łowić? I masz odpowiedź. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 27 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Nie wprowadzaj w błąd. Nie zrzeszony małolat łowi w twoim limicie i prawach. A Ty możesz na dwa spinningi łowić? I masz odpowiedź.Dokladnie tak mi powiedziano w psr i w kole ,kolega Alex w innym watku a tym samym temacie robi ze mnie delikatnie mowiac durnia nie umiejącego czytac ze zrozumieniem ,to wlasnie dla tego zadzwonilem pod wyzej wskazane tel. bo juz zglupialem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Nie wprowadzaj w błąd. Nie zrzeszony małolat łowi w twoim limicie i prawach. A Ty możesz na dwa spinningi łowić? I masz odpowiedź.Ewentualnie młody może łowić na spinning, a ojciec obok na spławik. Jednak młody nie może się oddalać od dorosłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 27 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 (edytowane) Ewentualnie młody może łowić na spinning, a ojciec obok na spławik. Jednak młody nie może się oddalać od dorosłego.Artur, raczej nie ,jesli ktorys z nas lowi na spin. to drugi jest tylko obserwatorem ,jesli lowimy na splawik ,grunt to 2 wedki na nas 2 ,wszystko sie zmieni gdy wykupie mu legitymacje Edytowane 27 Stycznia 2023 przez Viking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Arek raczej nie ,jesli ktorys z nas lowi na spin. to drugi jest tylko obserwatorem ,jesli lowimy na splawik ,grunt to 2 wedki na nas 2 ,wszystko sie zmieni gdy wykupie mu legitymacjeNo to się pozmieniały przepisy. Co prawda nie wnikałem w taką sytuację z młodocianym spinningistą przez wiele lat, ale pamiętam jak ja zaczynałem ze spinem, to u nas wolno było spinningować u boku dorosłego. Dorosły na spławik, a młody na spina, ale tak , żeby się nie oddalał. Ja chyba miałem wykupione wpisowe i była legitymacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Może syn na spinning i ojciec na spinning jeśli wiadomo ojciec ma wykupione opłaty ile .mozna to maglować podałem na początku linka gdzie jest to wyjaśnione 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 27 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Może syn na spinning i ojciec na spinning jeśli wiadomo ojciec ma wykupione opłaty ile .mozna to maglować podałem na początku linka gdzie jest to wyjaśnionea zuwazyles z ktorego roku jest przytoczony przez ciebie artykuł?z 2020 , zacytuje siebie z wcześniejszego komentarza ....Zadzwon prosze do psr Siedlce 602 748158 i skarbnik kola 88 pzw wyszkow 602557908 ,zadzwon i pogadaj z nimi moze sie mylą ,ja nie mam argumentów zeby im powiedziec ze wprowadzaja ludzi w blad...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 To jak myślisz po co jest wprowadzony "członek uczestnik" w takim razie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi