Skocz do zawartości

Multiplikator do przynęt od 3/8 oz do 3 oz

Tomaszek

Rekomendowane odpowiedzi

Hi

Noszę się z zamiarem zakupienia multiplikatora do przynęt od 3/8 oz czyli po polsku od 10g. Jednak nie ma być to kołowrotek tylko do lekkich przynęt, chciał bym żeby obsłużył również cięższe wabiki. Maksymalnie do 3 oz (85g).

Jakie kołowrotki w tym przedziale polecili byście? Wszelkie inne komentarze i obserwacje, również mile widziane.

Hej pitt, chodzi mi właśnie o rzucanie. Domyślam się że miałeś na myśli Team Daiwa Luna. Ale "CC" to będziesz musiał mi rozszyfrować... Opis TD mówi

built for those heavy cover and open water top-of-the-food-chain fish that demand heavier line and heavier muscle

Czy to aby będzie pasować do łowenia na 10-cio gramowe woblerki? Kołowrotek ten ma być uzupełnieniem dla mojego pracującego na morzu Curado 301, którego zdolność do operowania przynętami z dołu przedziału który podałem jest ograniczona.

godski, nie zastanawiałem się nad budrzetem. Napewno, nie chciał bym żeby mi się ten kołowrotek rozpadł w rękach.... Chodzi mi raczej o Wasze rekomendacja a ja sobie już potem to posortuję :)

Dzięki!

W przedziale który sugerujesz proponuję Ryoga 1016HL. Gabarytowo prawie jak CC200, mocny hamulec, terkotka, świetny rzutowo, solidna maszyna na lata. Użytkuję zarówno Ryoga jak i CC201 w dwóch opcjach, każdy wybór z podanych będzie dobry. Kilka fotek porównawczych (gabaryt) Ryoga 1016HL, CC 201/201DC i Ryoga 2020HL...

75017527.jpg

81525826.jpg

58966940.jpg

80316261.jpg

45475141.jpg

19756911.jpg

Edytowane przez Andrzej Stanek
  • Like 1

Zdjęcia miałem pod ręką, robiłem rano Koledze z forum który ma podobny problem z wyborem. Śmiało mogę polecić przedstawione młynki, chodzą i rzucają tip top, no może duża Ryoga mniej. Mam ją głównie do konkretnych przynęt. Z małej + szpulka RCS i ceramiki rzucam od 6 max 62 gram (najcięższe wahadło). Wszystko lata, łachy nie robi...

Dla porównania z ABU Morrum... ;)

multiki.jpg

Edytowane przez Andrzej Stanek

tomaszek, powiedz - jakie ryby chcesz tym lowić?

W sensie, czy potrzebujesz duze przelożenie?

Czy raczej moc?

Luna/milionaire są dobrym rozwiazaniem, tyle że i hamulec słaby i wolne. Hamulec mozna sobie stunningować, a nie zawsze potrzebne szybkie przełozenie.