mleko_1 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Obecnie mam Jaxona do 90 gram ale chce go sprzedac bo jest za sztywny... Multipliaktor Daiwa 100L Nie wiem jaki kij wybrac: Perseus do 35 gram czy do 25 gram. Chce rzucac sliderami 7 cm, hornetami 5cm i blaszkami okolo 15 gram. Pomoc potrzebna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Nie wiem jaki kij wybrac: Perseus do 35 gram czy do 25 gram. Chce rzucac sliderami 7 cm, hornetami 5cm i blaszkami okolo 15 gram. Pomoc potrzebna.... Nie jestem ekspertem od Perseuszy ale ja wybrałbym tego do 25g (uwzględniając, że chcesz łowić hornetami 5 cm - 7g). Zastanowiłbym się również nad st. croix Thriumphem (cena jednak większa). PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mleko_1 Opublikowano 9 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Tez tak myslelem ze do 25 gram.Perseus kosztuje 125 PLN a croix 270 a narazie jestem poczatkujacy wiec narazie nie potrzebuje super kija....a chce porzucac sobie jeszcze wahadlowkami o wadze 20 gram a croix jest do 21 wiec latwo przekroczyc granice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wisni@ Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Wydaje mi sie ze tym modelem daiwy to zbyt daleko tym hornetem 5cm nie zarzucisz, ja mam procastera rojo i ponizej 10g rzuca sie niezbyt komfortowo a 100L ma chyba jeszcze slabsze wlasciwosci rzutowe. A co do st. croix to ma on dosyc duzy zapas mocy i tym do 21g moglbys spokojnie wyrzucac ciezsze przynety. Ja mam triumpha 20lbs i macham nim nawet slidery 10S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Wydaje mi sie ze tym modelem daiwy to zbyt daleko tym hornetem 5cm nie zarzucisz, ja mam procastera rojo i ponizej 10g rzuca sie niezbyt komfortowo a 100L ma chyba jeszcze slabsze wlasciwosci rzutowe. A co do st. croix to ma on dosyc duzy zapas mocy i tym do 21g moglbys spokojnie wyrzucac ciezsze przynety. Ja mam triumpha 20lbs i macham nim nawet slidery 10S To się zgadza. Tu jeszcze trzeba multika, który to obsłuży - np. scorpiona, chronarcha, curado PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JohnnyJohn Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Kij do 25g zdecydowanie..Poza tym to większa frajda holować dużą rybę na delikatnym sprzęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Kij do 25g zdecydowanie..Poza tym to większa frajda holować dużą rybę na delikatnym sprzęcie Kiedyś zmienisz zdanie... mam nadzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
mleko_1
Obecnie mam Jaxona do 90 gram ale chce go sprzedac bo jest za sztywny...
Multipliaktor Daiwa 100L
Nie wiem jaki kij wybrac:
Perseus do 35 gram czy do 25 gram.
Chce rzucac sliderami 7 cm, hornetami 5cm i blaszkami okolo 15 gram. Pomoc potrzebna....
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi