korol Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 Kiedyś, jak sam zdawałem (tak wiem, dawno temu, ale pamięć mam dobrą) wykładnia była taka:1. Od 16go roku życia można było łowić jedną wędką na spinning.2. Dziecko pod opieką dorosłego mogło łowić w ramach jego uprawnień.Czyli cały czas łącznie jeden spinning na tatę i syna (lub dwie spławikówki, gruntówki)Od posiadania dzieci nie mnożyła się liczba wędek do wykorzystania.A dziś? Śledząc dyskusję - co Okręg to inna interpretacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 (edytowane) Spinning od początku wyzwalał jakieś dziwne pomysły. Może przez tę skomplikowaną nazwę. Drzewiej znaczek na spinning trzeba było posiadać. To nasze wędkarstwo w obszarach organizacyjnych jest czasem żałosne dramatycznie. Edytowane 7 Marca 2023 przez Pluszszcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Czym my się ekscytujemy? Niedługo zostanie zniesiona karta wędkarska. Podobnie kiedyś zniesiono karty rowerowe i patenty żeglarskie, teraz skuterki i rowery rządzą, a na szlakach żeglarskich burdel na 102 - oj przepraszam, w burdelach jest porządek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 9 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 (edytowane) Kiedyś, jak sam zdawałem (tak wiem, dawno temu, ale pamięć mam dobrą) wykładnia była taka: 1. Od 16go roku życia można było łowić jedną wędką na spinning.2. Dziecko pod opieką dorosłego mogło łowić w ramach jego uprawnień. Czyli cały czas łącznie jeden spinning na tatę i syna (lub dwie spławikówki, gruntówki)Od posiadania dzieci nie mnożyła się liczba wędek do wykorzystania. A dziś? Śledząc dyskusję - co Okręg to inna interpretacja Dokładnie taką odpowiedź jak napisał Piotr otrzymałem w 2020 roku na Twardej. Jak chce łowić z dziesięcioletnim synem na spinning, muszę wyrobić dla syna legitymację członkowską i tak też zrobiłem. Edytowane 9 Marca 2023 przez Ciastek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akshen Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 w zeszłym roku odbierałem kartę na Twardej w siedzibie PZW OM, dopytałem o tą sprawę i oczywiście oni tez nie wiedzieli jak to dokładnie jest. Twierdzili, że na pewno nie możemy wspólnie łowić w ramach moich uprawnień. Zapisy mówią kompletnie co innego, ale w większości te leśne dziadki same nie rozumieją tych zapisów. Dla spokoju wykupiłem dla syna (8 lat) członka uczestnika (niezła danina, ponad 100 zl za całość) i łowimy. Nie miałem jeszcze kontroli, ale podejrzewam, że nawet z własną legitymacją będą problemy patrząc na to jak w mazowieckim działa PSR.Szkoda tylko, ze robi sie takie problemy z polowem dla tak małych dzieci, przeciez to jest przyszlosc wedkarstwa w Polsce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi