adiplo Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Hej, Takie proste pytanie - chcę pomalować końcówkę wędki żeby była lepiej widoczna w nocy.Polecacie jakąś farbę do tego celu?Kolor biały czy jakiś fluo? Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Możesz użyć farby z glinianem strontu, wtedy uzyskasz efekt luminescencji. Aby aktywować proces, polecam latarkę do utwardzania kleju UV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 9 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 Mozna też użyć nici fluorescencyjnych jako materiał na omotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 9 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 Ja naklejam metkę (taka mała jak jest w spożywczakach na produktach ) a metkę pokrywam albo markerem fluo albo lakierem do paznokci . Jest to o tyle dobre że proces jest łatwo odwracalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 9 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 (edytowane) Kup spray fluo, zółty,zielony...jaki Ci pasuje i psiknij ostatni odcinek między przelotkami,przelotki i reszte blanku zabezpiecz taśmą malarską.Co do samej farby w spray-u,to swietnie ją usuwa nawet po paru latach izopropanol,także tez to jest proces w pełni odwracalny.Jeśli chodzi o mój gust, to kolory są dwa...biały lub wściekły róż...obydwa dobrze widoczne zarówno w ciemny dzień jak i w pełnej lampie. Edytowane 9 Marca 2023 przez Paavo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 9 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 Kup spray fluo, zółty,zielony...jaki Ci pasuje i psiknij ostatni odcinek między przelotkami,przelotki i reszte blanku zabezpiecz taśmą malarską.Co do samej farby w spray-u,to swietnie ją usuwa nawet po paru latach izopropanol,także tez to jest proces w pełni odwracalny.Jeśli chodzi o mój gust, to kolory są dwa...biały lub wściekły róż...obydwa dobrze widoczne zarówno w ciemny dzień jak i w pełnej lampie.Polecam sprey geodezyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 Mozna też użyć nici fluorescencyjnych jako materiał na omotki.@Tomek Wielgus kiedyś podawał, że do tego celu używał nici Prowrap Neon Yellow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2023 Proszek fluo wymieszany z lakierem do omotek nitka prowrap fluo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi