mifek Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 przez czysty sentyment do firmy - polecam ABU REVOprzez zachwyt mozliwosciami, mocą, spasowaniem i innymi takimi ciekawostkami - CURADO 201 DPV/DHSVz daiwa za wiele nie mialem do czynienia, ale jak zawsze moge powtorzyc... albo w tym przypadku powtarzal nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Cześć tofik jeśli byś chciał zabaczyć - przetestować ABU Revo SLto będę go miał na początu tego nowego tygodnia już na stałe właśnie dostałem informacje że już jest w kraju . Możemy się spotkać to go sobie zobaczysz w akcji pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 oj sie narobilo... spokojnie panowie. tak jak napisal jerzy chodzi tu przynety 20-50 gr. przeszedlem juz przez etap dlubania okoni na wklejke... czas na zmiane Sorry że jeszcze sie wetne. Zastanów sie Tofik czego Ty naprawde chcesz, wpierw ( w pierszym poście ) piszesz że to ma być sprzet do przynęt do ok. 30g teraz znowu ze od 20 do 50g, a to robi olbrzymią różnice.... zreszta i tak szkoda mojego czasu na pisanie, przecież wiecie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 po prostu sprecyzowalem zakres przynet. zreszta 30 gr miesci sie w przedziale 20-50 gr... no coz moze gdybym lowil na paprochy nadal bardziej bys mnie tolerowal.... pojechali ci inni stali bywalcy to czepiasz sie mnie... dobry jestes... idz trenuj na trawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Ale ja do Ciebie nic nie mam, napisałem że gdybyś bardziej sprecyzowal na początku o co Ci chodzi może nie było by takiego zamieszania. Poza tym wyraznie napisałem ze nie łowie paprochami na casting. A opinia tych stałych bywalców ( oni wiedza kto, nie trzeba pisać ) nie interesuje mnie wacale, nie sa dla mnie zadnym autorytetem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 dla mnie to forum to nowosc. wszystkich metod uczylem sie sam. uwirzcie ze to bylo trudne... prasa pisze o wszystkim dosc ogolnie a jesli juz cos konkretnie polecaja to najczesciej bubel na ktory szkoda siana. dlatego zwrocilem sie do was,kolegow po kiju o pomoc. casting to dla mnie nowosc. stad malo precyzyjne moje pytania. wiem ze chce lowic srednie ryby ze wskazaniem na szczupaki szczegolnie we warcie i i czasem w wodach stojacych raczej malych ... dzieki za wszelkie sugestie i jesli moge to prosze o jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Powiem Ci tak, najrozsądniej jest pomacać kilka zstawów jeśli masz taką okazję, a z tego co da sie wyczytać masz i wybrać to co będzie Ci najbardziej pasowało. Nie kieruj sie tu upodobaniami, moimi czy kolegów, bo każdy z Nas ma kierunek który uwaza za słuszny. Pamiętaj że łowienia ma sprawiać przyjemnośc, a nie być mordęgą. Mi casting każdego dnia sprawia podoba sie coraz bardziej (acz kolwiek z pewnych zestawów staloszpulowych nie zrezygnuje) i życzę Ci żebyś tak samo czerpał z tego radość i swobode łowienia. Pozdrawiam. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 witaj on the board jest kilka ladnych avidow lub bardziej budzetowych premierow, ktore obsluza ten zakres przynet bez najwiekszego problemukolowrotek polecam ze stajni daiwa, nazywa sie zillion albo abu revo STXgdybys sie zdecydowal na troche lzejszy kij, to pomysl takze o daiwie alphaspolamania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Jak 20 - 50g, to prawie każdy multik. Polecam coś z średniej półki cenowej a zarazem solidną konstrukcję np. ABU Revo lub Shimano Curado, Metanium XT. Do wabików 50g raczej nie polecam Scorpiona. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 witam!ja ze swojej strony chciałbym jednak odradzić revo. młynek ten posiadałem i po paru wyjazdach na ryby zaczęła się łuszczyć na nim farba, być może była to wada tylko mojego egzemplarza, ale z tego co wiem @Standerus też miał tego typu problem. mechanicznie i rzutowo kołowrotek był bez zarzutu - ale wykończenie troszkę zbabrali. sugerował bym zatem ww. curdo dtak samo dobre jak nie lepsze a przy tym lepiej wykończone.pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Cenna informacja peresada. Dzięki! W tym roku Revo będzie używane non-stop w Szwecji więc zobaczymy jak to, które będziemy mieli. pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 zapomniałem dodać że chodzi o STXpozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 a to mnie zmatwiliscie Panowie. Chcę sobie zbodowac lekki kij jerkowy 6 c/w max 60g właśnie pod revo SX albo STX. Rozkład przelotek miał uwzględnić właśnie ten multik. Myślałem,z e tylko VS 200 się łuszczy widziałem egzemplarz z którego zlazła prawie cała farba!! pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Kolego Jerzy, rozkład przelotek wykonuje sie pod konkretny blank a nie kolowrotek. Moze zle sie wyraziłes Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 nie znam się na zbrojeniu wędek ale chyba można sobie rozłożyć przelotki mając na uwadze rodzaj młynka: niski profil bądź round.i tak mi się zdaje że to @Jerzy miał na myśli. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Dlatego spytałem, moze wlasnie o to mu chodziło, ale generalnie nie bedzie to mialo duzego znaczenia, sprawdzalem juz i przy ciezkich przynętach lata tak samo obojetnie jaki multik masz zalozony. Tu juz praktycznie kont wejscia linki na pierwsza przelotke jest nie istotny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Kolego Jerzy, rozkład przelotek wykonuje sie pod konkretny blank a nie kolowrotek. Moze zle sie wyraziłes Pozdrawiam Tomku troszkę się mylisz Inaczej zaprojektujesz wędkę pod presso a inczej pod conuesta 51 SS Ja tam się na tym nie znam aż tak bardzo ale zobacz sobie tutaj http://jerkbait.pl/?p=76. Moja wędka budowana była też z uwzględnieniem multiplikatora jaki będę używał. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Remku, a własnie ze sie nie myle przeczytaj dokładnie co napisałem. Mianowicie, nie bedzie miało znaczenie przy ciezkich wabikach, natomiast tak jak teraz wymieniłeś Presso i Conqust 51S jak najbardziej tak, wazne jest czy pierwsza przelotka bedzie niska czy troche wyzsza. Ale najwazniejsza jest tu odległośc od kołowrotka która powinna wynosić ok 50cm Jesli chodzi o tarcie to zobacz jak bardzo trze linka i przelotki w zbrojeniu spiralnym. Wiec czy to będzie niskoprofilowiec czy round różnica w wysokości przy odległosci pół metrowej jest maleńka Oczywiście można sie uprzeć i budować pod konkretny model, tylko co kiedy multik szlak trafi lub pójdzie w odstawke bo kupimy nowy? Moim zdaniem, ale powtarzam moim i pewnie wielu sie z tym nie zgodzi nie ma sensu budowanie wedki do cieżkich przynęt pod kołowrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Ja generalnie nie chcę się wypowiadać w tych kwestiach bo jestem ... laikiem w rodbuildingu. Brałem pod uwagę lekkie konstrukcje. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 I co do lekkich konstrukcji zgadzam sie z Toba w całosci Ja pisałem o ciezkich, bo do takich chce budowac @Jerzy, przynajmiej tak napisał. Choc musze Ci powiedziec ze teraz testuje kij pod lekkie wabiki z przelotka bardzo blisko multika (podobno ma to zapobiegac bocznym podmucha wiatru a co za tym idzie ma sie dalej rzucac) sprawdze i zdam relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 ja chciałem tylko zapytać @TomCasta - czy masz jakąś praktyczną wiedzę na temat budowy wędek? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Krzysiek, czy możesz podesłac mi jakąś fotkę ma e-mail z tym obdrapanym ABU STX? Jakoś o mało już nie kupiłem wersji SX. Ciekawy jestem czy ten czerwony robiony podobno specjalnie dla sieci Cabelas też ma kiepsko położony lakier.pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Krzysiek, czy możesz podesłac mi jakąś fotkę ma e-mail z tym obdrapanym ABU STX? Jakoś o mało już nie kupiłem wersji SX. Ciekawy jestem czy ten czerwony robiony podobno specjalnie dla sieci Cabelas też ma kiepsko położony lakier.pozd JW A może wrzućcie tą fotę na forum. Sam jestem chętny bo ostatnio dużo radziłem w tej kwestii więc chciałbym zweryfikować swoją wiedzę. pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 @peresada mam, jeśli potrzebujesz coś wiedzieć służe pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 no i dolina... w tym tygodniu mialem obejrzec revo i nagle taki komentarz co do tego modelu. jestem coraz blizszy decyzji... chyba wybiore curado. wlasciwie lakier ni lowi ryb ale chyba to tak jak z autem... lakier nie jezdzi ale odrapany bolid to siara. daiwe sznuje ale przez pare lat spiningu schimano nie zawiodlo wiec moze i multiki sa ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi