Skocz do zawartości

Wodery SIMMS - rozmiarówka

Gość S@lmo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy posiada ktoś z Was wodery SIMMS G4,G3,G4Z Stockingfoots w rozmiarach L,LK,XL, 9-11 lub 12-13?
Będę wdzieczny za pomiar szerokości w klatce, pasie, od kroku do podłogi oraz długości skarpety.
Mam możliwość sprowadzenia i wgapiam się już drugi dzień w tabelę rozmiarów SIMMS'a i nie mam pewności, który rozmiar będzie najbardziej odpowiedni.
W pasie mam 96, nogawka 86, w klatce 115, wzrost 183, waga ca 90kg - ubierane będą raczej na średnią warstwę odzieży- końcówka lata/jesień

Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
Sławek

G3 albo G4 mial swego czasu

http://jerkbait.pl/user/48107-bramo/

ale sie wkurzyl bo zanim sie do nich przywyczail zaczely cieknac i oddal do sklepu - bez jakniecią oddali mu kase... ale spytaj jego - moze pomoze w wymiarowaniu...

ale sie wkurzyl bo zanim sie do nich przywyczail zaczely cieknac i oddal do sklepu - bez jakniecią oddali mu kase... ale spytaj jego - moze pomoze w wymiarowaniu...

No te Hamerykany to zawsze badziew robią ale zaryzykuję, może z rok wytrzymają ;)

@ bartsiedlce - z góry dziekuję :)

Edytowane przez Trutta

Pomiary wykonane. Mój model to stareńkie Headwaters, 6 lat temu to był jeden z najlepszych modeli, z Goretexu. Gacie to rozmiar M, ale pomoże w wyborze. Niestety rozmiar stopy nie jest podany na metce, ale podejrzewam 9-11.

Pas - 112

Klata - 118

Długość całkowita - 148

Nogawka wewnątrz - 93

Stopa zewnątrz - 28

Ja mam 170 cm, 110 w klacie, 92 w pasie i ważę 83 kg. Na codzień noszę buty w rozmiarze 43. W gaciach jest spoko, zakładam bieliznę termiczną, cienkie spodnie polarowe i bluzę z polaru 150 i jest super nawet w zimne dni. Na stopy zakładam cieniutkie bawełniane i do tego bardzo grube skarpety z merynosa. Mogę ich nie zdejmować, super wygodne. Bywało, że spędzałem w nich kilkanaście godzin.

Przy Twoich wymiarach myślę, że L to maximum, w XL będziesz tonął. Długość nogawki musi być nieco większa, podobnie w pasie. Zbyt dopasowane gacie będą niewygodne i szybko przetrą się. Skarpetka nieco mniej istotna, dobrze dobierz buty.

Ja jestem zachwycony swoimi, trwają przez lata, nic nie cieknie, oddychają. Czego chcieć więcej?

Ciekawe, czy nadal produkują je w USA, jak moje.

Powodzenia w zakupach - Bartek

Dzięki za poświęcony czas, dane bardzo się przydadzą do analizy :) Widzę, że ubierasz się izolacyjnie dokładnie tak jak ja :)

W sumie na codzień noszę windstoppery SIMMS'a XL, dlatego i na portki patrzyłem w tym rozmiarze. Fakt, że bluzy są ciut przyduże i L by pasowałby bardziej.

Ja mam stopę rozmiaru buta codziennego 45-46 więc z tego wynika, że skarpeta powinna być 12-13 więc zostaje L (12-13), LL (12-13) lub XL, które istotnie moga być workowate.