Skocz do zawartości
  • 0

Siedmiu Wspaniałych - Trudny Wybór .

rekin175

Pytanie

Witam , mam nie lada dylemat z wyborem młynka oto moje typy jest z czego wybierać co przyprawia o ból głowy !. Proszę o wasze sugestie użytkowników wymienionych młynków i nie tylko , młynek będzie zatrudniony raczej do klenia pstrąga , choć zawsze warunki jego zatrudnienia mogą ulec zmianie :) tak wiec rozmiar już sobie wybiorę indywidualnie .

Lista:

1.Daiwa Theory

2.Daiwa R`NESSA

3.SHIMANO RARENIUM CL4

4.DAIWA BALLISTIC

5.DAIWA CALDIA [model z roku 2012]

6.TEAM DAIWA TD-R

7.SHIMANO STRADIC CI4

1.Daiwa Theory

daiwatkopiowanie.th.jpg

2.Daiwa R`NESSA

daiwarkopiowanie.th.jpg

3.SHIMANO RARENIUM CL4

shimanorareniumkopiowan.th.jpg

4.DAIWA BALLISTIC

balistickopiowanie.th.jpg

5.DAIWA CALDIA [model z roku 2012]

caldiakopiowanie.th.jpg

6.TEAM DAIWA TD-R

tdr2508kopiowanie.th.jpg

7.SHIMANO STRADIC CI4

stradickopiowanie.th.jpg

Edytowane przez rekin175

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Rozmiar 4000 Shimano to było by coś adekwatne rozmiarem do Caldi 2500 X ?, wolę własnie mniejszy od Caldi 2500 X choć pewnie bez przymiarki się nie obejdzie u mnie niestety nie widziałem tych w/w młynków tak więc czeka mnie wycieczka :) żona z synem będzie zadowolona :) , wyślę na ciastko a sam hop patrzcie krencioły do salonu

• 0

Dysponując budżetem 800-1000 zł (a taką kwotę chyba chcesz przeznaczyc na kołwrotek) wybór uzależniłbym od tego jak szybko chcesz się pozbyc tych pieniędzy. Jeżeli natychmiast to bierz tak Ci sugerują poprzednicy Rarenium 4000, a jeśli nie pali Ci się pod nogami to ja na Twoim miejscu zaczatowałbym na jakąś Daiwę 3000-3500 - Emblem X albo Z, lub Tournamenta X, ewent. starszą (niebieską) Certate (czasem @Zorro coś sprzeda jak mu wypadnie z szafy, czasem @Guzu, albo @Mefisto coś wynajdą). Rarenium w sklepie zdążysz zawsze kupic.

• 0

Dysponując budżetem 800-1000 zł (a taką kwotę chyba chcesz przeznaczyc na kołwrotek) wybór uzależniłbym od tego jak szybko chcesz się pozbyc tych pieniędzy. Jeżeli natychmiast to bierz tak Ci sugerują poprzednicy Rarenium 4000, a jeśli nie pali Ci się pod nogami to ja na Twoim miejscu zaczatowałbym na jakąś Daiwę 3000-3500 - Emblem X albo Z, lub Tournamenta X, ewent. starszą (niebieską) Certate (czasem @Zorro coś sprzeda jak mu wypadnie z szafy, czasem @Guzu, albo @Mefisto coś wynajdą). Rarenium w sklepie zdążysz zawsze kupic.

Powiem tak , wcale mi się nie śpieszy łowić w zasadzie mam czym temat założyłem gdyż chcę dokonać trafnego wyboru , problem jest jeszcze taki iż jak to bywa czekasz na wymienione przez ciebie młynki czekasz a jak już kupisz coś seryjnego wtedy dopiero ktoś wystawia ciekawą ofertę i czekaj tatka latka :)

• 0

A więc tak , nie napiszę dużo bo nie mam z czego czerpać do tematu młynek szybciej opuścił moje domostwo niż w nim zagościł :) . Rozpakowanie oględziny no ok ale bez popuszczania i czar już prysł po dotknięciu i regulacji hamulca na pokrętle hamulca luz między przejściem dokręcanie/odkręcanie około 2 mm zdecydowanie wyczuwalny , to by jeszcze nie dyskwalifikowało ale nie zadowalało następnie podpiłem pod kija i staram ustawić się hamulec w niskim zakresie . Koniec żyłki do nogi od ławy i patrzę na płynność hamulca a tu co telepie mi kijem ja starą K szok dokręcam dalej dopiero jak mam już hamulec bardziej skręcony ustępuje telepanie czyli brak dolnego zakresu hamulca chyba że chcesz mieć wibrator w gratisie to ok ale ja potrzebuję kręcioła nie wibratora może jakieś płci pięknej by się to przydało mnie niestety nie , młynek spakowałem odesłałem koniec jestem wyleczony z SHIMANO ! dziękuję .

• 0

Nie chcę być uznany za nieproszonego gościa ale w tym temacie nieco dziwi mnie, że nie uwzględniono nic ze stajni Penna. - np Battla, Conquera czy najnowszego Spinfishera V (wczoraj go odebrałem prosto z USA i jestem od wrażeniem, choć to raczej sprzęt do cięższego spiningu). Kołowrotki tej firmy, z nieznanych mi przyczyn są ewidentnie niedoceniane w Polsce, a charaktreryzują się prostą, niezawodną i bardzo solidną konsrukcją. Moim zdaniem szczególnie Spinfisher V (konstrukcja nowa, debiutująca od początku października tego roku) zasługuje na szczególną uwagę, choć wiadomo, że jak każda nowość stanowi jednak zagadkę. Polecam uwadze wątek na tym forum dot. tego kołowrotka p/t "Nowy Penn Spinfisher V". To tylko głos w dyskusji bo Kolega już wybrał. RB.