Skocz do zawartości

casting

tofik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Cześć tifik witam cię na forum mam dla ciebie propozycje chociaż sam jestem początkującym jednak w tych zakresach to ja bym wybrał u żbika St Corix Avid AC66MF jeśli miałbym kasę to jest tyklo ok 100-150zł więcej niż te twoje a tego miałem w rękach jest super :huh: :D. Co prawda górny zakres do 21,3 ale ma duży zapas pozdrawiam.

Cześć,

Ja sobie tak myślę, że zanim dorzucicie następne liczby (metry, numery multików, symbole wędek) to warto by zapytać Tofik'a na co ma to być wędka, jakie przynęty oraz w jakich warunkach chce ten sprzęt stosować. Dla mnie wędka na bolenie i rzekę będzie inna niż na szczupaki z łódki.

Tofik, oprócz kwoty, którą chcesz wydać, podaj jeszcze dokładne zastosowanie. Dla mnie tylko wtedy można Tobie doradzić.

Pozdrawiam

Remek

Tom Cast te Twoje wypowiedzi są tak samo treściwe jak te cherezje na temacie trola.Jakoś masz skłonnosci do obrażania kolegów na forum.Tylko jednym pytaniem Cię zgasiłem więc zastanów się nad tym co chcesz napisać bo jak na razie wychidzisz na wała.Chcesz czymś zainponować ale wedłóg mnie jesteś słabym teoretykiem i nic sobą na razie nie reorezentujesz.Tornado

Wiesz Tornado, jest takie powiedzenie: uderz w stół a nożyce sie odezwa i jak narazie za kazdym razem Jerzy sie odzywa, a za nim wtórujesz Ty. Bez urazy ale potraficie tylko i wyłącznie podważać umiejetności innych.

Dziwnie sie czuje na tym portalu. Remku nie obraż sie ale będąc na obu portalach (sądziłem że z każdego coś dla siebie wartościowego wyciągna) to teraz zastanowie sie czy nie odpuścić sobie pisania u Was. Bo w sumie po co skoro za każdym razem podważane jest to co pisze. Po co mam byc obrazany, nie jest mi to do niczego potrzebne i nic dobrego nie wyniose...

Nie jestem geniuszem, wykożystuje tylko możliwości jakie daje sprzęt. To że napisałem ile udało mi sie rzucić, nie jest przechwałką, chciałem tylko podpowiedzieć nowemu koledze, że ten multik ma duże możliwości. Nie oznacza to też że łowie paprochami na casting. Akurat do paproców ma 10 kluske do 5g, pod stałą szpule. Ale po co spytać, lepiej od razu obrazić, zmieszać z błotem. Prawda Panowie Jerzy i Tornado !?

Pozdrawiam. TomCast

A ja proponuję przy najbliższej okazji spotkać się i zweryfikować wszystkie informacje. Jeżeli ktoś rzuca 4 gramami powtarzalnie na odległość 40 metrów, to zawsze warto zaobserwować jak to robi. Zawsze można się czegoś nauczyć. Z drugiej strony to, że znamy się w większości przypadków tylko z internetu nie sprzyja racjonalnej wymianie zdań. Poznawajmy się na zlotach i innych spotkaniach. Wtedy będziemy wiedzieć z kim mamy do czynienia i w jaki sposób odbierać jego słowa.

Proponuję przejść do rzeczy (tematu głównego) a ewentualne dodatkowe komentarze załatwić prywatnie.

Pozdrawiam i połamania kija życzę - wszystkim :D

PS Ja się z chęcią pouczę rzucania - tu mam dużo do nadrobienia.

Nie chcę manipulować @Remkiem ale czas chyba wywalać dziwne posty nie pasujące do wątku, za dużo frustratów się pojawiło ostatnio... B)

BTW : Tofik jakie przynęty będą dominowac w Twoim arsenale

Jakby co mogę podzielić się z Tobą wrażeniami z operowania zestawem do 1 oz z chronarchem shimano - od 7 gram działa super , mniej nie sprawdzałem bo mnie to nie interesowało ( z tym kijem). Nie wiem jakich rad oczekujesz..................ale pytaj tak jak ja rok temu to wszystkiego się dowiesz :D

Spokojnie, niekiedy trzeba zejść z drogi i trafić na nią ponownie wtedy inaczej widać całą sytuację. Przede wszystkim proszę o pozostawienie emocji na boku.

Czekam na ruch Tofika. Na razie trudno cokolwiek doradzić. Tzn. można ale ... będzie to nie do przyjęcia estymata.

Pozdrawiam

Remek

Witam z rana !! :D :D

Przepraszam to wszystko moja wina i częściowo @Mirata to my namówiliśmy @Tofika, poznanego wcześnie rano 1 maja nad wodą, do zalogowania się na tym forum i zainteresowanie wędkarstwem castingowym. To my pokazaliśmy w praktyce jak działają jerki Salmo i zestawy castingowe. Mimo sugerowanej nie udolnosci byliśmy wystarczajaco przekonywujacy, że Tofik jednak zdecydował się na zalogowanie i napisanie tego postu z prośbą o pomoc.

Wracajac do meritum samego wątku i z tego co usłyszałem od Tofika bezpośrednio, sugeruje zakup lekkiej jerkówki czyli kija o mocy 20 lbs i realnym c/w w okolicach 50g. Do tego niski profil np. typu ABU Revo S, Curado 201DPV, Daiwa 100HL Rojo itd.

pozdrawiam wszystkich wędkarzy nawet tych trawiastych :mellow:

JW :D