Gość S@lmo Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 WitamCzy posiada ktoś z Was wodery SIMMS G4,G3,G4Z Stockingfoots w rozmiarach L,LK,XL, 9-11 lub 12-13?Będę wdzieczny za pomiar szerokości w klatce, pasie, od kroku do podłogi oraz długości skarpety.Mam możliwość sprowadzenia i wgapiam się już drugi dzień w tabelę rozmiarów SIMMS'a i nie mam pewności, który rozmiar będzie najbardziej odpowiedni.W pasie mam 96, nogawka 86, w klatce 115, wzrost 183, waga ca 90kg - ubierane będą raczej na średnią warstwę odzieży- końcówka lata/jesieńZ góry dziękuję i pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 G3 albo G4 mial swego czasuhttp://jerkbait.pl/user/48107-bramo/ ale sie wkurzyl bo zanim sie do nich przywyczail zaczely cieknac i oddal do sklepu - bez jakniecią oddali mu kase... ale spytaj jego - moze pomoze w wymiarowaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Postaram się wieczorkiem pomierzyć. Moje nie są najnowsze, ale rozmiarówka nie powinna zmienić się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość S@lmo Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 (edytowane) ale sie wkurzyl bo zanim sie do nich przywyczail zaczely cieknac i oddal do sklepu - bez jakniecią oddali mu kase... ale spytaj jego - moze pomoze w wymiarowaniu... No te Hamerykany to zawsze badziew robią ale zaryzykuję, może z rok wytrzymają @ bartsiedlce - z góry dziekuję Edytowane 9 Października 2012 przez Trutta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Pomiary wykonane. Mój model to stareńkie Headwaters, 6 lat temu to był jeden z najlepszych modeli, z Goretexu. Gacie to rozmiar M, ale pomoże w wyborze. Niestety rozmiar stopy nie jest podany na metce, ale podejrzewam 9-11.Pas - 112Klata - 118Długość całkowita - 148Nogawka wewnątrz - 93Stopa zewnątrz - 28Ja mam 170 cm, 110 w klacie, 92 w pasie i ważę 83 kg. Na codzień noszę buty w rozmiarze 43. W gaciach jest spoko, zakładam bieliznę termiczną, cienkie spodnie polarowe i bluzę z polaru 150 i jest super nawet w zimne dni. Na stopy zakładam cieniutkie bawełniane i do tego bardzo grube skarpety z merynosa. Mogę ich nie zdejmować, super wygodne. Bywało, że spędzałem w nich kilkanaście godzin.Przy Twoich wymiarach myślę, że L to maximum, w XL będziesz tonął. Długość nogawki musi być nieco większa, podobnie w pasie. Zbyt dopasowane gacie będą niewygodne i szybko przetrą się. Skarpetka nieco mniej istotna, dobrze dobierz buty. Ja jestem zachwycony swoimi, trwają przez lata, nic nie cieknie, oddychają. Czego chcieć więcej?Ciekawe, czy nadal produkują je w USA, jak moje. Powodzenia w zakupach - Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość S@lmo Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Dzięki za poświęcony czas, dane bardzo się przydadzą do analizy Widzę, że ubierasz się izolacyjnie dokładnie tak jak ja W sumie na codzień noszę windstoppery SIMMS'a XL, dlatego i na portki patrzyłem w tym rozmiarze. Fakt, że bluzy są ciut przyduże i L by pasowałby bardziej.Ja mam stopę rozmiaru buta codziennego 45-46 więc z tego wynika, że skarpeta powinna być 12-13 więc zostaje L (12-13), LL (12-13) lub XL, które istotnie moga być workowate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Przy tym rozmiarze kapcia, to rzeczywiście 12-13.XL unikaj, koleżka 190 wzrostu i dobre 100+ kilo chwali sobie ten rozmiar, więc będziesz wyglądał jak średniowieczny mnich w worku pokutnym, a gacie będziesz miał aż do brody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Warto popatrzeć lub wziąc pod uwagę rozmiar LK, - maja nogawki dla tych co mają troche lepiej zbudowane nogi niż przeciętny człowiek tzn szersze w łydkach i udach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi