fijal87 Opublikowano 17 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 Witam, szukam kija pod jerki o gramaturze max 110gr. Dwuskład, o długości 240cm+. Kijek będzie podpięty pod CC301. Cena nie gra roli.Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 Witam, szukam kija pod jerki o gramaturze max 110gr. Dwuskład, o długości 240cm+. Kijek będzie podpięty pod CC301. Cena nie gra roli.Z góry dziękuję za pomocPod jerki do 110 g kijek 240+? Ciekawe. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Ja nie widze w tym problemu. Sam na jesieni jerkowałem kijem 240cm mimo tego, że mam zestaw typowo pod jerki. Było całkiem wygodnie i nadgarstek nie bolał (co często zdarza mi się przy typowym kiju jerkowym po dłuższym czasie). Nie ma co popadać w schematy . Niech każdy robi tak jak jest mu wygodnie. Napewno nie wpłynie to na skutecznośc metody jerkowej bo używa się rzekomo za długiego kija Jężeli koniecznie szukasz kija o takim cw i długości to mi sprawdził sie Daiwa Prorex 240cm do 120gram. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Ja nie widze w tym problemu. Sam na jesieni jerkowałem kijem 240cm mimo tego, że mam zestaw typowo pod jerki. Było całkiem wygodnie i nadgarstek nie bolał (co często zdarza mi się przy typowym kiju jerkowym po dłuższym czasie). Nie ma co popadać w schematy . Niech każdy robi tak jak jest mu wygodnie. Napewno nie wpłynie to na skutecznośc metody jerkowej bo używa się rzekomo za długiego kija Jężeli koniecznie szukasz kija o takim cw i długości to mi sprawdził sie Daiwa Prorex 240cm do 120gram.Wiem że się da, tyle ze takim kijem nie poprowadzisz np. Buster Jerka w szybkim tempem - wtedy głównie nadgarstek nadaje pęd. Czasem jest tak że tylko przy takim prowadzeniu są efekty. Krótkim i relatywnie lekkim kijem poprowadzisz i wolno i szybko natomiast długim i cięższym już nie. Wpłynie na skuteczność jeśli ryby biorą tylko przy ekspresowym prowadzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 My z kolegą uzywamy do jerkow tak długich wedek, ale tylko do trola, bo łowienie z reki takimi dlugimi przez parę dobrych godzin to jednak męka, ale wiadomo, co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Moja generalna zasada dotycząca wędzisk - możliwie krótkie w danych warunkach - sprawdza się przy jerkach w całej okazałości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perch22 Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 Witam ,zaczynam nową przygodę ,duże gumy i Jerki chcę ogarnąć jednym kijem ,poczytałem trochę , i na początek kupiłem Westin Powercast W4 40-130g /240cm pod kołowrotek o stałej szpuli ,coś więcej napiszę po pierwszych testach na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 23 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Szukam budżetowego kija do jerków najlepiej do 2m, 100/110g i do 400pln. Myslalem nad dragonem big bait jerk II. W dobrym kierunku patrzę? Moze znacie ciekawsze propozycje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebulba Opublikowano 25 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2023 Astral idziesz w bardzo dobrym kierunku. Wędziska Dragon big bait jerk wersja do 120g to świetna wędka do wyrwania teraz bardzo dobrych pieniądzach czyli poniżej 300pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrado Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2023 Panowie ja również szukam czegoś pod jerki 10/13cm myślę o czymś do ok 80g i 180cm najlepiej jest coś ciekawego w tey długości po za foxem wariorem lub primsem x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2023 Salmo Slider Stick 1,8m 40-100g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 27 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2024 Ten Salmo 100g to da się na luzie rzucać czy trzeba już zachować ostrożność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 27 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2024 Bo to nie chodzi o długość tylko o miejsce wędkarza nad wodą, co innego z gumiaka i poziomu tafli wody, a co innego 1m nad powierzchnią z pokładu słonecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 27 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2024 Jeśli ktoś nadal szuka, to mam świetny kij ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 27 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2024 Ten Salmo 100g to da się na luzie rzucać czy trzeba już zachować ostrożność?Da się,ale moim zdaniem nie jest to jakieś mega komfortowe. Swimm 12cm - Buster Jerk 15cm to optimum dla tego kija. Zamieniłem go na Mikado Jaws Crazy Jerk bo potrzebowałem czegoś w dwóch kawałkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 28 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2024 Jeśli ktoś nadal szuka, to mam świetny kij To chwal sie co tam masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 28 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2024 Wisi na giełdzie: https://jerkbait.pl/topic/189646-casting-batson-sw967f/#entry3195959 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslav Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Da się,ale moim zdaniem nie jest to jakieś mega komfortowe. Swimm 12cm - Buster Jerk 15cm to optimum dla tego kija. Zamieniłem go na Mikado Jaws Crazy Jerk bo potrzebowałem czegoś w dwóch kawałkach.Polecasz tego mikado crazy jerk? Zastanawiam się nad zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi